Lipire decaluri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

BazsoDombiAndras

Active Member
21 August 2009
163
0
Cluj-Napoca
bda-train-blog.blogspot.com
WEBSITE
http://bda-train-blog.blogspot.com/
LOCATION
Cluj-Napoca
Salut!

In primul rand ma scuzati daca nu postez unde trebuie, e mare forumul si e usor sa te pierzi pe el :)

Mi-am asamblat prima macheta: locomotiva Big Boy de la Revell. Dupa nenumarate dificultati si patanii (instructiunile au fost gresite, s-au si rupt cateva componente), am o problema pe care nu o pot rezolva nicicum. Am lipit decalurile asa cum scria (le-am inmuiat in apa calda, le-am asezat pe macheta, s-au uscat), dar dupa 2 zile s-au dezlipit toate. Exista ceva adeziv cu care se pot lipi la loc? am incercat cu adezivul Revell pt plastic si a distrus decalul instantaneu. Ce sa fac?

Mersi anticipat pt. raspunsuri!
Andras
 
Salut,
Daca lipesti decaluri trebuie sa folosesti si ceva solutie care le moaie si le aseaza perfect pe suprafata.....iar dupa ce sunt lipite trebuie sigilate cu un strat de lac semimat sau mat .
vezi aici :
http://www.rd-hobby.de/shopping/catalog.php?id=820
probabil au fost si vechi decalurile....
 
In primul rand va multumesc pt. raspunsuri :)
Dar, azi pe la amiaza, vazand ca nu mi-a raspuns nimeni pana atunci, m-am apucat sa fac dupa capul meu. Am riscat si am incercat cu simplu lipici pentru hartie. Si minune: a mers! Decalurile s-au lipit, zic eu, destul de bine, nu cred sa se mai desprinda vreodata :)

Am lucrat mult la modelul asta si imi place tare mult, chiar daca nu a iesit perfect (ma refer mai ales la niste roti de la tender care din pacate nu sunt perfect la nivel cu sina din cauza ca instructiunile de asamblare erau gresite si mi-am dat seama prea tarziu, dupa ce lipiciul s-a uscat, asa ca s-a rupt o osie si n-am reusit s-o lipesc la loc chiar perfect). Pana la urma, as vrea totusi sa protejez modelul in timp. M-am gandit la doua solutii, poate la amandoua:

1. Caut undeva sau imi fac singur o "minivitrina", o cutie de sticla sau plastic transparent, in care s-o tin (ma refer cam la asa ceva: http://www.hobbylinc.com/htm/par/par30001.htm). Oare gasesc asa ceva la noi in tara si la pret acceptabil? Sau voi fi nevoit s-o confectionez singur?

2. Am auzit din mai multe surse ca e bine sa acoperi tot modelul cu un strat de lac transparent. In legatura cu asta am mai multe nedumeriri. Oare sunt bune vopselele transparente de la Revell (http://www.machete.ro/p-revell-email-01-lac-lucios si http://www.machete.ro/p-revell-email-02-lac-mat) sau am nevoie de ceva lac mai special? Pot sa vopsesc cu pensula (in aerograf deocamdata n-as vrea sa investesc si nici nu cred ca l-as putea folosi pe modelul gata asamblat pt. ca pe unele portiuni am nevoie de lac transparent mat, pe altele de lac transparent lucios si sunt cam greu de separat). M-am gandit sa acopar cu lac transparent mat doar decalurile si imprejurimile, cu pensula. Oare se va observa asta, ar fi totusi indicat sa acopar tot modelul?
 
BazsoDombiAndras a spus:
Hmm... Si pot face sigilarea asta cu pensula cu lacurile de la Revell despre care scriam mai sus sau e nevoie de ceva lac mai special si de aerograf neparat?

Nu prea merge cu pensula deoarece trebuie aplicat lacul pe toata suprafata.
Este posibil sa ramana urme de la pensula.

Poti incerca, fara decal, pe o suprafata sa vezi cum se intinde cu pensula si daca te satisface rezultatul repeti operatia pe model
 
Si ce ziceti de vopseaua asta tip spray de la Revell:

http://www.revell.ro/store/view.php?prod=15020003

Din cate am inteles, e lac transparent. Insa nu prea imi dau seama cum e, mat sau lucios. Scrie acolo ca e "solid gloss", dar scrie si ca e "spray clear (not solid)". Pana la urma e sau nu e solid si ce inseamna solid? E bun pentru sigilarea finala a modelului? E mat sau lucios?

Va rog, daca aveti experienta cu vopselele, spuneti-va parerea!

Multumesc anticipat!
 
Salut,
Daca traduci solid gloss ....ar insemna :foarte lucios !!! si da ,este transparent .
Eu nu am folosit de la Revell .
Eu folosesc produse americane (Badger)....iar daca lenea este mare :D am folosit si spray incolor mat de la OBI pentru sigilat decaluri (asta din cauza ca nu am vrut sa curat airbrushul .....imi ajunge ca trebuie sa-l curat de vopsele.....).
 
Exact..... :lol: .....dar incearca prima data pe altcvea sa vezi cum arata cand este uscat....ar fi pacat sa ruinezi BigBoy-ul :D
 
Da, da. Clar. Dupa atata munca ar fi pacat sa-l stric. Em eu o bucata de plastic pe care efectuez toate testele (de exemplu asa am testat decalurile).

Din pacate deocamdata habar nu am unde pot gasi spray incolor mat. M-am uitat pe Revell.ro si pe machete.ro, dar nu prea au ce-mi trebuie. Mai incerc aici in Cluj prin magazine. Totusi daca stiti unde se vinde asa ceva, nu ezitati sa postati :)

Si ma mai nelinisteste ceva. Daca dau cu spray, voi fi nevoit sa acopar tot modelul. Dar modelul are si parti de culoare metalica. Oare lacul incolor mat nu va strica luciul metalic?
 
Salut ,
Lacul se da intr-un strat subtire .Nu are nici un efect deasupra culorii metalice...
Dar atentie mare la geamuri .Acestea trebuie acoprite ,daca dai peste ele cu lac se albesc.....!!!
 
Tare greu sa gasesti un lac transparent mat pt. finalizare... In magazine nimic, pe net aproape nimic. totusi am gasit ceva de la Noch la http://www.electrosid.ro/hobby-toys/ la sectiunea "Adezivi si vopseluri" (din pacate nu au link direct). Sunt doua defapt: "61150 - Adeziv Spray" si "61152 - Adeziv/lac mat spray". Oare astea sunt bune pentru sigilarea modelului? Banuiesc ca a doua ar fi buna, dar e spuspect ca e numit si adeziv. Pana la urma e adeziv sau lac? Si oare nu strica vopseaua de tip email de la Revell, pe care vreau s-o aplic? Ce parare aveti?
 
BazsoDombiAndras a spus:
Tare greu sa gasesti un lac transparent mat pt. finalizare... In magazine nimic, pe net aproape nimic. totusi am gasit ceva de la Noch la http://www.electrosid.ro/hobby-toys/ la sectiunea "Adezivi si vopseluri" (din pacate nu au link direct). Sunt doua defapt: "61150 - Adeziv Spray" si "61152 - Adeziv/lac mat spray". Oare astea sunt bune pentru sigilarea modelului? Banuiesc ca a doua ar fi buna, dar e spuspect ca e numit si adeziv. Pana la urma e adeziv sau lac? Si oare nu strica vopseaua de tip email de la Revell, pe care vreau s-o aplic? Ce parare aveti?

Salut,
cel mai simplu este sa dai o fuga pana la club si sa ii dam un strat de lac cu aerograful si s-a rezolvat problema. :D
 
Salut,
cum scrie Dorel ...este si un adesiv (de exemplu asa ceva se foloseste cand faci pomi etc....).
De ce nu mergi intr-un Praktiker sau OBI sau habar nu am cum se numeste la voi .....si cumperi de la vopsele un lac incolor mat acrilic ....
 
Salut,
Iata ultimele mele lucrari....



sunt vopsite cu vopsele Badger iar inscriptile sunt sigilate cu lac mat incolor de la OBI....