linie / macaze home made !!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

taz1vas

Active Member
17 Martie 2009
63
0
constanta
LOCATION
constanta
Nu va asteptati sa arate cine stie cum :-?








Le am de la bunicul meu :fluierat:
Am sa revin cu detalii despre modul in care au fost facute .
Eu zic ca arata destul de bine pentru home made ....
Va anunt ca totul este facut de la zero :eek:
 
Ca veni vorba de macaze "home-made", recomand cu caldura urmatorul playlist
http://www.youtube.com/view_play_list?p=B3A33FD038C92797

Desi dureaza cam mult (aprox 5h), prezinta foarte bine cum face un nene un macaz. Desi, in cazul de fata, omul lucreaza la scara N, procesul se poate aplica si H0 (chiar mai usor).
 
Interesante filmuletele nu ama pucat sa le vad pe toate , am de gand sa fac si io o incrucisare ca am nevoie sunt tare curios sa vad cum iese voi folosi alta metoda nu ca cea din filmulete
 
@spami e super tare link-ul cu filmele :!:
Merci ca le-ai share-uit si pe aici :aplauze:
 
Nu am inteles din ce sunt travesele pentru ca par a fi din metal lipit cu letconul de sine...asta ar produce scurtcircuit ...?
 
Man, m-ai facut sa umblu prin vechituri. Intr-adevar il inteleg pe bunicul tau, cel putin pe vremea lu' nea Nicu eu nu gaseam macazuri H0 nici sa dau cu tunu' de jumate.
Asa ca mi-am manufacturat si eu unele, ca pe Academiei se gasea cablaj, la negru, destul. Doar ca eu il corodam total si foloseam placa "goala". Mai sus vad munca de lipire la greu.

Uite cum lucram prin clasa a-9-a:


Foloseam sina U de la linii si inima din chibrite prelucrate cu lama.
"Acele" sunt din tabla de conserva. Am reusit chiar unul care il schimbam cu maneta. Unghiul macazurilor era "preluat" de la curba de la care proveneau sinele, astfel incat imi ieseau frumos abaterile. Cand am pus mana pe unul original, am inceput sa-l imit pe ala.
 
Am multe linii drepte la sau rupt piciorusele acelea de imbinare ......
Care este cea mai buna metoda de a le inlocui ? sarma ?..



 
daca sinele sunt piko uite aici : http://www.jucarii.com.ro/produs.php?cod=zp55290 :D mehano are profilul mai larg si astea piko nu intra.. :roll:
 
georgeadryan , taz1vas se refera la sinele piko tip vechi nu la cele noi io am folosit o sarma de 0.8 in locu la picioruse si au mers bine da asta se inampla cam acum 2-3 ani da poti incerca aaa si apropo de macaze home made m-am apucat sa fac o incrucisare simpla o sa revin si cu poze cu etapele consturctiei sun la inceput cu macazu da sunt bine venite si poze
 
Initiative laudabile, orice constructie home made face parte din baza modelismului. Inainte se facea de nevoie, acum odata cu tehnologizarea masiva, pretruile la sinele de-a gata au scazut suficient de mult astfel incat sa devina accesibile, iar constructia scratch build sa apartina exlusiv placerii. Americanii practica inca astfel de metode, de multe ori folosind lemnul ca structura de baza.

Singura problema care apare este aceea ca o astfel de initiativa este mare consumatoare de timp, care din paate nu se dilata :D .
 
De laudat initiativa si pt asta te ajut cu ceva...
Uite aici un link al unui prieten de-al meu din Germania care, alaturi de cativa "nebuni" s-au pus sa construiasca aproape totul de la 0.

http://www.jagsttalbahn-modelle.de/

Technik / Gleisselbstbau >>> aici o sa poti vedea cum se fac liniile de la 0 cat si alte lucruri....

Am avut si un topic cu nenumarate adrese in care cel care vrea sa construiasca de la 0 poate sa le acceseze:
http://www.forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2872

Sper sa iti fie de ajutor atat tie cat si celorlalti
 
Am inceput lucrul al incrucisarea normala , ca traverse am folosit traversele de la o sina flexibila ams cos sina de pe ea am taiat traversele la o lunge de circa 22 de cm dupa care am ami taiat alte traverse in diagonala cama sa arata

dupa care am inceput sa masor bucati de sina pentru fiecare parte a incrusisarii le am taiat dupa care le am pus pe pozitie sa vad cum vin pana cum am reusit sa fac doar o inima a incrucisarii care am lipit o dupa care urmeasa sa o tai ca sa nu faca scurtcircuit locomotivele care trec
inainte de lipire

dupa lipire

o sa mai revin cu detalii si poze cu etapele costructiei
 
Am mai reusit sa fac cate ceva la incrucisare desi nu sunt prea multumit de aspectul unei bugati de sina s-ar putea sa o refac si cateva poze cu ce am ami facut

 
Stefan , in tutorialul postat de spami , in partile 12-18 este explicat in detaliu cum se realizeaza acele parti de care nu esti multumit ( cele din ultimele poze ) . Succes :!:
 
Salutare
Azi am cumparat niste traverse de la tillig si am reconstruit intersectia deoarece traversele de la sina piko flexi nu era buna pentru profilu de sina piko acestea fiind diferite la partea de jos , nu ami prezint detalii cu etapele constructiei deoarece nu difera de prima intersectie , probleme cu vagoane am avut doar le cele usoare si la cele pe 2 osii din cauza ca distanta de la suprafata sinei si traversa e prea mare si unde sina e intrerupta osia cade in sant , zilele aste os a ma ocup de contacte si de inimi care nu sunt despartite de restul sinelor .
Si cateva poze


In urmatoarele 2 poze nu sunt contra sinele , os aurmeze si ele





sper sa va placa , astept pareri