Linia 912 Craiova -Calafat

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.048
86
M-am pregatit sa merg la re redeschiderea liniei Oradea -Cheresig dar nu am mai ajuns, asa ca am zis ca merg miine zi.

N-am mai avut rabdare o noapte si m-am aradit catre Craiova cu gindul sa ajung la Calafat.
Am plecat cu 1696 care dupa cum se stie merge la mare deci trenul era plin.
Dar asta e farmecul calatoriei aici o femeie a plecat de la vaci sa caute de lucru in Braila, dincoace o cunostinta din satul vecin, locul meu e linga un chinez care citeste Biblia si vine de la Cristurul Secuiesc :confused: , dincolo 3 copii ragiiati cu mame la fel de pline de fite.Si tot asa.

Ajung la Craiova.E mult de stat. Gara nu are sala de asteptare dupa normele europene care prevad sa nu stai prin gari ci sa schimbi trenul.
trenul de Calafat e de abia la 07.52.

buun, merg la etajul garii unde gasesc niste banci fara spatar.
gara Craiova a fost refacuta cu un fel de boxe pentru spatii de servicii dar probabil din cauza preturilor nimeni nu le inchiriaza.IR 1826


personalul de Rosiori Nord cu 3 vagoane clasa I, vorba e care facea oficul de clasa aII-a? :Dde la ce sint recuperate tampoanele opritoarelor fixe?Dupa plecarea trenului au aparut problemele: aparatul foto, nu l-am luat pe al meu care nu e in stare buna dupa ce l-am dat de pamint la Lupeni, asa ca am imprumutat un BENQ. Am zis ca merg pe automat dar nu focuseaza prea repede n-are vizor asta e cel mai greu, nu am stiut sa-l manevrez cu lumina cu mersul trenului. Scuze pentru calitatea pozelor.

Halta Bordei, 3 directii diferite, linia electrificata este firul care (cred) duce la fabrica de locomotive pe vechiul traseu al liniei.

Desi sint 3 directii de mers din care una cu linie dubla si o cale de manevra , bariera este manuala. De altfel linia e plina de cabine cu acar la bariera.Dupa Bordei urmeaza Jiu unde e racordul banu Maracine, deja vedeam silozul , dar am constatat ca nu iasa poze bune in miscare, pina m-am ocupat de asta a venit controlul insotit de o femeie supracontrol, a trecut statia Jiu si trenul iar a oprit, seful de tren a dat plecarea dar de pe partea mea nu am vazut nimic special. Dar nu a fost asa...

Apoi urmeaza Podari, o insiruire de cabine de acar.

uuups alta problema: toate liniile directe sint pe linia 1 deci foarte greu de pozat cladirile statiilor.
La Podari se remarca nistre termopane albe.linia urca pe o coasta spre Salcuta, gara nu am prins-o.Dupa Salcuta urmeaza Dealul Robului, oare are legatura marile intinderi de vie de la Segarcea? nu pot poza Stabilimentul Domeniul Coroanei din cauza vitezei si a vegetatiei.din motive de coborire pasageri nu prind la dus nici Segarcea Nord.

In Segarcea se lucra la un nou siloz linga cel vechi, greu cu pozatul din motive de damigene goale care trebuie coborite si desigur linia 1.toate statiile din parcurs au acelasi tip de cladire, difera ornamentele si toate sint insotite de acest tip de cladire, care in unele locuri sint abandonate, sau locuinte, sau Politie.urmeaza alta halta, dar dupa Segarcea viteza scade si mersul devine plictisitor, prin intinderile nesfirsite de ogoare cu porumb si floarea soarelui.viile particularilor nu sint nici pe departe ca cele de la Segarcea.Portaresti, aici un siiir de vagoane de marfa asteapta cevaprobabil autogenulLinia coboara


si ajunge la Urzica Mareapoi la Afumati unde HM pare desfiintata de putina vreme, sint toate liniile semnalele, doar spre bailesti mai e acar in cabina care inchide bariera, statia are si un turn de apa, dar mi se pare mai recent.o parte din Silistea Crucii e locuinta, o parte e abandonata. Interesant ca e cu faianta, chiar si veceul e tor cu faianta d-asta micaBoureniApoi ajungem la Bailesti. Aici la siloz erau vagoane CFR Marfa, se vad in poza si tot CFR Marfa erau si la siloz in Motatei.Statia Bailesti are o copertina, la intors v-o arat.

Intre timp am vorbit cu conductorul, i-am spus ca pozez doar ce e vechi pe liniile secundare. Dupa atita drum cu atita personal, vine si imi spune sa am grija ca unii intreaba de ce pozez si ca nu prea e voie.Sa am grija. Bine? bine.Pina una alta imi amintesc ca a fost o halta Horticola in mers cindva. vad pe o parte o cladire si ceva grajduri, constructii agricole.dincolo o ruina, cam KM 255 o fi fost Horticola h??linia intra printr-o padure sau liziera de salcimi si ajunge in Motatei.unele cladiri au altfel usa care se vede aici pe laterala aripii, o sa pun o poza unde se vede ca au un mic acoperis.


Petrache Lupu l-a vazut pe mosu aici la Maglavit. Acuma nu mai vine multa lume cu trenul. Pe stinga in directia de mers e o mare platforma betonata cu linie de incarcare dar macazul de acces este scos(spre Calafat) nu stiu daca vreodata a avut si in celalalt capat.:confused: :lautar: surpraaaaizin sfirsit o gara de tara cu TMV, ba mai mult nimeni nu foloseste trenul aici la tara ca gara e departe de sat.

balize de electrificare, semnale mecanice abandonate, toata semnalizarea repere noi, cuuuulBun, dar unde duce pasajul?Semnalul de intrare din directia Poiana Mareexact la ramificatie, ma lasa acumulatorii spre mirarea mea.Bazat ca la apartul meu ca ma tin aproape un turneu nu aveam decit bateriile care au fost in aparat. Pina le-am schimbat....uuups, un semnal? inseamna ca a fost statia Cobuz?in timp ce trenul incepe sa coboare spre Calafat, un prevestitorapoi un semnal de intrare, am crezut ca e semnalul de intrare in Calafat dar nu e asa, altceva e cu semnalele asteaPe partea stinga ruine si urmele unor linii, care se separa de linia de calatori si intra intr-un fel se grupa de marfa, impreuna cu alte linii care vin de la cosurile din stinga pozeiSi totusi statia Calafat are acar si semnal de intrare, desi nu mai credeam dupa ce am pozat unul dezafectat, :confused:Statia e trista, plina de vagoane abandonate, imburuienata, fara calatori, fara trenuri dupa ora 12,25.Avind planuri de calatorie dau o fuga in oras sa imi cumpar alti acumulatori.Domle tractor negru nu am mai vazutSi ma intorc la gara

 
Tractorul lui Batman! :p

Numele Dealul Robului a fost capatat in urma unui evenimet nefericit, pe vremea cand Tarile Romane prestau tribut turcilor, tributuri materiale si umane, printre care si copii luati de mici , crescuti si educati in scopuri militare. Cand turcii au venit sa isi ridice tributul, intr-o zi de vineri, nu au gasit pe nimeni in sate, erau toti la munca , la vii. Au adunat toti copiii , pe deal si apoi i-au luat, i-au facut robi, de aici si numele dat dealului. Asa cum comuna Calopar (de care apartine halta Salcuta) are la originea numelui... un cal si un par (care face pere :p ), pomul la umbra caruia isi legau turcii caii. Astea-s legende si povesti auzite din batrani, iar adevarul, ca de obicei, este undeva la mijloc.

Tampoanele de la opritoarele din Craiova par a fi de la vagoane de origine frantuzeasca sau iberica. Vagoanele TP au ajuns in Romania via Franta, sa fi fost echipate cu astfel de tampoane? Sau provin de la alte vagoane frantuzesti? Poate ne lamureste Catalin, Horia sau Florin... :roll:
 
Gara Calafat e pozata si masurata, de un grup de pasionati, deci nu am mai insistat.
Am intrebat un politist daca pot poza placuta cu altitudinea si am ma ifacut citeva poze fara probleme.Se vad doua poduri metalice, banuiesc ca sint de la fostul bac feroviarsi dintre balarii o remizaAcest terasamnt cred ca e fostul traseu al liniei, se vede ca linia in fata face dreapta si apoi stingaSi imediat un prevestitor al statiei Cobuz, nu poate fi altcevaurmat se semnalul de intrareCabina acarului de la bariera sint convins ca e o cabina a fostei statii CobuzCindva din Cobuz pornea o linie spre o alta platforma industriala. Terasamentul se intersecteaza cu al liniei spre Vidin.
Era interesant sa fi fost o linie folosita ,ce solutie de traversare a liniei Vidin se adopta.ramificatia Vidin sau cum se numeste, are un acar, nu se vede in poza pt ca e dupa stilpe un decalaj intre pozitia stilpilor si kilometrarea reala sau ce inseamna scrisul ala mic?

In Motatei e un convoi de cerealevine controlul deci pierd aceasta cladireAcum am memoria plina.Nu pot sa cred. Trebuie sa sterg diverse poze pentru ca vreau sa ajung la Orsova.

Desi linia e dreapta pe distante lungi nu se circula cu vitezaPe alt forum am citit despre fundurile gradinilor din Bailestigara nu poate fi pozata de la linia 1la drumCladirea din Afumati in alta lumina, aici se vede ceea ce spuneam in postarea anterioara, aripa laterala are un fel de antreu la intrare, initial am zis ca e intrarea in beci. De asemenea ornamentul de la gaura aceea de la pod e simplificat fata de alte statii.In Bailesti am ratat sa pozez niste oameni la cules porumbul care erau cu o caruta trasa de o vaca in jug, foarte trist, foarte trist, comparatia cu aceste utilaje ar fi fost ....Portaresti in alta prezentare, si aici se poate observa ornamentul de sus mai aparte decit cel de la AfumatiCa si la dus, in Segarcea facem cruce cu trenul Craiova -Bailestipina soseste trenul pozez niste ruine ale unui CETtotusi daca tot iau fierul vechi de ce nu au demontat scarile alea de sus in jos?oops si aici e un turn de apa, cum de nu l-am vazut la dus? damigenele??Segarcea Nord
reusesc si Salcuta

in coborire vad in tufe o placa pe care scria PO 255 .Asa cred adica. Dar nu am reusit sa o mai prind

http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Calafat%202013/IMG_0365_zps60e8ed96.jpg]http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Calafat%202013/IMG_0361_zpscc53e69f.jpg[/img

Apoi vad un semnal si imediat PO KM 155??? si un post de macaz cu acar dar nu mai reusesc sa l prind. Asadar aici a oprit la dus trenul. Este linia spre statia Jiu (vechi ) de pe fostul traseu al liniei.M-am edificat mai tirziu.

[img]http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Calafat%202013/th_IMG_0365_zps60e8ed96.jpg</IMG> <IMG src="http://i976.photobucket.com/albums/ae244/dantm121/Calafat%202013/th_IMG_0366_zpsc39f1922.jpg">

Apoi cu gindul la racordul Banu Maracine vad ca sintem pe linia 1 dar la semnal scrie II si ratez iarasi racordulCu statia Jiu se incheie turneul.Am plecat la Drobeta Turnu Severin, alta aventura pentru ca studiasem trenurile pentru Piatra Olt si nu am stiut ce circula si ce e anulat. Alt articol adica.

 
Multumesc pentru aprecieri si completari,

Cred ca semnalul prevestitor dezafectat de la intrarea in Calafat era urmat de un repetitor care e dezafectat si a ramas doar semnalul de intrare.

Imbatrinesc :( de-aia nu m-am gindit de la inceput. Dar nici nu prea am vazut astfel de situatii.
 
Asadar statia Golenti este prima statie feroviara care este electrificata insa fara a avea legatura cu restul retelei electrificate, este prima statie cu TMV pe o sectie exclusiv cu semnalizare mecanica.
Este a doua intrare feroviara in tara cu linie electrificata, este prima statie dintr-o comuna care are TMV. (nu sint chiar sigur avind in vedere ca multe noduri feroviare sint pe la tara)
Este cumva singura statie cu TMV spre o linie inchisa traficului?
Racordul spre Vidin este prima linie ferata construita dupa 1990.(cred ca liniile inchise, demontate, furate ar fi ajuns sa dubleze linia Calafat- Craiova)
 
La data de 7 februarie 2015 am executat un drum de avarie la Vidin.Am citeva poze ale acelorasi cladiri dar in plina iarna cu zapada, credeti ca mai trebuie sa pun aici?
 
cosmin78 a spus:
Eu unul ti-as fi recunoscator... :)

daaa sigur.

Deci am facut un drum de Vidin. Scopul? cica sa trec pe podul facut acolo.

Din Timisoara am tren direct insa am ales alta solutie.
Ca sa nu stau in gara Timisoara atitea ore, am ales sa stau in Craiova. Gara e mai mare parca mai primitoare, mai curata.
Boschetarii dorm la etaj in boxele alea neinchiriate.

Asadar am ales sa plec din Timiseni cu 7687 apoi cu 1696 si la Golenti cu 9133.
Parcurgind distanta de la Craiova cu personalul, avind 3 trenuri, am iesit mai ieftin decit daca veneam cu Serdica direct Timisoara Nord-Vidin. Ca mi-am luat bilet local Golenti-Vidin de mic trafic. Din Timisoara.

Insa pina sa urc in 1696 am pozat picturile murale din Gara de Nord.
naaais

Stiti si voi cum e calatoria cu 1696, vagoanele alea cu scaune ca un tigru, aglomeratie, prostani si etc.

Cobor in Craiova.
Acole primul, unicul , specialu, neasemuitul, nepretuitul si eternul Primul tren electric romanesc. Acuma io din cite stiu la Craiova s-au mai facut ,,trenuri electrice" una s-a taiat la Razboieni, una mai e pe acolo prin spate, dar na, daca firma da o apa plata, o cafa si o punga de grisine de unde sa stie ziarizdele si colegii lor ca d-astea s-au mai facut in Romania. Ei nici nu eria nascuti.Merg prin gara, cum zic boschetarii au bune conditiuniCe urmeaza sa faci cind esti in gara? sa iti iei bilet.

stiind ca la agentie in Timisoara pot sa dau de niste casiere capabile sa foloseasca sistemul de vinzare a biletelor mi-am luat bilete de dus de acolo. Spre deosebire de gara acolo le spui ca vrei in X combinatii luate cite K si ele stiu ce si cum. In gara auzi urmatoarele: nu ma lasa sistemul, asta e trenul vrei mergi nu vrei nu mergi.

Totusi nu am putut sa imi iau bilet de intors pentru ca nu se pot da pina nu intra trenul in tara(la Golenti).Cica sint doar vre-o 8-12 locuri pentru intern, habar n-am.

Zic sa incerc si in Craiova.

casiera, amabila, intreaba sefa despe cai si mijloace.
intreb daca pot sa-mi iau din Golenti? nu stie.
Dar nu poate sa imi dea ca nu sint pe intern nu apare in sistem, daaaar ia un telefon si suna undeva, cred ca la Bucuresti ca s-a prezentat ca fiind Craiova.

I se spune sa imi dea fara loc pina la Craiova si cu loc intern de la Craiova.

insa surpraaaiz: sistemul o anunta ca nu are drept sa emita bilet fara a cere aprobare.

I-am spus sa ma lase sa pozez ecranul calculatorului si o sa circul fara bilet.
Doar in tara noastra Romania, care s-a batut cu turcul in septesepte se poate intimpla asa ceva, vrei bilet si nu primesti apoi esti contavenient nu?

Totusi casiera mai intreaba, mai discuta si suna iarasi.Este lamurita, instruita si in final I SE PERMITE sa imi elibereze bilet de intors pentru 480.Cu loc din Craiova.

Cu 481 veneau spre Vidin alti membrii ai convoiului, asa pentru bruto de sectie. Ii informez ce sa faca pentru bilet si plec la tren.

Zona era sub cod galben dar nu stiu de ce, o ninsoare, un vint, vrajeala, dar vintul doboara un copact pe LC undeva si trenurile incep sa intirzie, 9133 pleaca intirziat asteptind un IR si 481 ramine la Strehaia.
prima oprire Bordei h 912. Interesant ca in Bordei sosesc si pleaca doua trenuri in acelasi timp pe 900 si 901. Ar fi tare de pozat, insa spre Calafat trenul e la 07.32 celelalte sosind la 34.Statia Jiu. Vreau sa prind racordul nu-l dibuiesc.beware of dogs


trenul trece fara oprire de racordarea Jiu spre PodariLa Segarcea vreau sa prind complexul viticol dar unul ma conturba ca el vrea sa coboare la Nord sa cumpere bere. Adica din 20 de calatori el vine din celalalt vagon sa imi strice drumul.

 
Ok dupa ce isi ia bere vad o cladire abandonata. Tipic la CFr le lasa in voia sortii in loc sa le valorifice cumva.preocupat sa prind cladirea aia de linga gara, ratez trenul de un vagon de alaturi.

Vad pe harta ca gara Afumati e mai aproape de Urzica dar asta e la CFR. O gara abandonata spre distrugere.Silistea Crucii e data cuiva insa doar o parte restul pe distrugere.Boureni este PM acuma, asa ca m-am straduit sa vad unde este biroul de miscare.Am intrebat seful de tren si mi-a spus ca de fapt biroul este intr-o cabina de-asta tip container la macaz spre Craiova. Chiar si cu zoom in urma nu reusesc sa vad cabina. Este PM pentru activitatile de marfa la siloz.Bailesti imposibil de prins, i s-a adaugat copertina si in zona doar pe linia 1 se circula.Cred ca aici a fost Horticola hSint convins ca pe aici au fost niste conace in anii burgheziei cam cum era in opera lui Zaharia Stancu iar mai apoi in anii puterii populare sigur a fost CAP sau IAS. Acuma in democratie nu poate fi decit distrugere si furt nu-i asa?in Motatei era un marfar cu LDE dar l-am vazut tirziu dupa curba nu l-am mai pozat.

Maglavitul nu mai e ce a fost...Golenti, iarnaPrin gara e ceva miscare in sensul ca e ceva personal pentru trenul asta de Bulgaria, unul leaga, altul verifica altii nu stiu ce mai fac.
Sala de asteptare e inchisa, iar WC e cel vechi ramas de cind lumea. Eu cred ca nimeni nu s-a gindit ca cineva o sa foloseasca gara.
Biroul de miscare si generatorul sint intr-o cladire noua de fapt un container. nu se dau bilete de fapt nu e nimic pe acolo, am vazut ceva politie. Cladirea veche e inchisa deoaerece gara e departe de civilizatie.

locomotiva cu partida trenului pleaca la Calafat desi ar fi nevoie de un vagon spre Calafat mai ales la intors.am noroc, un tren de la Vidin Tovarna(marfa) soseste in Golentilocomotiva pleaca la Vidin dupa cuplul II al trenului. Nu-mi dau seama de ce dar poate rampele podului sint greu de atacat cu tonaj mare.Asteptind trenul intirziat ma dau in vorba cu partida BDZ.
Desi noi avem TMV ei nu au indusi pe tren, doar DSV.
LDH -ul e destul de vechi si arata rau.
Deoarece relatia e destul de noua , fata de Ruse -Giurgiu, aici se insaileaza destul de greu o discutie din cauza barierelor lingvistice ale angajatilor CFRsi BDZ. Un bulgar stia ceva engleza si am putut vorbiSoseste si SerdicaGata de plecareliber spre R am. Golenti si apoi la ramificatie liber spre V idinVidin va urma saptamina viitoare. :D
 
Chapeau, mon cher! Merci frumos de imagini... sunt antologice, asa pe zapada. Din pacate, si distrugerile la fel!
 
Depinde cu ce ochi privesti, insa te ia mila cind vezi atitea cladiri lasate de izbeliste.Bine facute, rezista de atita vreme. Se pare ca acuma insa le-a venit sfirsitul.
 
Singura cladire asemanatoare pare a fi in Dealul Robului.
Maglavitul are adaugat o aripa in partea cealalta, se vede in pozele din vara.Este posibilca maglavitul sa fi fost reparat adica modificat.
In parcurs nu am mai remarcat alte cladiri la fel.
 
Dane, iti multumesc frumos! De cel putin 11 ani ochii mei nu au mai vazut tinuturile natale sub zapada.
Sa ne mai arati! :)

misha,

acela este un canton dublu, daca nu ma insel - desi pare prea mare pentru un canton simplu.
Exista schita lui , frumos facuta si pusa la subiectul cu pricina de catre Victorian.
Cantonul a fost tencuit si zugravit, desi au fost construite de la inceput in caramida aparenta ( pe alte linii , din piatra), care gadila ochiul intr-un alt fel.

Exista un punct de oprire pe Valea Bisericii , intre Podari si Salcuta , unde de asemenea este un canton dublu. La Golenti iarasi este un canton dublu, in Segarcea Nord, cladirea abandonata despre care vorbeste Dan este un canton simplu, avand un frate geaman la Podari, altul (tot simplu) pe vechiul traseu al liniei ce trece prin Craiova, la intersectia liniei cu Str.Caracal...si exemplele pot continua, fara sa mai pomenesc de cele furate caramida cu caramida .
 
Salut Cosmin,
Aşa mi s-a pă’rut şi mie - canton dublu transformat. Mai are o arip㒠cum se vede în imaginea de vară’.
...aici la Maglavit

Probabil c㒠aripa dinspre drum a fost adă’ugată’. De asemenea, uşa dinspre linii a fost transformat㒠din fereastră’, faţ㒠de proiectul iniţial.
 
Usa dinspre linii? la cantoane nu prea am vazut usa spre linii cum e la cabinele de acar.
eu zic ca usa e aia laterala atit la Maglavit cit si la Dealul Robului.