Linia 309 Oradea - Cordau

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Martie 2008
2.046
86
La data de 28-02-2012, am executat o deplasare pe aceasta linie.

De fapt am plecat cu IC 534 pina la Oradea.

La Cefa stationind la semnalul de intrare am pozat fauna Romaniei.
De remarcat ca de acasa am plecat pe zapada iar in Bihor zapada era de mult amintire.Ce chestie un singur bilet Timisoara Nord -Oradea in tot trenul (Desiro)
pret 57 lei.

Am discutat cu mecanicul cu seful trenului, viteza e foarte mica, altfel poate trenul ar reusi sa ia pasagerii de la dube. Sa nu uitam ca dubele circula la interval de 90 de minute iar pretul este 34 de lei.
De asemenea am aflat ca la schimbarea mersului s-a schimbat si rangul din R a devenit IC observindu-se imediat o scadere a numarului de pasageri.

In fine cobor in Oradea.
Dupa mai bine de 5 ani gasesc gara complet schimbata, peroane renovate, gara curata, cladirea postei alaturata, renovata, dormitorul personalului, renovat, trecerile peste linii cu cauciuc .
Dupa mizeria din Timisoara Nord unde peste liniile 5-6 trecerea e o tabla groasa, dupa mirosul de pisat si alte mizerii, am crezut ca sint in alta tara.

Abia porumbeii din sala mare a garii care se caca pe pereti si pe oameni, m-au adus cu picioarele pe pamint. Oare daca nu sint boschetari e nevoie de porumbei sa murdareasca cladirile?

la linia 1 peron era trenul de Cordau.sigur ca nu am umblat foarte mult dupa poze ale trenurilor pentru ca aveam trolerul.

Am remarcat insa ca trenurile TFG spre Cluj Napoca sint notate mai diferit, am remarcat ca desi anunturile sint inregistrate, vocea pastreaza aceeasi tonalitate si anuntul e mult mai cursiv. S-a pastrat de asemenea si obiceiul de a anunta mult mai des trenurile.Oradea are linia zerososeste si IR 1834 Timisoara Nord - Iasi via CefaIntr-un final plec spre Baile Felix, dar am zis sa dau o raita pina la Cordau.In gara Oradea est erau cindva 2 linii de tren care erau de fapt de tramvai si o luau pe strazi prin oras. Parca nu le-am mai vazut.

Triajul Oradei (Orazii) e plin pina la refuz de vagoane, in alata zi am mers la Piatra Craiului, sirul de vagoane ajunge pina dincolo de cocoasa pina la semnalele de iesire spre ramif. Gr. A linia directa spre Osorhei.Pe dreapata vad un fost terminal de transconteinere. Pare dezafectattrenul trece pe linga o cladire pe care nu reusesc sa o pozez dar banuiesc ca e fosta gara Rontau, in prezent s-a incropit o oprire la bariera.urmeaza Baile Felix. Sint sunat de la ,,centru" le spun ca sint in tren si cica ,,aaa n-ai ajuns inca in Oradea! ba da sint in trenul de Felix. Ce este tren la Felix? "Din Felix linia serpuieste pe coasta, foarte fainIn Cordau e incropita un fel de haltaM-am intors in Baile Felix. Daca pina la Cordau am fost doi pasageri la intors am fost doar eu.

Oradea-Cordau 3.5 lei Cordau - Baile Felix 3 lei hahaha cica tarifarea.