Linia 207 Simeria-Hunedoara

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
01.07.2012
In Simeria trenul este garat la linia4.

Interior

Si am plecat……Bircea Mare
Bircea Mica


Halta Peştrişu Mare
Halta Hunedoara

SI ajungem la Hunedoara 
Felicitari pentru reportajul foto frumos realizat si mai ales ca e mai interesant prin faptul ca ai prezentat calatoria efectuata cu o garnitura push-pull a regiotrans remorcata de o electrica 25500. Am vrut sa te intreb cam cu ce viteza se circula pe aceasta linie? Respect.
 
Ca off-topic, locomotivele astea şi ramele de rigoare fac parte din peisajul feroviar autohton de peste 3 ani. Dar mulţi dintre ă’ia care se dau mari pasionaţi alearg㒠doar dup㒠EA-uri ţigă’nite în ultimul hal şi DA-uri incendiate (din Arad am vă’zut poze doar de la Alex12 şi Zgârcă’nstein, din Bucureşti în afar㒠de mine doar vreo 2 le mai pozează’, din Constanţa mai apar poze de la Alex Chiril㒠şi Stakee... şi cam atât, deşi ramele astea se plimb㒠mult, ajung şi la Craiova, ajung şi la Braşov şi la Timişoara şi la Alba Iulia ş.a.). Da' avem poze cu EA1-106 în toat㒠urâţenia ei la fiecare km din M900.
Din cauza asta, cei din zone unde nu ajung aceste vehicule nu ştiu de ele.
 
hmm...
Eu sunt din HD de origini si am facut drumul asta cred ca de sute de ori, in tinerete, inainte de a-mi muta fizicul in masina. Sunt socat de cum s-a transformat peisajul, in general in ruine si jungla, dupa atatia ani de la disparitia combinatului siderurgic. Jumatate din traseul Hunedoara - Simeria era numai combinat siderurgic si stanga si dreapta.
Sunt curios si cati calatori erau, nu numai cu ce viteza mergea. In acele vremuri de "glorie" erau cred ca peste 20 de sosiri/plecari pe zi. Combinatul siderurgic avea 25-30.000 de angajati (pe vreo 300 ha) si multi faceau naveta, veneau chiar si de la aprox 35-40 Km (ex. Orastie)
Era foarte animata gara si zona garii....
 
Viteza era undeva la 40-50 km/h nu mai mult, iar calatori pe distanta Simeria-Hunedoara maxim 10, in schimb la intoarcere am fost mai multi.
 
Vad ca este deja un topic al liniei asa incit postez aici:

La data de 16-06-2013 am circulat si am pozat pe ruta Tirgu Jiu-Petrosani, apoi Lupeni halta-Petrosani -Simeria.
Din Simeria am plecat la Hunedoara.

In revizie un cuplu etajat.Alte vagoane de marfa abandonate si devastate de hoti.Acum din partea opusa, trenul circula pe bucla de marfa, linia de calatori nu mai e folosita.Trenul e cu locomotiva la urma.se vede linia de calatori nefolosita, practic erau doua linii, una venea din Simeria Triaj trecea peste M200 intra in grupa de marfa Simeria, trece peste M200 merge paralel cu 207calatori si din Bircea Mica linia merge in statia de marfa Pestis pentru CSH.

Din Bircea Mica liniile sint napadite de vegetatie, am zarit un semnal mecanic de intrare si o cabina de acar pe care scrie PESTIS. Nu am reusit sa o pozez nici la dus nici la intors. Nu stiu daca exista si o cladire pentru ca intre statia Pestis si linia 207 e o hala maaare a CHS.

apoi la capatul ei o pasarelapasarela este peste un fel de statie a CSH , privind inapoi se vede statia PESTIS care culmea are semnal mecanic de iesire spre CSH, am pus o linie rosie linga el. datorita problemelor cu aparatul nu am reusit nici la intors sa pozez mai bine.


Aici trenul nu mai opreste


Intrucit trenul sta foarte putin in Hunedoara iar trenul e plin de afise ca biletul se ia de la casa, nu am pozat mult ci am mers sa-mi iau bilet, mai ales ca la dus fusese supracontrol.
Dar surpriza , trenul schimba locomotiva.


Foarte multi ciini si aici, pe unul tocmai il taiase locomotiva de schimb si schelata pe dupa tren.

se demonteaza linii si in Hunedoara
la plecare prind si semnalul de intrare in HunedoaraNU, nu am ajuns pe Marte nici pe luna sint tot prin zona Hunedoara.Combinatul care era pe bancnota de 25 lei incepe sa se naruiasca

A fost un turneu scurt asadar.