Liliput BR 95 cod 9500

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Oct 2010
728
439
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Pentru ca nu am gasit pe nicaieri o locomotiva Fleischmann BR 95 m-am orientat si am achizitionat o astfel de locomotiva Liliput cod 9500 . Intrebarea mea este , daca are cineva o astfel de locomotiva si cum ruleaza? Pe Youtube am gasit cateva filmulete dar nu prea concludente.
M-am tot ferit de marca aceasta pentru ca nu sta tocmai bine la capitolul rulaj si as dori sa stiu daca va fi o excelenta locomotiva de vitrina sau va fi o placere sa o vad ruland din cand in cand.
 

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Apr 2016
768
11
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Salut,
Ca sa fim CLARI de la bun inceput, odata si pentru totdeauna ( AMIN ! ) :D:
Este vorba de o locomotiva produsa de vechiul Liliput in Austria si are acelasi motor Buhler "antic si de demult " care zornaie si paraie si caraie...si si ....si....

@PDI a povestit de mult , cand se potcoveau caii cu 99999 de oca de fier, cum a reusit el sa "imblanzeasca " cat de cat un asemenea motor , dar nu dupa multe lupte grele...cu Zmeii cei rai ai motoarelor Buhler :p...

La fel, pe cand traia regretatul domn Ioan Mihalcea ( nea Ion pentru prieteni ) ( ...si mare meserias in reparat locomotive / vagoane in miniatura ), apoi acesta mi-a zis o vorba :
" De locomotive Liliput si de femei sa te feresti !"
De femei nu m-am ferit, dar locomotive Liliput tot nu am in colectie :D...si raman credincios acestei vorbe...

...si DA, singura data cand am avut o BR 214 Liliput pe mana a fost...cand am gasit-o cu ...motorizare Faulhaber montata de-a gata, locomotiva ce toarce ca o pisica ce tocmai a mancat multumita ...pestele stapanului :D !

In concluzie, NU ! ...daca vrei sa fii multumit de ea, dara daca vrei sa traiesti cu INDOIALA ....:D:D:D
Marius.


.
 
  • Like
Reacții: GFN

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Oct 2010
728
439
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Multumesc pentru raspuns Marius, faza cu motorul as putea sa o rezolv cu o remotorizare, am destule motoare si s-ar gasi printre ele unul sau doua sa se potriveasca, iar acum decodoarele au destule setari ca sa imblanzesc acel motor.
Chiar am trecut in digital acum cateva zile o BR 18 tot Liliput 4004 si se misca foarte bine motorul, dar are alta problema , pe curbe(de la Mehano raza 460mm ) ramane cam intepenita,, si ma gandesc ca nu cumva si BR 95 sa aiba aceeasi problema, dar voi vedea cum sta treaba cand ajunge.
 
  • Like
Reacții: sesamcave