LDH HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
cornelTT, daca mi se accepta o sugestie: ar fi bestial daca ai cauta si ai reusi sa inghesui un ventilator adevarat acolo unde este golul pentru ventilator ! si „mintit” din tensiune sa se roteasca incet
 
manlif2_0 a spus:
cornelTT, daca mi se accepta o sugestie: ar fi bestial daca ai cauta si ai reusi sa inghesui un ventilator adevarat acolo unde este golul pentru ventilator ! si „mintit” din tensiune sa se roteasca incet

Am vazut o asemenea realizare in care se folosea un motor de pager + transmisie cu o roata de frictiune. Motorasul era cuplat la decodorul digital si putea fi pornit/oprit. Mi s-a parul interesant faptul ca ventilatorul sufla aerul in jos (spre sine) si astfel se putea "sterge praful de pe macheta" Sau cel putin asa sustinea autorul. Oricum, felicitari pentru realizare, locomotiva arata din ce in ce mai bine...
 
As vrea sa va intreb daca v-ati hotarat ce mecanica veti folosi la locomotiva. Am recitit toate postarile legate de subiect si nu am reusit sa inteleg daca aveti deja o solutie sau abia urmeaza sa o gasiti.
Din documentatiile pe care le am eu rezulta ca ar fi nevoie de boghiuri cu distanta intre axe de 28,7 mm si diametrul rotilor de 11 mm.
 
@ anghelson
Plecasem pe ideea s㒠modific şasiul unui Ge 70 ton de la bachman, dar cum erau prea multe modifică’ri de fă’cut, am s㒠caut un BR 290 sau V 90. Am înţeles c㒠acelea se asemă’n㒠cît de cît cu ce am fă’cut eu.

Prin amabilitatea lui Cristi Savin, care mi-a dat schiţa de la LDH seria 70, am hotă’rît s㒠nu stric şasiul de Ge ton şi să’-l folosesc la un LDH 70. Tot Cristi mi-a spus c㒠acest şasiu merge pe acest LDH.

Aşa c㒠s㒠termin aceast㒠carcasă’, să’-mi fac mîna şi la vopsit, :D , şi pe şasiul de Ge ton voi face un LDH 70.
 
@cornelTT: nu v-am intrebat fara un anume interes despre boghiuri. Poate ati observat ca in primavara, am realizat impreuna cu doru_B un prototip de L45H din alama fotodecupata. Dupa ceva probleme legate de finantare, am reluat acel proiect si sunt in faza in care proiectez solutia mecanica de angrenare. Ca sa nu mai lungesc vorba, eu voi face boghiurile de la L45H din alama (sau alpaca) fotodecupata. Mai am insa mult loc pe placa, asa ca m-am gandit ca unor boghiuri de LDH45/70 si LDH125 le-ar sta bine alaturi.
Solutia mea nu este neaparat ieftina, dar promite in schimb sa fie foarte fidela. Pot sa va dau multe alte detalii, dar fiind un proiect foarte specializat, presupun ca mai bine ar fi sa discutam pe PM.
 
Foarte reuşit㒠lucrarea. O caroserie excelentă’, mai ales raportat la mijloacele tehnice de care ai dispus. Chiar admiram fineţea lucră’rii şi îndemânarea mâinilor care au fă’cut aşa ceva.
în ceea ce priveşte vopsirea - ai nevoie de un aerograf. Asta e clar. Poate poţi face un sacrificiu financiar s㒠îţi iei câteva scule performante. Va fi în avantajul tă’u, pentru c㒠e pă’cat ca la o aşa îndemânare s㒠nu te poţi exprima la adevă’ratul tă’u potenţial.
Urmă’resc cu interes continuarea...
 
Mulţumesc Dorin pentru apreciere.

Da, a fost şi un pic de grabă’, eu am că’utat în prima faz㒠spray cu vopsea normală’, dar nu am gă’sit nuanţa de gri-uri care să’-mi convină’. Cum macheta am fă’cut-o de prob㒠şi aveam vopsele de la revell, am zis s㒠vă’d cum iese.

Chiar aşa prost nu a ieşit. Pozele sunt macro şi în lumina soarelui. Pe dioram㒠arat㒠chiar foarte bine

Să’ptă’mîna urmă’toare m㒠apuc de celelalte două’, aşa cum trebuie. Am luat de la Trennet nişte materiale ( diferite profile de plastic), pentru grilele de pe caroserie, etc. Am gă’sit şi de unde s㒠iau ABS de 0.5 mm, ca s㒠nu mai muncesc la ă’sta de 1 mm , s㒠pilesc ca să’-l subţiez.


Trebuie s㒠vă’d cum fac linia aceea de separare.


cîteva poze pe dioramă’


 
Spor la lucru ! Hai s㒠o vedem gata şi pe a ta.
Poate aşa îmi fac şi eu curaj. Nu am lucrat decât machete cu piese gata fă’cute, niciodata dup㒠planuri. Nici nu am planuri.
 
Salut,
Felicită’ri pentru întreprindere.
Poţi folosi un zoom mai lung (tele) pentru a reduce deformaţiile. De asemenea, cred c㒠ar ajuta mult ca în imagine s㒠apar㒠un reper cunoscut, o rigl㒠gradată’, o moned㒠sau ceva de genul ă’sta pentru a ne putea da seama mai bine de detalii.