Lamp㒠final㒠la un vagon de marfă’

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
0
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Creşterea numă’rului de garnituri de marf㒠ce ruleaz㒠pe Diorama de la Slobozia a impus dotarea cu lamp㒠final㒠a inc㒠unui vagon. Am folosit LED rosu puntctiform care are deja o form㒠asemă’nă’toare unui felinar. Faţa felinarului este fă’cut㒠din forez de 0,5 mm, gaurit la dimensiunea lentilei LED-ului şi lipit pe acesta. Dup㒠intă’rire am decupat forexul pe conturul LED-ului.

Prin peretele vagonului am practicat doua gă’uri de 0,5 mm prin care am trecut picioruşele LED-ului în vagon, dup㒠care le+am indoit la 90 grade ca 㒠ţin㒠felinarul lipit de perete dar fă’r㒠adeziv.

Pentru colectarea curentului am folosit la fiecare osie câte o lamel㒠subţire de cupru elastic obţinut㒠de la un motor de macaz Piko defect pe care al lipit-o pe o bucat㒠de forez pentru a o aduce la înaltimea axului osiei.

La interior am adus firele ce la colectoare şi le-am conectat la o micro-punte redresoare.
Ieşirea + – am aplicat-o pe un condensator de 2200 micro înseriind un fir cu un beculeţ de 12 volti în loc de rezistenţă’. LED+ul este conectat direct la terminalele condensatorului astfel c㒠în timpul rulă’rii se alimenteaz㒠prin becul de balast iar la intreruperi ră’mâne alimentat prin condensator înlă’turând în acest fel întreruperile supă’ră’toare.

http://trenulete.info/lampa-finala-la-un-vagon-de-marfa/
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.307
12
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Condensatorul ar trebui legat direct la iesirea puntii redresoare, inainte nu dupa beculet. Legat direct pe led, nu se va incarca mare lucru, ci doar la valoarea caderii de tensiune pe acesta (2V) si nu va compensa eficient intreruperile.

Si valoarea e cam mare, eu folosesc 470 uF pt iluminarea unui vagon de calatori !