Intalniri de modelism feroviar la Ploiesti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

strofo

Active Member
29 Februarie 2012
96
16
Ploiesti / Bucuresti
LOCATION
Ploiesti / Bucuresti
Asa cum anuntam acum cateva luni, urmatoarea intalnire ale pasionatilor la Ploiesti va fi una de joaca.

<a href="http://s95.photobucket.com/user/Stefan_Pirvu/media/cmfr_27022016_0_zpseplbehen.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i95.photobucket.com/albums/l148/Stefan_Pirvu/cmfr_27022016_0_zpseplbehen.jpg" border="0" alt=" photo cmfr_27022016_0_zpseplbehen.jpg"/></a>

Locatia: Mon Jardin, ora 10:30, http://www.monjardinrestaurant.ro/
Duminica 28 februarie 2016, Clubul de modelism feroviar Republica Ploiesti organizeaza o sesiune de rotit trenulete. Participantii trebuie sa respecte urmatoarele reguli:

1. materialul rulant trebuie sa fie la scara H0
2. sunt acceptate doar locomotivele in digital (DCC).
3. orice traseu este acceptat daca respecta conditiile:
3.1. sina Piko A-Track sau Peco Streamline
3.2. macazele trebuiesc sa fie ori manuale, ori daca sunt actionate electric sursa de tensiune trebuie sa fie independenta (nu se vor actiona din sina)
4. orice casuta sau element de decor este acceptat daca respecta conditiile:
4.1. respecta o distanta fata de sina astfel incat sa nu interactioneze cu trenurile
4.2. daca este iluminata, sursa de tensiune trebuie sa fie independenta (nu se vor actiona din sina)

Noi vom pune la dispozitie un oval de sina simpla si o centrala DCC. Sinele vor fi asezate direct pe mesele restaurantului. Invitatia este adresata tuturor, accesul se face pe baza de confirmare (pe facebook sau forum, o singura confirmare de ajuns); deci va precizati PREZENT sau INCERC SA AJUNG. Orice propunere, comentariu sau obiectie este bine-venita!

Nu uitati voia buna si cheful de socializare!
Cu cat ne strangem mai multi cu atat vom consuma mai multa bere :)
 
Poze de la intalnirea din 28 februarie 2016 - ora 10.30 a Clubului de Modelism Feroviar Republica[/url]https://www.facebook.com/groups/cfrploiesti/[/url] la Mon Jardin.
No ca ne-am intalnit si pentru rulat trenuri. Locatia a fost - multumim gazdelor! - Clubul-Restaurant-Gradina Mon Jardin [http://www.monjardinrestaurant.ro], o locatie excelenta in mijlocul Ploiesti-ului, o casa veche plina de istorie si eleganta, un loc in care merita sa veniti si fara trenulete
Stefan Pirvu (strofo) a prezentat proiectul de Arduino la care lucreaza - as fi vrut sa aflu mai multe, dar din pacate o locomotiva i l-a dat peste cap), Nicolae Breza si Doamna Sa ne-a onorat cu prezenta, dl Adrian Panait a venit cu o frumoasa aburoasa prezumata a fi mai "batrana" decat mine.
Tot Stefan Pirvu a facut o mega inginerie (cum ii sta si bine) si a "ceferizat" vagoanele de 5 lei. Poate multi vor comenta aiurea, dar, vazandu-le, eu spun un mare "JOS PALARIA"!

Si...poze:Si cele prezentate (scuze de calitatea pozelor, facute in graba...of of mai mai)


Nicolae Breza uitandu-se la piesele de TT (prezentarea alta data, probabil la o intalnire de gen)Incercarile de 3d printer vizand un viitor LDH marca Strofo


Real time connection to reality ;-)
 
Urmatoarea intalnire va avea loc Duminca 20 martie, ora 10.30, in aceeasi super locatie care ne-a gazduit si pana acum: Restaurant terasa Mon Jardin. In program avem un workshop/atelier despre cum sa "plantam" iarba. In meniu: multa bere, sucuri si distractie!

Link catre evenimentul (public) de pe facebook: https://www.facebook.com/events/1574833076168079/
Ca de obicei va rog lasati un comentariu cu PREZENT sau INCERC SA AJUNG aici sau pe facebook.
Multumesc mult
 
Vom incerca sa facem urmatoarele:

- prezentare posibilitati de diorame (clasice si modulare)
- materiale
- vom avea o mica diorama pe care vom pune pietris/balast.
- vom avea doua mici diorame pe care vom experimenta pusul ierbii cu diferite mijloace, inclusiv aplicator electrostatic

Departe de mine sa ma erijez in cine stie ce expert, in cei 4 ani de forumistica si modelism am strans o mica boccioara de experienta (internationala - cum ar zice unii HAHAHA) pe care vreau sa o impartasesc cu ceilalti. Chiar mica este boccioara si plina de nazdravanii, primii 2 ani jumatate colegii stiu ca incercam de toate, dar neaprat altfel... Atunci am realizat ca fara o practica (adicatelea sa pui mana si sa vezi) nu rezolvi nimic. Multumesc colegilor de la Bucuresti: cftt, Dragos, Andreiu, MRV, Robert, LDH (si lista este mai lunga) pentru rabdarea pe care au avut-o ca mine.
 
Salutare!

A mai trecut o intalnire si - gratie prietenilor de la Mon Jardin din Ploiesti - am avut spatiu sa ne desfasuram. Recunosc faptul ca sunt impresionat de viziunea acestora de a acorda suport catre modelimul feroviar si le multumim pe masura ;-)

De data aceasta am incercat sa ne facem si mana si ochiul si ne-am adunat sa impartasim din experienta. La ora 10.25 m-am "claxonat" in trafic cu strofo iar la 10.30 intram in Restaurantul unde ne astepta o incapere doar pentru noi...

Am pregatit armamemntul:
.

Au venit surprizele:
Un Bucegi la TT executat de Nicolae Breza pe baza proiectului 3D al lui Arin Panait via Viorel Spinu la care strofo se uita foarte interesat:


Interior de Bucegi:


Discutii intense:


si workshop:

Punem balast (pe diorama de "learning" a lui strofo:


Si punem iarba pe diorama de learning a mea:


Intre timp dl Nicolae Breza ne-a mai prezentat cateva lucrari ale Domniei sale, realizate la TT manual 100% (vorba fiului meu: numai sinele sunt de fabrica):si un viitor modelist:

 
Am stabilit data si locatia urmatoarei intalniri: 22 mai 2016, 14:00, tot la prietenii nostrii de la Restaurant Terasa Mon Jardin. O sa fie o intalnire cu atelier "Crearea copaceilor din sarma" si bine-inteles bere si prieteni buni. Vor fi si prezentari de material rulant si nerulant cumparat, facut si printat 3D.
Ne vedem acolo :D :D :D

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1410450982313878/
 
A mai trecut o intalnire, este deci timpul sa o programam pe urmatoarea! Ne-am strans mai putini, semn ca vine vara, insa partea tare e ca suntem mai multi acum! Asteptam pozele ;)

PS: de 1 iunie e cineva interesat sa participe sau sa organizeze ceva? Am primit o propunere in acest sens! Detalii pe pm.
 
Pe 19 iunie ne vedem la bere. Din pacate e cam plin la Mon Jardin asa ca trebuie sa gasim o locatie noua de baut. Eu propun Curtea Berarilor :lol:
 
Duminica ne vedem ca sa punem anul la cale!

1. Trebuie sa organizam evenimentul nostru Train Fest Ploiesti.

2. Vom discuta de modulele prezente. Pana acum am aliniat 35 de module, trebuie sa vedem ce mai avem de facut si cine ajuta la montare. Lista e deschisa propunerilor!

3. Am fost invitati in decembrie la un eveniment, trebuie sa discutam cu ce module si ce garnituri mergem.

4. Am inceput lucrul la site, o discutie acum ar fi oportuna.

5. Hai sa vedem daca ne putem organiza intr-un ONG ca sa ne fie mai usor pe viitor sa organizam si alte evenimente.

6. Trebuie sa bem bere! se accepta si suc, dar ar fi de preferat bere :)

Locatia: Curtea Berarilor Timisoreana Ploiesti
Cand: duminica 16oct. 2016, 14:00

Detalii si discutii pe fb: https://www.facebook.com/events/103799363424314/
 
Duminica 27 noiembrie 2016, ora 3, ne vedem la bere si trenulete! Intrarea e libera, lume buna, discutiile sunt deschise!

Vom incerca sa prezentam stadiul modulelor si vom avea un status al evenimentului din februarie.

Orice prezentare de trenulete si/sau lucrari personale e bine-venita!

Locatia: Curtea Berarilor Timisoreana Ploiesti
Ora: 27 noiembrie 2016
Eveniment: https://www.facebook.com/events/1111501592296072/
 
16864380_1357053917666720_2516567954410869868_n.jpg

Maine, duminica 26/02/2017 ne vedem la club pentru prima intalnire de rotit trenulete pe anul asta :D . Pentru detalii despre locatie si cum sa ajungeti ma puteti suna la 0729 914 470.

Evenimentul: https://www.facebook.com/events/429163147475474/
Clubul de Modelism Feroviar Republica: https://www.facebook.com/groups/cfrploiesti/
 
Duminica 22 oct 2017, Taverna Berarilor Timisoreana Ploiesti, ne (re)vedem la bere sa discutam despre trenulete si nu numai. Avem cateva topicuri pe care vrem sa le discutam:
- noile module: ce e de facut, scenarii, creatie, pune osu la treaba
- vechile module: ce e de facut, ce e de reparat, ce e de imbunatatit
- participari: montaj, transport
- prezentari: facute de mana, cumparate, etc

Nu exista limita de varsta sau bilet de intrare!
Detalii pe pagina dedicata evenimentului: https://www.facebook.com/events/502...history":"null"}&source=4&action_history=null
 
Maine 21 ianuarie 2018, ne vedem la club ca sa facem o rotire. Oricine doreste poate sa vina la o rotire si o discutie deschisa. Pentru detalii: https://www.facebook.com/events/144629672922395/
 
Din respect pentru femeile din vietile noastre am hotarat ca urmatoarele 2 intalniri sa fie MIERCURI: deci 28 februarie si 7 martie. Mai multe detalii si poze de la intalniri pe pagina de FB.