Incepator in ABS

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salutare,

pornind de la o idee data de Alin , am construit "un aparat" de facut placi de ondulin.

Ideea ar fi urmatoarea:

Se iau doua placi de orice material aveti, dar sa fie cat de cat rezistente sa nu se indoie usor. Eu pentru ca aveam in casa ABS de 1mm am folosit acesta:Am marcat pe urma pozitia "ondulelor". Pentru ca am folosit sarma de otel de 1mm am lasat 2 mm intre 2 puncte, unde va veni "ondula" de pe a doua placa. Daca le puneam cu distanta 1mm intre ele nu mai era loc pentru materialul din care sa fie facuta ondula. Oricum la sfarsit, punand de proba o placa pe casa mi-am dat seama ca sunt cam mari ondulele la scara. Cred ca ar fi mult mai indicat sarma de 0.5 sau chiar 0.3 pentru placi mai aproape de realitate la scara.Precum spuneam , am folosit sarma de otel de 1 mm, taiata in bucati de cate 5 cm (nu trebuie taiate la perfectie):A urmat lipirea dupa marcaje a tijelor pe cele doua placi. Am folosit banalul super glue pentru aceasta operatie:Pentru a face o proba rapida, am presat intre cele doua placi o folie de aluminiu de bucatarie:Problema cu aluminu este ca nu are rezistenta , si nu poate fi prelucrat ulterior, asa ca am folosit alta idee. Am luat 2 coli de hartie de imprimanta, le-am lipit intre ele folosind aracet, iar pentru a face presarea mai usoara le-am si umezit usor cu o pensula. S-au presat usor, iar dupa cateva minute de uscare , scoase din forma iata rezultatul:Ce mi-a placut este faptul ca picatura s-a depus un pic si pe tije, asa ca in hartie s-au create neregularitati dand o textura apropiata placii de ondulin.
Urmeaza taiata in bucati mici si lipita pe casa si vopsita. Dar repet , cred ca este mai indicat sa se foloseasca tije de 0.5.
 
Salutare,

precum spuneam casa in aceasta vara a primit acoperis de ondulin. Ca sa ma laud un pic trebuie sa spun ca eu am pus acoperisul 8) :Asadar , exact ca si in realitate, am inceput sa asez "coalele" de ondulin, am pus doliile, si la sfarsit vor urma coamele. Precum am intuit, profilul de 1mm este cam mare la scara, dar pentru ca nu am momentan sarma de 0.5 , si avand in vedere ca intreg proiectul este o lectie voi lasa asa acoperisul:
Dezavantajul ondulinului din hartie cu aracet este ca trebuie sa astepti cate 1h sa fie gata o folie. Asadar deocamdata m-am oprit pe ziua de astazi si astept productia de ondulin.
 
salut, poate ca e prea tarziu, dar pentru lipirea placilor de ABS, polistyrol, folosesc cu succes CONTACTA de la Revell, e sticluta cu un ac prin care picura lipiciul, si poti doza cat vrei si unde vrei.
 
Salut, nu e tarziu, tot proiectul se vrea a fi o oportunitate de studiat materiale, tehnici de executie. Am si acel revell, dar parca in acest caz mai mult control ai cu pensula, mai ales in colturi mai greu accessibile.
Merci de pont.
 
Buna
Cine a incercat, cu ce fel de chit se poate chitui ceva construit din forex ?
Mersi anticipat.
 
Eu am chituit fara probleme cu putty Plasto de la Revell, este din acela gri la tub, pentru machete de plastic. Dar atentie mare, trebuie bine degresat locul unde lipesti chitul, si de asemenea trebuie sa ai grija sa nu fie prea "uscat" amestecul (tub vechi) caci atunci devine sfaramicios si nu se mai lipeste cum trebuie! Probabil ca in cazul asta i-ar trebui adaugat un pic de diluant, dar nu stiu ce fel de diluant i-ar trebui...