Hmdeah... (sau "
really George" ca în celebrul spot publicitar)...
Deci scoatem (din nou) cablajul locomotivei, doar ca să (re)descoperim pe el un păienjeniș de trasee față-dos cu treceri cositorite între cele două planuri, plus 3rei piese de plastic roșu despre care prospectul sugerează că ar fi demontabile, dar care sunt solid lipite prin topire locală
Totuși... ia să identificăm noi unele-altele pe acest cablaj, dacă tot ne-am ostenit să-l demontăm
Am folosit codul culorilor DCC deja cunoscut. Astfel, se pare că plusul comun este adus atât de la tender, cât și direct de la culegătoare prin intermediul unei perechi de diode SMD cu anozii conectați împreună, ceea ce este deja foarte bine. Numai că simpaticul cablaj este surprinzător de mic, iar eventualele modificări nu sunt atât de ușoare pe cât par.
Tare cred că traseul
plus_comun (albastru) va rămâne așa cum este și îmi voi orienta atenția spre traseul
lumină_înapoi (galben). Recapitulare: generatorul de fum poate fi acționat fie împreună cu luminile, fie de la ieșirea AUX1. Plusul este adus la cilindrul metalic de la
plus_comun (albastru & diode SMD pe cablaj). În primul caz, "masa" pentru generatorul de fum este formată prin aducerea împreună a semnalelor
lumină_înainte (alb) și
lumină_înapoi (galben) prin intermediul a două diode SMD plasate adecvat. Dioda SMD pentru semnalul
lumină_înainte este plasată la vedere, chiar lângă jumperul prin care se alege regimul generatorului, dar dioda SMD pentru semnalul
lumină_înapoi este plasată sub piesele de plastic nu-chiar-atât-de-demontabile. Dacă reușesc să elimin aceste două diode SMD și dacă scurtcircuitez
pad-urile pe care se află dioda din spate, atunci semnalul
lumină_înapoi (galben) va ajunge în față, lângă jumperul sus-menționat. Printr-o micuță modificare la cablajul din tender, semnalul
lumină_înapoi (galben) poate fi înlocuit de AUX4 (verzuliu).
Teoretic sună foarte bine, floare-la-ureche, așa-i?