- 25 August 2007
- 3.722
- 686
- YOUTUBE
- mpursu
Simpatica locomotivă electrică BR152 "DB Cargo" Roco nr.art.62702 a venit la căile mele ferate undeva prin iulie 2014, gata sonorizată de HGDan. După calculați-voi-câți ani de servire impecabilă, i-a venit și acestei locomotive rândul la modernizare. Astfel, am comandat & primit PCB-ul noii versiuni BR152 nr.art.73167 cu interfață Plux22 și un decodor ESU Loksound V5.0 adecvat, imaginându-mi că această operație va fi floare-la-ureche. Ridicăm carcasa de pe șasiu și admirăm cele două PCB-uri...
... apoi dezlipim cele 4atru fire care duc la culegătoarele de pe cele două boghiuri și ridicăm vechiul PCB, observând că motorul se conectează la PCB prin intermediul a două arcuri...
... după care facem prima probă de așezare a noului PCB pe șasiul actual:
Bineînțeles că înainte de toate acestea am consultat cu atenție listele de componente ale ambelor versiuni, știind astfel că ele se bazează pe exact același șasiu, deci... știam dinainte că noul PCB se va potrivi pe vechiul șasiu.
Acum studiem și cealaltă față a PCB-ului și încercăm să ne gândim cum să asamblăm difuzorul FĂRĂ piesa special construită de Roco în acest scop și... necomandată...

... apoi dezlipim cele 4atru fire care duc la culegătoarele de pe cele două boghiuri și ridicăm vechiul PCB, observând că motorul se conectează la PCB prin intermediul a două arcuri...

... după care facem prima probă de așezare a noului PCB pe șasiul actual:

Bineînțeles că înainte de toate acestea am consultat cu atenție listele de componente ale ambelor versiuni, știind astfel că ele se bazează pe exact același șasiu, deci... știam dinainte că noul PCB se va potrivi pe vechiul șasiu.
Acum studiem și cealaltă față a PCB-ului și încercăm să ne gândim cum să asamblăm difuzorul FĂRĂ piesa special construită de Roco în acest scop și... necomandată...