Iasi - Barlad Winter Time

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tudor_corbul

Well-Known Member
Trenulist
9 Mai 2007
498
2
Iasi
LOCATION
Iasi
Asa cum am promis revin cu un alt reportaj de pe plaiurile mioritice ale Moldovei.De data aceasta,linia Iasi-Barlad.Ceea ce am gasit eu prin cartile mele feroviare,istoria spune ca la “la 13 septembrie 1872 au fost inaugurate in mod official,liniile Roman-Bacau-Adjud-Marasesti-Tecuci-Barbosi-Galati-Galati port(231,95km),cu ramificatia Tecuci-Barlad(51,48 )”.Astfel ca legatura feroviara de la Iasi pana la Barlad exista,deoarece la 3/15 decembrie 1869 fusese deschisa linia Suceava-Roman(102,93),iar la 1 iunie 1870 se deschide linia Iasi-Pascani,insa aceasta era varianta mai lunga…..intre timp s-a construit si linia Iasi-Barlad “via Barnova”.
Pe 17 ianuarie eu impreuna cu Silviu ne suim in P6402 Iasi-Barlad.Poze nu sunt atat de multe pe cate ar trebui deoarece mai mult s-a filmat,si filmuletele vor veni si ele :D ,dar zic ca sunt destule poze pt o mica prezentare :p
Dupa ce locomotiva urca dealul Barnova ajungem in….Barnova.Acolo pe o linia alutarata se afla un tren ce apartine de Infra.


Ajungem in Grajduri,unde observam un lucru interesant:”Seful statiunei”.L-am intrebat pe tata care a facut serviciu la aceea gara si mi-a spus ca aceea placa se afla acolo aprox din 1950.


Intram in Vaslui.Bineinteles totul vopsit in culorile specifice:

Era prezenta si o garnitura compusa din vagoane Zaes si Zas:

Stam aprox 30 de min,dupa care intr-un sfarsit plecam.Si ajungem in Crasna:


Halta Rosiesti :


Alte poze de pe traseu:La ora 10:26 ajungem in ultima statie:Barlad.Vedem un 060-DA apartinand CFR Marfa:60-0923-7Trenul care ne-a adus pana aici:


Si locomotiva care a tras garnitura,un 060-DA : 60-0664-7


Gara Barlad:Pe celalte linii vedem o garnitura intreaga de Dimitroave si una de Uagps:Intrarea in depoul LE al statie Barlad:


A piece of history:Alte poze de prin gara:


Dupa cateva manevre prin gara trenul se reintoarce la peron,tras acum de alt 060-DA: 62-0548-8Statia Balteni:


Alte poze de pe drum:


Statia Buhaesti si un turn de apa care imi place foarte mult.De la Buhaesti se ramifica linia spre Roman.


Gara Ratesu Cuzei:Statia Rebricea

Ajungem si in Scanteia:Ne apropiem de casa.Halta Piciorul Lupului:Si o ultima poza suprinzand trenul coborand dealul Barnova:
 
Fiindca n-am reusit sa-i dau de capat cu filmuletele de pe youtube ca sa le pot afisa,pun numai linkurile:

Part I:

http://www.youtube.com/watch?v=RdIEi4A93Rg&feature=channel_page

Part II:

http://www.youtube.com/watch?v=-v1HHDdprGw&feature=channel_page

Part III:

http://www.youtube.com/watch?v=YTuHi3EnI3A&feature=channel_page