Hornby Virtual Railway 2 (HVR2)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Cristake1974

Active Member
Trenulist
23 Octombrie 2009
60
0
Iasi
LOCATION
Iasi
Indraznesc a posta aici despre un programel pe care l-am gasit de ceva vreme, dar pe care abia zilele astea l-am pus la lucru pe pc. Am cautat apoi pe forum, sa vad daca nu a mai fost discutat subiectul si, desi am gasit "Hornby" pomenit de multe ori, se pare ca toate mentionarile se refera la machetele si produsele reale pt modelism... Cum e abia al doilea mesaj al meu pe acest forum, plus ca mai sunt si noob total, sper sa aveti indurare pentru eventualele prostii pe care le voi debita.
Am incercat mai intai Hornby Virtual Railway 1, care insa imi da mereu eroare, astfel ca m-am pus pe HVR2. Asta merge bine. E un simulator de diorama, ca sa zic asa. Probabil ca veteranii intr-ale modelismului feroviar il cunosc de ceva vreme; pentru cine nu il cunoaste, pot spune ca e destul de ok (atentie, opinie de profan!), ma gandesc ca poate fi util pentru cei care nu dispun de bani pentru o diorama adevarata (momentan, sunt primus inter pares), dar si pentru cei care au chef sa auda glasul rotilor de mouse.Cerintele de sistem sunt cat se poate de ok, zic eu, cu exceptia faptului ca nu merge pe Vista (eu am XP, banuiesc ca la fel multi dintre voi):

Minimum:
Windows 98/2000/ME/XP, HVR2 is NOT Windows Vista Compatible, DirectX 8.1 (included) or higher graphics, 500MHz Pentium, 128MB Ram, CDRom, 16MB 3D graphics card.

Recommended:
Windows 98/2000/ME/XP, HVR2 is NOT Windows Vista Compatible, DirectX 8.1 (included) or higher graphics, 800 MHz Pentium III, 256MB Ram, CDRom, 32MB 3D Geforce Graphics Card, 100% Soundblaster certified sound card.

Some features require GeForce 3 or higher, or Radeon 8500 or higher graphics card.

http://www.youtube.com/watch?v=xRnwYhvQqIM
http://www.youtube.com/watch?v=0LmRBOlMM0k

Interfata jocului, daca se poate numi joc, este destul de prietenoasa si nu necesita mari eforturi de a te deprinde cu ea - ba dimpotriva, as zice. Un punct slab ar parea faptul ca nu poti pune tuneluri pe diorama, dar poate ma insel si inca nu am dibuit toate "meandrele concretului" din HVR2. Puteti gasi si niste layout-uri gata facute ( http://www.hornby.com/building-a-model-railway/hvr-2-layouts,118,HAR.html ), desi cred ca e mult mai placut sa lucrezi la propriul design.
Din pacate, se pare ca pe pagina de la Hornby, HVR2 nu mai exista in stock. Pentru alte intrebari, daca intelegeti ce vreau sa spun, astept pm-uri.
 
:oops: ERATĂ:
HRV 2 are şi un patch care permite folosirea pe Vista. Åži se pot crea şi tuneluri, doar c㒠nu exist㒠o funcţie (un buton) special pentru aşa ceva - pur şi simplu pui linia, apoi ridici terenul în jurul ei şi va ieşi tunelul.
Åži ce mai uitasem s㒠menţionez: se pot crea şi diorame de 10x10m, sau mai mari - lucru cam greu în realitate, cel puţin pentru cine nu locuieşte într-o sal㒠de sport.