Heavy metal: BR 93.1353

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

obiwan

Well-Known Member
Trenulist
24 Aprilie 2008
2.684
1
cluj
LOCATION
cluj
Locomotiva-tender BR 93.13 inmatriculare DR, epoca II.Modelul este deosebit, mai nou observ ca cei de la Liliput au dat-o pe metal. Sasiu de metal, roti de metal, carcasa de metal, lumini albe sau daca te uiti mai atent galben-verde. Sasiul si rotile imi plac nespus de mult, contin elemente fine de detaliere.Referitor la biele(nu stiu daca pozitia acestora in poza este edificatoare) astept decizia maestrului MPUrsu.
 
Rulajul pe r2 este impecabil si ''survoleaza''bine macazele drepte sau curbe. Propulsia modelului este asigurata de un motor electric in 5 poli cu volanta.
 
Si acum o tentativa de garnitura cu vagoane Roco ep I:Evident ca nu e bine compozitia epocala, dar ne strofocam sa iasa bine , ca ii deranjeaza pe altii... :D Toate cele bune!!!
 
Frumoasa locomotova Liliput ......vine din aceeasi fabrica ca aburoasele americane Spectrum :D
@obiwan ,ce nava se vede in spatele garniturii ? Se vede foarte frumos lucrata :D
 
Multu MPUrsu! o sa fac poze si pe cealalta parte.Pt Santa Fe:nava e o vechitura, nu iegzista in realitate si este de pe vremea cand lucram in lemn. Acum cumpar gata facute din plastic electrostatic ca nu mai functioneaza aspiratorul... :D Salutari la toti!
 
ce finete, obiwan... pana si eu am inteles :D :D :D

ca menitiune, este vorba de o locomotiva a BBÖ ajunsa la DRB dupa Anschlussul din 1938 care a existat numai cativa ani (1940-1945) in aceste culori... o locomotiva pur austriaca, care arata cam ciudat in Standardanstrich german... :roll:
 
Bachmann SPECTRUM chiar stiu sa faca aburoase. La clubul din Cluj am vazut un exemplar care a ajuns la Gabor Fleischmann.

Am facut si poza pentru MPUrsu, sper sa nu-l dezamagesc:
.

Pentru H. Radulescu: de acord cu tine, dar si austriecii tot neam german sunt. Ar vrea altii sa vorbeasca chineza, dar nu o sa fie asa :D . Multumesc celor care au intervenit !
 
OT ,trebuie avut grija :La Bachmann sunt doua categorii:Basic si Spectrum !!! Spectrum sunt modele FOARTE bune la preturi corecte .Iar cele Bachmann simple sunt de calitate buna la preturi ieftine (asemanator cu Mehano ).
 
Excelent! Deci ma pot mandri cu un "metal greu" corect reprodus la scara :!: ;-) ;-) ;-) Am gasit si plastic, asa, ca sa impac lumea buna, izolatia conductorilor electrici si cupla scurta FLM :lol: Thank you, MPU!
 
...alaturi de cea gri, la fel de autentica, ar da bine :D

ce sa faca frate trei vagoane bavareze in culorile de dinainte de 1920 alaturi de o locomotiva austriaca luata cu japca de nazis si folosita asa doar din 1940 in 45???
 
Faina masina, da' am preferat-o pe cea a lui ROCO.
Cum sunt un fan ep.II DRG... evident in varianta corespunzatoare.


Cum mai intai am avut una la reparat, am putut-o studia destul de bine - adica am desfacut-o complet! Evident, fara sa fac poze! :D

La fel ca Lili, cazan metalic, sasiu idem. Imi pare insa mult mai fin lucrata. Asta nu inseamna ca ROCO nu-si da cu firma'n cap! Cand s-o montez, constat ca farurile nu lumineaza. :confused: Verific SMD-urile - OK! Uitasera ca la o locomotiva cu faruri de camuflaj exista totusi o gaura pe unde iese lumina! :-x Pentru a gauri 4 fete de far mi-am facut matrita - conform stilului meu propriu! In cel mai CORRRECT mod, toate farurile sunt ALBE!

Orice asemanare cu 93-ul prusian .. nu exista. Seria e data in conformitate cu nomenclatura DRG dupa succesiunea osiilor si destinatie.PDI
 
Si daca tot vorbim de HEAVY METAL, poate recunoaste cineva originea modelului:M&F, Weinert, ....?E complet metalic, chiar si tevile, robinetii (cam urati), doar farurile sunt din plastic.

PDI
 
buna PDI,

pai daca ne gandim cate 93 au fost... oamenii asociaza 93 direct cu prusaca, 93.5, insa nu are nici o legatura!

nu mai imi amintesc daca din masina asta sau o ruda de-a ei de la Florisdorf din anii 1920 BBOe facuse o serie de masini de manevra grea cu aderenta totala, prin supresia pur si simplu a alergatoarei si a purtatoarei... adica din 1'D1't ajunsese Dt, insa la aceeasi lungime!

de curand prin MIBA era un test Roco vs. Liliput, in care se deducea ca "ce n-are una are cealalta" cu greseli de ambele parti...
 
buna,

Weinert a facut pana de curand (si la unele mai si face) si kituri cu roti NEM si nu P87 sau RP25... insa robineti de plastic la Weinert nu exista... as spune mai degraba un Merker si Fischer vechi, de prin anii 1975-78...