Gard viu home made

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Gard viu home made

Cu cateva luni in urma, am achizitionat o bucata de gard viu de la Noch. Urma sa montez gardul pe diorama. De fapt, chiar am taiat o bucata pe care am montat-o undeva pe diorama chiar atunci. Pot spune ca inca de atunci am fost nemultumit de cum arata. frunzele prea mari comparativ cu scara la care era gardul, culorile stupide, hartia din care erau frunzele aducea evident a buruieni din acelea cu care floraresele decoreaza buchetele de flori!

Inca de atunci, am studiat cum este facut gardutul si am avut o idee! Am cumparat la pretul de 10 mii lei un metru de burete pentru izolat geamurile, l-am pus bine in ideea de a construi din ele gard viu mai realist! Acest burete este foarte dens si rezistent la tracasari!

Zilele acestea, din greseala m-am asezat peste bucata ramasa din gardul viu cumparat si am deteriorat-o iremediabil. Gardutul s-a deformat si toate incercarile mele de a-l aduce la dimensiunile si la forma initiala au esuat! Atunci mi-am amintit de ideea mea de a face din burete de izolatie un gard viu!Am consumat cca. 20 cm din materialul de baza si cam o lingura de material frunze. Cu restul pot face in continuare gard viu pe toata diorama!

Ieftin si eficient! Stiti preturile asa ca faceti voi socoteala cat m-a costat aceasta operatiune!
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Prognosis,
foarte ingenios.
Am o intrebare, venita in graba si fara a sta prea mult pe ganduri pentru a descoperi singur solutia :D
De ce pentru primul strat ai folosit prenadez, iar pentru al doilea aracet, si nu aracet pentru ambele straturi (banuiesc ca pentru al doilea sigur nu se putea folosi prenadez din considerente de consistenta si design)?
De asemenea, banuiesc ca ai dat doua straturi pentru un efect de profunzime?
 

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Primul strat este de prenadez deoarece pe materialul buretelui aracetul nu are aderenta! Al doilea strat este intradevar pentru a crea profunzime si pentru a astupa eventualele coluri lasate in primul stat caci se stie, prenadezul nu patrunde asa bine ca aracetul si nu astupa tot!