Gara Galati

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Gam3

Moderator
Super Moderator
Trenulist
18 Iunie 2016
6.033
2.534
Iași
LOCATION
Iași
Gara Galati.





Parca nu s-a schimbat nimic de ultima data cand am fost aici in 2006. Atunci erau trenuri in gara. In ritmul asta nu vad gara terminata in urmatorii 10 ani.
 
Lucrarile sunt suspendate de multa vreme. Pana si drezania pantograf este exact in acelasi loc in care era anul trecut in martie .
In schimb constat ca au disparut toate vagoanele care erau pe liniile din spate , cine stie pe unde...

Constat ca si locomotivele de larga au dispaut din fundal, erau doua DA-ul si un LDH, descompletate si cu plasa de sarma sudata la geamuri.

Si macaraua a plecat... desi a zacut mult acolo.
 
Daca nu cumva va fi "terminat" tot CFR-ul pana atunci, dupa cum functioneaza lucrurile.

Si, spre pioasa re-amintire. Gara Galati, ilustrata de pe site-ul Del Campe:

cmvoa4lpo3j92bm5a.jpg
 
Despre gara Galati as vrea sa spun ca ma leaga foarte multe amintiri placute,pana in 1976 treceam prin ea si asteptam uneori cu orele,legatura catre Iasi,aveam o bunica, din partea mamei,care venea la Braila,desi nu stia carte, si ma lua in vacante intr-un sat de langa Iasi,sat unde se stabilise dupa ,,asezarile,,fortate dictate de regimul comunist in '52. imi aduc aminte ca erau multe trenuri,mai intai cu abur ca apoi incet,incet sa apara cele diesel si apoi urmatoarele.Si in nodul feroviar Barbosi pot spune ca am ceva amintiri cu cealalta bunica care ma lua in si ea in satul natal Poiana Sarata la 30km de Onesti,pe atunci Gh. Gheorghiul Dej,la inundatiile din '70 am intampinat mari greutati in a ajunge la Tecuci fiindca Siretul facuse prapad in calea lui pe acea zona.
 
Buna Dorin,

aia nu e gara Galati. E una din greselile facute de tipografii armatei germane in ww1. Acestia au lansat sute de ilustrate din Romania pentru a folosi serviciului german de corespondenta, dar au facut si cateva greseli (le numeri pe degetele de la o mana). Printre care si asta.....

in poza este gara Targu Ocna.
 
@ Catalin:

Multumesc frumos de lamurire, intr-adevar, este gara din Targu Ocna. Mister rezolvat!

Aceasta:

cmvvpknem2k115wwu.jpg


Este gara din Galati iar acestea:

cmvvqacfagbjiz6qm.jpg


sunt imprejurimile garii vazute din avion, in 1917.
 
Ca sa nu mai deschid un subiect pentru o poza postez aici.



Placa turnanta si pentru line cu ecartamnet rusesc. De pe placa locomotivele se remizau la liniile 1-2-3.
 
Placa produsa de Joseph Vogele, Mannheim-Germania ( 24m ), adusa in Romania dupa ww1 (are surori gemene prin toate depourile mari) adaptata si pentru ecartament larg...