Da se pare ca am picat un pic cam tarziu pe aici si nu v-am mai putut sugera sa optati pentru reprezentarea statiei Crasna (M 600->M604).
Este una dintre cele mai deosebite statii CFR si impreuna cu statii precum Barnova, Husi, Barlad, Grajduri etc ar fii constituit un excelent proiect de diorama. Noi am avut o propunere pentru un modelist american asupra unui proiect asemanator, dar din pacate calitatea si cantitatea materialului rulant romanesc disponibil a condus la abandonarea proiectului.
Ar fii fost foarte frumos sa observam rezultatele, mai ales ca executia ar fii apartinut unor romani.
A si am citit mai sus un comentariu legat de lungimea garniturilor: Un studiu efectuat in State privind perceptia machetelor feroviare in miscare in cadrul unei expozitii a reliefat faptul ca lungimea optima a unei garnituri este de aproximativ 175cm pentru optionarea unui impact vizual superior.
O garnitura nu trebuie sa depaseasca 200 cm sau sa fie mai mica de 120cm (aici sunt cateva exceptii).
Din pacate nu gasesc acum intregul studiu printat ca il pot fotografia si posta, dar in mare concluziile privind lungimea optima sunt acestea[/b]