Gara Bacau

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ASB

Active Member
Trenulist
13 Iulie 2007
182
18
Bacau
LOCATION
Bacau
Gara din Bacau

Vedere de pe peronul 2:

78502220nh9.jpg70558042uw2.jpg


(Gara este in renovare, interiorul si partea dinspre strada sunt gata. Mai este foarte putin de lucru)


Vedere de pe pasarela:

76811355gc7.jpgPeronul 3, cel modernizat.

36520071xs7.jpgTrenul regal:

26095361ts4.jpgDe pe pasarela:

56175058io6.jpg


30853478yz1.jpg25511994fo1.jpgVoi revenii cu poze din interiorul garii.

In cautarea unui plug pentru zapada (care din pacate am avzut ca nu mai este in gara) , am dat peste un nou model; stiti ceva despre acesta ? Este pur si simplu un vagon sau automotor ? :?:

94140114kr7.jpg10aq0.jpg
 
Uitasem sa postez doua panouri CFR din garaMa gandeam ca ar fi din anii 1960 - 1980, si totusi oare din ce epoca sunt ?
Ar sta bine micsorate si puse pe o diorama, (asta intentionez sa fac; la un capat de linie, undeva...) :D
 
Da impresia ca da ... :? De fapt cred, ... ca se vad niste butoane rosii pe acolo. :lol:
 
E trist ca modernizarea unei gari la CFR inseamna doar mascarea cladirii cu prefabricate si ceva dotari inauntru... in rest, peroanele, acoperisurile, catenarele, tot cum a dat Ceasca sa fie raman...
 
Din pacate da ... si cateodata nu sunt facute cum trebuie, sau nu aleg materialele de constructie potrivite. Spre exemplu ultimul peron al garii este pavat cu gresie. Eu am luat trenul, de pe peron respectiv pe timp de iarna si va spun sincer ca am fost nevoit sa fac pasi cat mai mici pentru a nu aluneca. :lol: Dar in schimb arata mai bine... cand e uscat pe jos. :mrgreen:
 
Gara Bacau vazuta dinspre strada:


Stadiul lucrarilor de modernizare a liniei a doua, acum trei saptamani:Stadiul lucrarilor din data de 30 X 2010:

 
Prima data cand am fost la Bacau se intampla undeva la sfarsitul anilor '70. Bunicii mei au lucrat la CFR (bunicul a fost inginer proiectant, iar bunica a fost telegrafista). Au locuit intr-o casa CFR undeva inainte de gara (venind dinspre Bucuresti). Stiu ca mai mergeai putin si se facea o strada la drepta si era "Cuptorul de aur", de gaseai mereu paine fierbinte.

In fiecare vara mergeam la bunici la Bacau. Imi petreceam toata ziua sau aproape toata ziua stand in gara. Tin minte ca imi placea sa ma uit cum se facea manevra la "cocoasa". Am asistat la daramearea vechii gari, la electrificarea liniei (singurele lucruri de care imi aduc aminte sunt locomotiva (din ce imi aduc aminte era un 230.000 si macaraua, care era albastra si scria ca e facut la Leipzig). E mult timp de atunci si mare lucru nu-mi mai aduc aminte. Ultima data am fost la Bacau in anul 1985.

Deasemenea, stiu ca mergeam cu personalul 5001 si ma intorceam cu 5002.

Oooof, ce vremuri.
 
sogard_2003 a spus:
Se lucreaza numai la liniile din interiorul garii ? Au de gand sa le faca pe toate ?

Nu stiu sa va raspund, din pacate, eu sper sa le modernizeze pe toate, dar nu prea cred. Lucrarile la modernizarea liniei ferate Bacau - Marasesti au inceput din vara, si au ajus saptamanile acestea in gara. Cand am sa ma intorc acasa de la Iasi am sa vin cu informatii noi
Iar pe tine Andrei, cat si pe ceilalti va asteptam cu drag la Bacau sa vedeti ce s-a mai schimbat. :D Eu imi amintesc epavele locomotivelor cu aburi, care au disparut de ceva ani din peisaj si primul meu drum cu trenul catre Piatra Neamt...
 
Nu vreau sa fiu rau intentionat,dar nu cumva asta este gara care are acea scara interioara care ar fi trebuit sa faca accesul la etajul garii si se opreste in zid?
Stiu ca pe undeva pe forum se dezbatea aceasta gafa de contructie a unei gari si mai era una cu un lift care tot asa ducea catre nicaieri.
 
Inainte de a fi renovata, gara Bacau dispunea de un restaurant la etajul 1; accesul la acesta facandu-se prin intermediul scarii cu pricina. :lol:
Din pacate au omis sa o desfiinteze ulterior.
 
Gara Bacă’u la începutul secolului trecut: - http://www.desteptarea.ro/gara-bacau-la-inceputul-secolului-trecut/

Gara Bacă’u în anii 40-50 http://www.desteptarea.ro/memoria-gara-bacau-intr-o-ipostaza-inedita/
 
Salut,

gara Bacau initiala (cea din prima poza) este o statie stas tip 1 (statie principala) construita de concesiunea Strousberg in 1869. Planurile le gasesti la Arhivele Nationale Bucuresti, fond MLP dosar 33 anul 1869, daca te intereseaza sa aprofundezi vreodata cercetarea.

A avut multe surori gemene in toate orasele mari din Vechiul Regat precum Ploiesti:Buzau:
etc.....

una din ultimele supravietuitoare a fost Pitestiul. A fost.

In 1933 cladiea a fost consolidata si marita, reconstruita copertina si a rezultat ceea ce vedem in a doua imagine.
 
Re: Gara din Bacau

<t>Buna Semafor,<br/>
<br/>
in cazul Adjud si Sascut vorbim de o gara tip 2 (mai mica). Diferenta majora o vezi la numarul de geamuri de la etaj, corpul central.</t>
 
Re: Gara din Bacau

<r><URL url="http://www.desteptarea.ro/experiente-feroviare-la-nord-si-sud-de-bacau/"><LINK_TEXT text="http://www.desteptarea.ro/experiente-fe ... -de-bacau/">http://www.desteptarea.ro/experiente-feroviare-la-nord-si-sud-de-bacau/</LINK_TEXT></URL> - „Experiente feroviare la nord si sud de Bacau” - Un articol interesant care ar trebui să trezească interesul autorităților pentru a dezvolta și această regiune a țării. <E:mad:</E></r>