Expozitie fotografii vechi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Marti, in data de 07.07.2009, in holul Facultatii de Mecanica, va avea loc o expozitie de fotografii vechi cu tematica feroviara. Vernisaj, presa si tot tacamul la ora 10.
 
Revin cu o precizare: expozitia fiind organizata impreuna cu prietenii sarbi, datorita orarului dlui consul, se reprogrameaza pentru ziua de joi la ora 13.

Se va desfasura in holul Facultatii de Mecanica, din cate am inteles va dura 5 zile, este urmarea colaborarii fructuoase dintre cadre didactice de baza ale sectiei de Material rulant si reprezentanti similari din Serbia.
Am avut ocazia sa vad in avans cateva dintre exponate, si eu zic ca merita ca cei interesati sa faca o vizita. In zilele urmatoare imi voi aduce si eu modesta contributie la organizarea acestui eveniment, asa ca speram la cat mai multi vizitatori.
 
Timisoara
Expozitia se numeste Calea ferata din Banatul istoric iar prezentarea va fi facuta de domnul Radu Bellu, istoric al cailor ferate din Romania.
 
Oooo, dl Radu Bellu, sper sa nu ne scoata afara pe astialalti... neinitiatii.
 
dantm a spus:
Oooo, dl Radu Bellu, sper sa nu ne scoata afara pe astialalti... neinitiatii.

Stai linistit ca n-o sa te scoata nimeni afara... Din cate imi amintesc, nici la Arad nu te-a scos nimeni afara din gara sau de pe peron. Cat despre problemele cu acel "tren special", nu Bellu a stabilit cine se urca in el...
 
Stai linistit, acolo nu suntem in gara unde orice tembel isi poate aroga atributii care nu il privesc. Asta in legatura cu pozatul prin gari.
Iti printez o invitatie si poti sa vezi linistit tot ceea ce este de vazut.
De altfel scopul aici este sa vada cat mai multa lume fotografiile, ca de aia le-au pus sarbii la dispozitie, plus reclama sectiei de profil din Politehnica.
 
prezentarea va fi facuta de domnul Radu Bellu

romrail, se pare ca ai fi putut sa anunti tu primul acest eveniment de care multi pasionati ar fi interesati sa se bucure! De ce nu ai facut-o? Te pomenesti ca ti-a luat-o stageexp inainte?
Iti printez o invitatie si poti sa vezi linistit tot ceea ce este de vazut.
De altfel scopul aici este sa vada cat mai multa lume fotografiile

Daca e cu invitatii, cum se poate atinge scopul? Oricum, e bine ca se pot gasi solutii, e bine ca mai sunt si oameni care stiu sa imparta pasiunea cu cei asemenea lor!
 
Domnilor, nu are importanta cine anunta primul un eveniment.
S-a intamplat sa aflu probabil mai repede de expozitie pentru ca mi s-a cerut ajutorul pentru o treaba organizatorica, precum si datorita contactelor mai dese cu catedra de profil in aceasta perioada a anului prin ajutorul anual pe care il ofer unora dintre studentii care termina Facultatea de Mecanica.

Referitor la invitatii, acestea au avut mai mult rolul de a informa oamenii despre eveniment si de a da un aer ceva mai oficial intregului eveniment. Expozitia este deschisa si in continuare oricarui doritor, nu este nici o problema de acces, in limita evident, a orelor in care se poate accede in holul Facultatii de Mecanica.

Voi posta imagini, probabil ca si alti membrii ai forumului vor face acelasi lucru, fiind mai multi prezenti la eveniment.

Ca fapt divers, am avut ocazia ca in premiera sa ascult un discurs al unui cunoscator al istoriei feroviare, despre care am auzit si treburi pozitive si negative pe forum, iar la prima vedere trebuie sa spun ca am fost placut impresionat.
Evident nu poti cunoaste un om doar intr-o zi, dar o prima impresie este intotdeauna edificatoare pentru viitor. Pe scurt, omul are carisma, a fost concis, nu s-a formalizat.

Vor urma si cateva imagini.
 
Din exces de zel, Dl. Bellu a insistat foarte mult pentru a ma da jos din Dracula Express acum un an si ceva! Si asta dupa ce Romrail pusese o vorba buna pt. mine (adica n-a suflat un cuvintel)!!!
In ceea ce priveste o erata a uneia dintre lucrarile dansului, poti lua legatura cu Dan TM. La cat il cunosc eu, sunt sigur ca nu te va refuza!
Dar... ma bucur ca aud de un astfel de eveniment, ma bucur ca o unitate de invatamant s-a implicat in asa ceva, ma bucur ca a existat cineva care sa anunte acest eveniment pe forum.

P.S. Pacat ca nu ai aflat din timp si de aniversarea de la Oravita - Berzovia.
 
OK, asta e.
Sincer eram curios, auzisem multe.
Si mie mi-a parut rau de aniversarea de care ai amintit, :D .
Om trai si om mai vedea ce va mai fi.

Am selectat cateva imagini, in ultimele apare cristinel, atent ca intotdeauna la detalii.
Am avut ocazia sa vad copiile si originalele inainte de expunere, daca voi mai avea timpul necesar si ocazia, dupa expozitie voi face cateva scanuri cu rezolutie mai buna, pentru a posta pe forum in conditii ceva mai bune cateva dintre exponate.


 
Salut,

Felicitari in primul rand organizatorilor si bienteles participantilor, caci nu in fiecare zi reusesti sa vezi o asemenea colectie. Din pacate eu nu am avut posibilitatea sa merg dar ma bucur nespus de mult ca sunt oameni cu initiativa ( oricare ar fi aceea) care incearca sa predea mai departe "stafeta"

@stageexp Din fotografiile care le-ai postat mi-au atras atentia cateva lucruri care pentru mine sunt necunosute cum ar fi cele doua automotoare din ultima fotografie.

Felicitari inca o data
 
(...) edit by admin.

Dupa cum am spus si mai sus, la expozitie s-a lansat ideea ca in curand sa se organizeze o manifestare similara in Serbia. N-ar fi mai bine sa ne apucam de pe acum sa gandim o structura a panourilor si sa incepem sa adunam materiale pentru o astfel de manifestare? Si in plus, dupa cum am spus mai sus... si asa holul acela imens nu mi sa parut prea folosit (poate ma insel), asa ca ma gandeam ce-ar fi daca dupa ce se inchide expozitia, acele panouri ar ramane in coltul unde sunt si pe ele s-ar afisa o serie de poze vechi si actuale cu garile din Banat, sau cu un alt subiect feroviar? Oare ar fi chiar imposibil sa realizam cateva copii sau cateva mici tablouri?

Personal, va ofer (fara nicio pretentie materiala) tot ceea ce am in colectia de ilustrate, legat de liniile din Banat. Voi ati putea suporta costurile unui print de marimea unui A4 (o copie color pe carton nu costa mai mult de 3-4 RON) si al unei rame foto cu profile de lemn sau de imitatie (nu costa mai mult de 15 RON).

Ce-ar fi daca ati face cateva astfel de tablouri pentru laborator, ori daca in viitor am face macar un panou cu imagini din complexul feroviar Timisoara, pe care sa-l plasam in holul facultatii (am si eu imagini, are si Dl. Ivanescu, si cred ca mai sunt destui colectionari care ne-ar putea ajuta intrun astfel de proiect)?