Expozitie de Modelism Feroviar la BRASOV, editia a II-a

S-a definitivat lista cu firmele importatoare de trenulete si materiale feroviare la scara .
Ordine alfabetica :
Electrosid.ro
Hobbytoys.ro
Jucarii.com.ro
LiliputHobby.ro
Minitechnik.ro
Trennet.ro

Invitati speciali :
3 Reprezentanti de la firma A.C.M.E - Italy care vin si cu modele .
Dl. Gayer Mark reprezentant al Hungarian Railway Muszeum din Budapesta - Ungaria

Deci vom avea produse de la :
Roco ,Liliput, Rivarossi , Piko , Lima, Bachmann, Acme, Flaischmann, Mehano, Jouef, Arnold ,Maerklin ,Faller,Kibri,Noch,Vollmer ,Essu ,Lenz ,Preisser,Herpa .....

La acest eveniment sunt sume mari de bani puse in joc astfel organizatorii si sponsorii , nu accepta reclame decat referitoare la modelism feroviar (Producatori,Importatori,Cluburi cu specific feroviar).
Orice al tip de reclama este supusa unei taxe dar preferam sa evitam acest lucru , scopul expozitiei nu este strangerea de fonduri etc etc .)

Multumesc de intelegere

O harta ajutatoare pentru cei ce vin din toate colturile tarii , am pus si 2 semne cu sensurile unice aparute in Brasov acum 1 luna .
Culorile sunt diferite in functie de directia din care veniti dar in final urmati sageata galbena ca sa ajungeti la Reduta . La reduta se parcheaza in spate (exista o curte interioara ) se descarca modelele dupa care masina trebuie mutata in unul din locurile de parcare marcate cu verde (este parcare publica) dar mare atentie , NU PARCATI in dreptul portilor de acces , sau in dreptul semnelor cu parcarea interzisa .In Brasov masinile se ridica .
toatedirectiileigk8.jpg

Parcarile mai in detaliu
parcaresiredutahq0.jpg

Si daca vin cu trenul, unde pot sa-l parchez ? Mentionez ca trenul e la scara reala, nu H0 sau alte scari. :-P

Pentru cei ce vin cu trenul din fata garii este capatul de autobuze , va luati bilet de la unul din ghiseele care vand ziare si luati autobuzul 4 , coborati la Biserica Neagra , de acolo pe jos ajungeti in piata sfatului dupa care pe str. Apolonia Hircher (pe colt aveti Galeriile Corona) mergeti inainte si pe dreapta la aprox 100 m veti vedea o cladire mare "Centrul Cultural Reduta ".
Intrati si intrebati paznicul de la intrare de SALA ARCADIA (Dupa a 2-a usa de la intrare prima pe dreapta )

multumim pentru informatii. chiar sunt utile. daca vin, si probabil 80% asa va fi, voi veni cu trenul. am retinut. autobuzul 4, Biserica Neagra si de acolo ma descurc.

Un alt sfat - daca sunteti mai multi mai bine luati un TAXI - din fata garii -(va ajunge mai ieftin decat biletul de autobuz/persoana) si ii cereti sa va duca in piata sfatului .
Firme de Taxi - MARTAX , TOD .Nu luati orce firma (multi tepari ce imita firmele ok)

cu asa indicatii...cine sa se piarda...a gasit el orbul Braila... :-P

pacat ca nu pot nici macar sa vizitez expozitia....de participat nici atat.sper sa vad
muuulte imagini a ceea ce se anunta ceva de anvergura :-)
nu am decat sa va urez succes,organizatorilor si participantilor.

Va anunt cu tristete ca macheta "Valea Prahovei" nu v-a fi prezenta deoarece nu este sub nici o forma prezentabila.nici macar functionala din motive financiare si de timp dar mai ales pentru ca lucrez singur .
Imi cer iertare celor care le-am promis ca voi ajunge la timp acolo cu macheta.Sper sa reusesc sa o termin pana la urmatoarea expozitie.Voi fi prezent insa cu colectia mea micutza .

@ sograd_2003 stiu cum e sa fi certat cu timpul la capitolul asta cred ca in ultima vreme pot sa dau si meditatii :-( stai linistit , la anu poate vi cu valea prahovei si cu Brasov - Intorsura Buzaului in miniatura :grin: .
un anunt care nu ma bucura dar este oficial - Fam Savin nu pot venii la expo anul asta din motive serioase (nimic ce are legatura cu sanatatea) acolo sunt ok -( am tot amanat sa fac acest anunt (speranta moare ultima) dar asta e . E bine ca macar sunt reprezentati de modelele CFRizate pe care le detinem unii dintre noi .

BOGDAN I a spus:
Pentru cei ce vin cu trenul din fata garii este capatul de autobuze , va luati bilet de la unul din ghiseele care vand ziare si luati autobuzul 4 , coborati la Biserica Neagra ,

Salut

Cu riscul de a părea off-topic: linia 4 nu mai circulă de mult până la PiaĂža Unirii, ci a fost scurtată la Livada PoÂştei din orgoliul scripcarez de a nu permite circulaĂžia autobuzelor ,,mari"(Âşi troleibuzelor - prin urmare s-a crescut poluarea in centru) în centrul vechi (cu excepĂžia celor 2 autobuze mari Âşi portocalii care circulă gratis dar nu trec pe la gară). La insistenĂžele călătorilor, a fost creată linia 51 pe traseul Gară - PiaĂža Unirii, linie deservită de midibuze BMC, cu intervalul de succedare de 20 de minute în zile nelucrătoare. Ca fapt divers, midibuzele staĂžionează în partea dreaptă a ,,terminalului" de la gară. Orar pe sensul spre Centru: http://www.ratbv.ro/afisaje/51-intors.html
PreĂžul unui bilet e de 1,5 RON, un abonament de o zi pe toate liniile e 5 RON, iar înjurăturile la adresa transportului făcut de RATBv sunt gratuite :)

Off-topic: e posibil să fiu Âşi eu prin BraÂşov pe 1 Decembrie. Mai găsesc ceva (Âşi dacă da, între ce ore Âşi, eventual, cât costă un bilet de intrare)?

Danke de of topic , eu ultima oara am circulat cu autobuzul ratbv a fost acum 7 ANI :oops: dar tot vazand ca linia 4 este in trafic am zis ca e acelasi traseu , deci
luati autobuzul 51 :grin:
Biletul costa 1 leu iar pe 1 decembrie programul expo este de la ora 9 inzamorning pana pe la ora 12 , dupa 12 maxim unu vrem sa ne apucam de strans ca dureaza si nu vreau sa ma injure lumea ca a ramas inzapezit in noapte cu diorama in spate pe nustiu ce drum ieuropean . :grin:

Azi am fost lipitor de afise am pus afisul la Muzeul de Arta ,Liceul de Arte , Liceul Sportiv ,Muzeul de etnologie , Centrul Cultural Reduta este branduit cu afise , mai avem de pus in cateva Licee ,Universitati si poate reusesc sa pun si in Gara Brasov , depinde de oficialitati (Andrei "Romrail" mi-ar prinde bine sa faci vorbele pentru asa ceva )
Am 2 poze cu afisul , sper ca saptamana viitoare sa am afisul si in format electronic , pana atunci puteti sa aveti afisul asa :
af2wh2.jpg

af1mt5.jpg

Da ce chestie acum ma uit mai bine eu cand am facut poza era si DA-ul tunat la Braila in spatele aburoasei :-D si afisul este gata de 2 saptamani , iar poza este facuta in beci acum 1 luna .
Era culmea daca puneam doar DA-ul pe viaduct si atat :-D :-D

PS. Nu sunt genul care sa faca chestii de genul asta , am destule pe cap si nu as avea nimic de castigat .

Daca or sa fie cel putin atati vizitatori cati au fost si anul trecut cand am avut 2 afise expuse la reduta eu consider expozitia de succes.Repet scopul ei este sa ne adunam noi toti pasionatii , sa largim randurile cu noi pasionati si sa ne simtim bine impreuna :grin:

cosmin78 a spus:
@Bogdan
daca ai putea sa aranjezi o pila buna sa pui si in Gara de Nord la peronul unde se face lansarea DA-ului,ar fi super :grin:

cosmineee.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-? :-? :-? :-? hai sa lasam oamenii aia in pace ca pe urma se supara rau pe noi...oricum eu rad cu lacrimi..... :-D :-D :-D :-D :-D domne' da rau mai esti..o zic eu sa nu zica altii :grin: