Expozitia de pe Dorobanti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
O locomotiva ASEA norvegiana,asemanatoare cu a noastra

Si poze cu niste diorame de la o expozitie din Bucuresti.Intrarea costa 15 RON de persoana.












 
buna,

sunt extrem de dezamagit de ambienta generala a acestor diorame... nu stiu daca as da 5 Euro ca sa le vad mai de aproape, pesemne ca voi gandi si mai rau :twisted:

dupa ce am vazut lucrarea de la Brasov, ma gandeam ca nu se mai fac diorame pentru copiii, cu case TT si material rulant H0 format din loco si 2 vagoane, sine puse direct peste covorul de iarba si copaci din seturile pentru copiii...

exemplu pentru tineret, oare? :D
 
foarte rai :-? foarte :oops:
in primul rand Horia tu ai diorama controlata din calculator :?: :|
 
Si nici oamenii simpli nu stiu diferenta doar noi care suntem cu "painea" in fata stim ce e bine si ce nu si apropo am impresia ca dioramele au mai fost expuse si in Mall Plaza acum un an , doi
 
Cred ca orice popularizare a acestui hobby este benefica atat pentru comercianti cat si pentru pasionati.
Personal, cred ca am prins acest hobby, de cand aveam 3-4 ani si un vecin intindea in spatele blocului niste sine pe un terasament creat din nisip si punea niste trenuri pe ele.
 
Salut prieteni,
Va scriu de pe terasa cu trenulete. Am venit cu fiica-ea care e mare pasionata de trenulete. Eu beau o bere si ma dau pe net care este free in timp ce fiica-ea se joaca la machete. Va spun ca este foarte frumos aici, trebuie sa veniti sa vedeti. M-as bcura daca ar fi un loc ca asta in fiecare oras. Noi suntem din Galati si nu visam la un asa loc frumos la noi in oras. Cand am ajuns noi erau vreo 10 copii cu parinti aici.
Eu am platit 50 de lei pentru intrare si o bere si un suc si putem sta cat vrem si sa ne jucam cu ce vrem. Mie nu mi se pare scump.
Ionut eu vad aici si atelier si magazin si o macheta uriasa la care se lucreaza si multe machete la care se joaca copiii si erau si pasionati care faceau poze, nu mi se pare ca ascund magazinul ba chiar il au la intrare mare si luminos. Sunt si sezlonguri unde te poti intinde sa dormi la umbra :D
Noua ne pare bine ca am venit, fiica-mea este fericita si nu mai vrea sa plecam.
… se porneste din cand in cand cate un val de ura de nici nu stii bine de unde sa-l apuci. Si lumea se arunca pe el si incep sa-l surfeze (sau cum s-o fi zicand).
Dar de ce daca s-a facut un loc frumos si curat pentru noi si pentru copiii nostri?
Sa ne auzim cu bine!
Catalin
 
Ma adaug opiniilor de lauda a initiativei descrise in acest topic.
Indiferent de natura materialelor folosite pentru macheta cu pricina, faptul ca ea exista, ca este permis accesul pentru o suma nu foarte mare, este un lucru bun.

In mod obiectiv, probabil ca exista copii (mai mari sau mai mici) care si-ar dori sa se joace cu trenurile sau macar sa le vada de aproape, si nu au ocazia, pentru ca si un banal start set costa inca destul de mult fata de salariul mediu din Romania. Ori, daca se renunta la cateva beri sau la o pizza, este permis accesul, la o macheta feroviara. Un lucru demn de lauda, pentru ca desi exista oameni de afaceri si in domeniul acestui hobby, nu cred ca sunt disponibili atat de multi bani incat sa poata fi realizata o sponsorizare integrala, deci acces la liber.

In mod subiectiv, in mod sigur exista simpatii si antipatii intre cei care impart acest hobby, lucru perfect normal, deci probabil ca vor mai exista critici la adresa acestei initiative datorate exclusiv persoanei care o patroneaza.

Concluzia mea este ca per ansamblu s-a declansat un lucru foarte bun, o initiativa laudabila si demna de urmat sau chiar de inbunatatit, asa ca bravo celor care au pus-o in practica.
 
buna,

initiativa este laudabila, insa punerea in practica defectoasa, cum se spune pe aici.

cum vrei sa faci reclama la hobbyul nostru cu diorame de un nivel asa scazut?

daca scopul este sa atragi copii ai caror parinti sa-ti lase 5,- Teuro si sa bea o cafea, a fost atins cu succes; daca era sa promovezi hobbyul, atunci s-a trecut... daneben.

diferenta intre showul de la Brasov si cel din Bucuresti este ca intr-un caz s-a facut o diorama pe bani si munca si in celalalt s-au adunat diorame vechi facute cu mijloace putine si talent si mai putin si se incearca cu putine mijloace sa se scoata bani.
 
Defectuoasa, nedefectuoasa, pana una alta este singura modalitate pentru publicul din Bucuresti de a lua contact cu acest hobby. Intuiesc ca este doar un inceput, si daca omul a gasit la momentul actual o modalitate sa faca un ban ca sa-si plateasca chiria pentru acel spatiu, nu vad de ce atata bascalie pentru asta. AM si eu afacerea mea in spatiu inchiriat si stiu ce inseamna pe vreme de criza sa dai tot profitul firmei proprietarului doar ca sa nu pierzi totul. Eu le urez succes si, ca bucurestean, ma bucur sincer pentru aceasta initiativa :aplauze:
 
Cred ca mai putin important este din ce si cu ce s-a facut chiar daca unii vor fi iar cacrotasi .
Important este sa vedeti bucuria si satisfactia de pe obrazul copiilor cand ajung in fata acelor diorame , cand pot pune manutele , manevra si mai ales atinge .
Cred ca este lucrul cel mai important realizat , cati dintre noi adultii nu ar fi vrut sa aiba ocazia cand erau copii sa poata face asa ceva .
 
Cu siguranta orice actiune de popularizare a hobby-ului este bine venita.
Pe de alta parte Horia, intr-un fel eu am inteles ideea de a avea diorame "pentru copii" si f departe de a fi profi. Noi cand am facut expozitia a trebuit sa punem plexi (si cred ca trebuia sarma ghimpata electrificata) ca sa protejam diorama de curiozitatea copiilor. Ei vor sa puna mana pe tot si e greu sa ii tii in frau. Daca expozitia avea ca si destinatie exclusiv modelistii si avea scris "interzis accesul copiilor sub 15 ani" era de neiertat nivelul dioramelor, dar asa ca si business eu zic ca e ok.
Pentru mine cel mai important e ca asemenea expozitii (cum e si cea de la Bv si cele organizate in tara) mai smulg 5-10 copii din fata televizorului si ii pun pe covor in jurul unui start set (apropo, e ca si cum ne-am lega de Piko ca face starseturi cu loco cu aburi fara biele si fara tevaraie)
 
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic Ionut dar nu orice actiune de popularizare e binevenita. nu neaparat pt episodul protv cat pt unele reactii de aici de pe forum...
si referitor la reactiile de pe forum, cum sa dai 150 mii ca sa se joace copilul pe niste diorame atat de prost facute ?!? asta mi se pare cea mai deplasata. ma scuzati dar nu cred ca v/ar conveni sa va vedeti diorama de cateva mii de euro "vandalizata" de ceata de pitici dornici de trenulete.si de asta nici nu va duceti dioarama la expozitii. stiu , sunt mari , sunt scumpe, le preferati intregi. totusi cum promovati "sportul" asta daca nu le aratati la oameni decat niste machete statice in vitrine?

si nu inteleg altceva, de ce atata inversunare pe d/l HR... stiu ca e o autoritate in domeniul asta dar ma asteptam la o mai mare deschidere catre cei neavizati. s/a tot spus dioramele expuse sunt hobby , sunt facute din start pt a fi vandute si folosite de un public neavizat. nu cred ca pt copilasi conteaza ca iarba e pusa cu aplicator sau nu sau ca nu s/a vopsit sina cu revell 83. din partea lor sunt doar niste jucarii dragute. aratati/mi mie un copil care stie valoarea reala a jucariilor pe care le strica din pura curiozitate. din punctul meu de vedere faptul ca vizitatorii au voie sa controleze diorama e un mare pas inainte, sper ca dioramale scoase la vanzare sa se vanda, indiferent ca sunt urate sau hobby. si nu puteti sa spuneti ca nu e modelism feroviar doar pt ca se adreseaza unui public neavizat.

astept cu interes o mare expozitie de trenulete la care sa nu mai vad nici geamuri, nici sarma ghimpata, ci copiluti conducand trenuri asa ca pt ei, gama hobby sau chiar thomas. da' poate gresesc. spor la trenulit.
 
Salut Doru, nu am inteles cu ce m-ai contrazis :) In principiu sunt de acord cu ceea ce ai scris.
 
Una bucata intrebare?
Mai exact unde se afla aceasta "iexpozitie" de "fitze" (Dorobanti?), un punct de reper.
As vrea sa ma duc si eu cu puradelul sa vada si el diorama.
Dupa aia ma voi pronunta pro sau contra celor vazute.
 
Expozitia este de fapt magazinul trainergy, calea dorobantilor, nr. 42, adica aici: http://www.sapteseri.ro/ro/detalii-eveniment/expozitie-permanenta-de-trenulete-si-machete-feroviare/bucuresti/
Spor