ETAPE DE CONSTRUCTIE - Macheta Camion DAC 8135

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

OLECO

Well-Known Member
Trenulist
25 Iunie 2010
1.829
0
Bucuresti - Titan - Sector 3
YAHOO
ovidiumagureanu
LOCATION
Bucuresti - Titan - Sector 3
Cum am construit un camion DAC 8135 Asistenta Tehnica - scara 1/48

Constructia machetei DAC 8135 RESTILIZAT.

MATERIALE SI USTENSILE FOLOSITE:

- cutter;
- foarfeca;
- smirghel;
- cleste si patent;
- adeziv picatura sau super glue;
- prenandez;
- comatex de 1 mm, 4 mm si 5 mm;
- elastice;
- bolduri;
- folie transparenta (de la o caseta audio);
- folie autocolanta de diferite culori;
- vopsea MODEL MASTER si DUPLY COLOR de diverse culori.

Am masurat dimensiunile reale ale ale machetei DAC 8135 pe care o posed si am facut un contur pe komatex de 1 mm.

- CABINA:

Am decupat cu cutterul forma geamurilor, lasand o toleranta de 1 mm si am taiat cu foarfeca, partile laterale ale cabinei camionului.Formele usilor le-am facut cu un pix, apasand pe folia ce proteja komatexul de 1 mm de eventualele zgarieturi. Folia am indepartat-o ulterior.

Am decupat dupa aceea partea frontala a cabinei.

Am pilit formele finale ale geamurilor cu smirghel fin de granulatie 240 pana la conturul trasat anterior, dupa care am lipit partea frontala si partile laterale ale cabinei cu adeziv Picatura.- ASTUPĂTORILE ROTILOR:

Sunt facute din komatex de 4 mm, indoite si lipite de partile laterale ale cabinei.

- GEAMURILE:

Le-am facut din folie luata de la o caseta audio. Dupa aceea am lipit acea folie taiata corespunzator cu adeziv picatura, astfel incat, sa nu picur prea mult intr-un loc si sa patez partile transparente ale geamului.

- SASIUL:

Este facut din komatex de 5 mm pe care am lipit diverse parti componente luate de la un camion RENAULT Magnum si UNIMOG.- CABINA DE SERVICIU:

Am masurat dimensiunea cabinei pe komatex de 4 mm. Dupa ce am trasat dimensiunile ferestrelor, am decupat cu un cutter lasand o toleranta de 1 mm.Procesul de constuctie este acelasi ca la cabina camionului. Pe spatele foliei folosite pentru geamuri, am lipit folie neagra.

- MACARAUA:

Este lipita direct pe sasiu si vopsita vopsea DUPLY COLOR, culoare Vernil Matt.- BENA:

Am masurat dimensiunea benei, orientandu-ma dupa dimensiunea cabinei de serviciu.

- partile laterale ale benei sunt facute din komatex de 1 mm. Legaturile de sprijin ale peretilor laterali, le-am facut din elastic lipit cu adeziv Picatura. In partile laterale (jos) ale peretilor benei, am facut gauri in care au fost introduse 2 bolduri taiate la dimensiunea de 5 mm ce sustin oblonul.

- oblonul rabatabil al benei este facut din comatex de 4 mm. De asemenea legaturile de sprijin ale pertilor laterali, le-am facut din elastic lipit cu adeziv Picatura dupa care am vopsit cu vopsea acrilica MODEL MASTER culoare Gri Pearl.

- podeaua benei este facuta din komatex de 4 mm pe care am lipit peretii laterali.- BARA DE PROTECTIE:

Realizata din komatex de 1 mm si 4 mm , lipita de cabina, dupa care am vopsit cu vopsea acrilica MODEL MASTER, culoare Gri Pearl. In josul barii de protectie, am facut o gura de aerisire din folie autocolanta neagra, iar proiectorele de ceata, sunt taiate din capacele transparente de la pixuri.

- ALTE DOTARI:

- stergatoare parbriz si bratele oglinzilor retovizoare din agrafe de birou;
- semnalizatoare din folie autocolanta portocalie;
- paravant cabina din komatex de 1 mm.


Cam atat despre realizarea acestui camion. Sper ca v-am fost de folos cu unele informatii si va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari.
 
Macheta finalizata.

Vizionare placuta si sper sa va placa aceasta machetuta, avand in vedere ca este prima data cand fac un camion (dupa succesul avut cu realizarea rulotelor).