Electrocar experimental

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Intr-o zi mi-a venit ideea de a incerca sa construiesc ceva folosind materiale pe care inca nu le-am utilizat pana in prezent,cu scopul de a capata ceva experienta in acest sens.Asa ca m-am hotarat sa fac un vehicul simplu ca si constructie atat de util unei gari....electrocarul folosit la caratul coletelor,bagajelor si a altor materiale utilizate intr-o gara.
Nu am avut niste planuri reale de unde sa ma inspir asa ca din amintiri am conceput o schita,am ales materialele si am trecut la treaba!
Am ales ca material de baza pentru confectionarea caroseriei,tabala obtinuta cu multi ani in urma de la conservele de legume,pe vremea cand acesasta nu era ondulata.Am ales tabla pentru a imi face o idee despre prelucrarea acesteia,avand ceva planuri pe viitor in a folosi acest material.
Din pacate nu am poze cu etapele intermediare construirii electrocarului.


Caroseria este confectionata din tabla dintr-o singura bucata.Sasiul l-am facut din carton si rotile din hartie... :D frumoasa combinatie!!!
Am avut probleme mari la lipit cu fludor deoarece tabla trebuie curatata foarte bine.Este greu sa lucrezi piese mici din tabla...se lipeste intr-un loc si se deslipeste in altul...
In fine a fost un experiment 8) din care am invatat ceva.Rotile sunt confectionate din fasii de fartie rulate ca un furtun de pompieri si vopsite.Nu se invart,sunt lipite de sasiu.Ca elemente de detalii:volan din sarma fina,scaune piele,faruri plastic,rame faruri din sarma si bagaje.Bagajele din ce credeti ca sunt facute?Tema de gandire....
 
Am uitat de vopsea....am folosit vopseluri in ulei care se uscau cam greu,asa ca am bagat masina la cuptor!!! :confused: S-a copt bine,vopseaua s-a uscat insa au fost afectate lipiturile cu cositor.... :( .
Soferul este de la NOCH dar am probleme mari cu el ca mananca cand conduce....si mananca fratilor!!! :D