E-lok Taurus DB AG sau Taurus Rh1016 OBB

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

smotocel

Well-Known Member
Trenulist
10 Octombrie 2012
580
1
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Este vorba despre:
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=13345

si
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=207

Sa spunem ca as avea posibilitatea de un drum pina in Austria, mai exact in Viena (aici daca sunt cunoscatori de magazine, as ramane indatorat daca as primi niste adrese, singurul care l-am gasit, din intimplare a fost in cadrul Toys-R-Us din SCS, Vösendorf). Sa spunem ca sunt un pasionat de modelul Taurus pe care am avut placerea sa-l vad pe viu, atat "normal" daca se poate spune asa cit si in configuratia Railjet Spirit of Vienna, in Westbahnhof, Viena. Sa spunem ca, pe linga cele 2 trenuri analog de pe vremuri de mult apuse si de mult nescoase la lumina, ma bate gandul, incet incet, sa maresc parcul de material rulant.

Acum urmeaza si intrebarile:
1. Din cite observ pe pagina de la Piko, amandoua loco sunt pregatite pentru digital (sa ma corecteze cineva daca gresesc). Se poate pune orice decodor pe ele? Sau nu renteaza si mai bine se cumpara una gata digitalizata din fabrica? (desi ca difera destul de mult preturile).
decodor: http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=864

2. Ar functiona (oricare din loco) cu MultiMouse de la Roco?

3. De ce exista diferenta de pret intre Taurus DB AG si Taurus OBB? (la baza fiind aceeasi loco)

4. De ce exista Taurus DB AG incadrata la era VI si Taurus OBB la era V?

5. Se preteaza aceste 2 loco la transport doar calatori sau doar marfa sau amandoua?

Deocamdata astept reactii si mai revin cu nelamuriri....
 
Practic, în orice locomotiv㒠se poate monta orice fel de decodor digital, care trebuie s㒠funcţioneze cu orice staţie digitală’. Montarea decodorului este mult simplificat㒠dac㒠locomotiva conţine o interfaţ㒠digitală’, mai precis dac㒠circuitul electric din interior (plă’cuţa de cablaj imprimat) este astfel conceput încât s㒠poat㒠primi un decodor digital.
Am lucrat cu o sor㒠a acestor dou㒠locomotive (aici), aşa că’, dac㒠este posibil, eu unul aş recomanda achiziţia versiunii expert, care este proiectat㒠& executat㒠cu mult mai mult㒠grij㒠decât acestea. Dac㒠nu m㒠înşel, printre noi se afl㒠şi un fericit posesor al acestei bijuterii H0, pe care îl rugă’m s㒠o prezinte.
 
Din ce preturi am vazut in general, versiunea expert de care spui tu (59900) este in jur de 115 EUR la Piko.de... posibil ca prin alte zone sa fie mai scumpa. Dar tot plimbandu-ma pe net am gasit si acest link:

http://www.voelkner.de/products/220235/H0-PIKO-E-Lok-Rh-1216-234-oebb-Ep.-Vi-D.html

Hersteller-Nr.: 59900

Momentan, astept sa vad ce o sa gasesc de Craciun in Viena, si daca nu gasesc nimic staisfacator, poate le trantesc o comanda....