Astea ar fi ultimele poze cu dulapul cu diorama finisata. A meritat efortul, e protejata si nu ocupa nici spatiu mult. O singura nemultumire ar fi , legata de dulap si o spun in ideea ca daca va mai aborda cineva metoda, sa stie de ce trebuie sa se fereasca si sa-si ia masuri din timp. Cu toate ca placa de pal melaminat de 18 are un cadru de cornier de 25mmpe contur, pentru a preveni curbarea placii in timp, aceasta a capatat o sageata de 8mm la mijloc la lungimea de 1900mm. Asta cred ca e din cauza ca placa e prinsa numai la capete in balamale, sau din cauza contractarii spumei poliuretanice ce constituie muntele masiv din spate. Nu ar fi deranjant, e putin 7-8 mm la lungimea asta, dar nu mai e cum era la inceput, dupa montajul dulapului. Nu stiu cum ar putea fi prevenita aceasta curbare. Cred ca o parte din vina revine cornierului, are si el o elasticitate a lui la lungimea asta. Poate trebuia unul cu latura mai mare.o varianta ar fi cornier numai la capete, unde vine balamalele, iar pe lungimea placii cateva baghete de lemn.Acestea pot veni lejer sub polistiren si sant mascate apoi de relief. Dar si lemnul are elasticitatea lui, sau lucreaza in timp, oricum sper ca cine va fi curios la asa ceva sa citeasca si sa ia aminte. Asta ar fi singura hiba a dulapului. In rest e de bine. Curat, protejat la greu, usor de deschis sau inchis.

Ar mai fi lumina de montat in dulap, exact deasupra dioramei, dar deocamdata am lumina de la spoturile din plafon. Inca ma mai gandesc la ceva tub de neon de 20w, culoare naturala, alea pentru acvarii. Cele albastre distorsioneaza culoarea sant reci, nu merg. Se va rezolva pe parcurs.