dulap pentru diorama N (sau HO)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
:D la zona cu padure deasa si la boschetarie, merge asa ceva:
http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/ForestCanopy
Fireste tot Woodland.
Cu asa ceva merge sa faci ce e des si mult. Restul faci manual, serii de cate 10-20 odata, ca mine, pe armatura de metal sau plastic. Plasticul e mult mai usor, e destul de detaliat, asta la N-ul meu. La HO e mult mai simplu cred.
 
Superba diorama.
Este exact cum vad si inteleg eu in a imita realitatea intr-un spatiu restrans.
Felicitari , este un exemplu de ASA DA.

Iti doresc timp de lucru si buget sa ai pentru a creea in continuare (inspiratie vad ca ai destula).

:aplauze: :aplauze: :aplauze:
 
Pai la scara N e destul spatiu pentru orice la o placa de 900x1800. Poti pune inclusiv balegarul de la vaci, daca il ai in seturile de animale. E drept ca il cauti cu lupa, da merita. :p
Uite 2 poza, cred ca se vede destul de bine.


Nu banii sau imaginatia ma omoara ci timpul scurt, foarte scurt ce il am in pauzele dintre munca :( Poate inspre pensie mai mult, cine stie.
 
Astea ar fi ultimele poze cu dulapul cu diorama finisata. A meritat efortul, e protejata si nu ocupa nici spatiu mult. O singura nemultumire ar fi , legata de dulap si o spun in ideea ca daca va mai aborda cineva metoda, sa stie de ce trebuie sa se fereasca si sa-si ia masuri din timp. Cu toate ca placa de pal melaminat de 18 are un cadru de cornier de 25mmpe contur, pentru a preveni curbarea placii in timp, aceasta a capatat o sageata de 8mm la mijloc la lungimea de 1900mm. Asta cred ca e din cauza ca placa e prinsa numai la capete in balamale, sau din cauza contractarii spumei poliuretanice ce constituie muntele masiv din spate. Nu ar fi deranjant, e putin 7-8 mm la lungimea asta, dar nu mai e cum era la inceput, dupa montajul dulapului. Nu stiu cum ar putea fi prevenita aceasta curbare. Cred ca o parte din vina revine cornierului, are si el o elasticitate a lui la lungimea asta. Poate trebuia unul cu latura mai mare.o varianta ar fi cornier numai la capete, unde vine balamalele, iar pe lungimea placii cateva baghete de lemn.Acestea pot veni lejer sub polistiren si sant mascate apoi de relief. Dar si lemnul are elasticitatea lui, sau lucreaza in timp, oricum sper ca cine va fi curios la asa ceva sa citeasca si sa ia aminte. Asta ar fi singura hiba a dulapului. In rest e de bine. Curat, protejat la greu, usor de deschis sau inchis.


Ar mai fi lumina de montat in dulap, exact deasupra dioramei, dar deocamdata am lumina de la spoturile din plafon. Inca ma mai gandesc la ceva tub de neon de 20w, culoare naturala, alea pentru acvarii. Cele albastre distorsioneaza culoarea sant reci, nu merg. Se va rezolva pe parcurs.
 
PAL-ul e de vina pentru curbura. Sa vezi cum arata rafturile unor minimarket-uri ...te sperii au sageata la 4 - 5 centimetri pe o lungime de 70-80 de centimetri.
 
:D Inseamna ca rama aia de cornier tot si-a facut treaba. Sageata maxima la mine e de 7-8 mm la mijloc. Cred ca e sageata naturala a otelului tinand cont ca am ajuns la cca 30-40 kg cu diorama la gata. Plus grosimea palului si a ramei de cornier, se aduna ceva la cantar. Oricum aia nu se observa decat daca stii de ea sau esti carcotas rau si cauti bete in roata. Altfel e ok. Interesant este ca aia a aparut dupa montarea in dulap pe balamale. In prima faza, cat am lucrat cu blatul pe masa pana la faza cunoscuta din topic, a fost ok. Iar spuma era deja uscata la fel si fasa gipsata. Inclin sa cred ca este ceva normal. Acum nu ma mai interesez de subiect, dulapul e ceva misto, da a trecut. Deja vad module pe langa perete. Portante, usoare. :D