Doua portavioane

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Alaturi de modelismul feroviar, imi este aproape (pentru aceasta latura a hobbyului meu) si asamblarea kiturilor statice, avioane, dar mai ales nave. Imi plac mai ales navele utilitare de mare tonaj, avand cateva in constructie, dar si navele de lupta. Pasiunea pentru aceste tipuri de masinarii, la fel ca si pentru loko, ma determina de altfel sa imi incerc talentul si in modelismul de la zero.

Fara prea multa vorbarie, in acest topic voi prezenta doua portavioane produse de Academy, pe care le-am realizat aproximativ in paralel: USS KITY HAWK si EISENHOWER. Primul terminat a fost KITTY HAWK.




Kiturile sunt de buna calitate, am mai asamblat astefel de nave de la Italeri, dar cele de la Academy mi s-au parut foarte bine detaliate. Primul este produs in Germania iar cel de-al doilea in Filipine. Plasticul este de buna calitate, matritele exceptionale, fara bavuri si cu o multitudine de detalii pe care nu le-am intalnit inca la alte firme. Singurele care lasa de dorit sunt decalurile, care personal mi s-au parut de proasta calitate. Aici mentionez ca nu folosesc in aceasta etapa de lucru (ca debutant) substante speciale pentru aderenta (capilaritatea) decalurilor, dar am putut face o comparatie bazata pe aceleasi metode de lucru.

Iata cateva imagini din timpul constructiei:





Iata si cateva imagini de ansamblu ale machetei:



 
Din pacate antenele aflate pe lateral, si care in mod normal nu sunt la 90 de grade ci paralele cu marea si arcuite datorita gravitatiei, sunt muuuult mai subtiri.
In realitate sunt vopsite in negru, nu alb, si nu arata ca niste stapi de iluminat public. M-am luptat in zadat acum vreo 12 ani sa scot ceva dintr-un kit similar Italeri...
 
catalin a spus:
eisenhower
e un fost presedinte american....

referitor la machete, din pacate antenele aflate pe lateral, si care in mod normal nu sunt la 90 de grade ci paralele cu marea, sunt muuuult mai subtiri.
In realitate sunt vopsite in negru, nu alb, si nu arata ca niste stapi de iluminat public.

Cu numele ai dreptate, imi cer scuze pentru eroarea de tastare, se vede si pe cutia machetei.
Se datoreaza tastarii prea rapide intr-o limba pe care nu o stapanesc, datorita utilizarii curente a alteia la job.
Am corectat eroarea.

Si cu antenele ai dreptate, partial, in realitate am vazut poze pe net cu antenele postate orizontal. Pe desenul de asamblare al machetei, sunt pozitionate vertical. Dimensiunea este cea din kit, pentru prima nava au fost livrate, nu a trebuit sa le confectionez din plasticul ramas prin tragere la cald. Prospectul precizeaza vopsirea intr-o nuanta de verde gri, dar sincer nu imi placeau, si am facaut rabat de la exactitatea reproducerii vopsindu-le in alb.
 
E ok, si eu mi-am corectat textul pentru ca nu mai avea logica dupa ce tu ti-ai modificat mesajul.

Antelene sunt facute sa fie ridicate sau coborate in functie de nevoi. De obicei sunt jos pentru ca incurca la decolari-aterizari. Sunt inchise la culoare, ceva de un gri foarte inchis spre negru.

Stiu ca antelenele sunt livrate asa si pentru ca inainte de montarea unui Kit am incercat sa vad cum sta la rece. Si m-am speriat. In primul rand urechile in care vin prinse antelene de bordaj sunt imense !

In pozitie 90 grade, datorita grosimii exagerate arata ca gardul de la Alcatraz !

In realitate sunt antene, nu stalpi. Singura solitie accetabila cred ca ramane totusi plasticul tras la cald (din care modelistii de aero produc cablurile de la derive).

E o solutie ok si pentru stalpii teleraf din modelismul feroviar......
 
Da cred ca s-ar putea face prin tragere. Am facut antene la un kit Italeri anterior, ies foarte subtiri, si daca sunt usor tensionate inainte de racirea completa, se curbeaza usor. E cam greu pentru mine la scara asta. Regret ca nu am cumparat un kit, pe care l-am gasit intamplator, la 1:400. Daca nu ma insel era produs de Heller despre care am auzit insa tot felul de comentarii.

Oricum o sa incerc metoda la cel de-al doilea portavion, pentru ca aici nu sunt livrate antenele, sa vad ce iese.
 
Am continuat lucrul la cel de-al doilea portavion, Eisenhower.
Diferenta fata de primul, desi sunt kituri produse de aceeasi firma consta in faptul ca nu se mai da schema de culoare, nu se mai dau toate decalurile, antenele trebuie confectionate.
Ceea ce am remarcat la aceste kituri, este posibilitatea de a fi motorizate, fiind prevazute unele elemente turnate din plastic in structura.

Am optat pentru vopsirea suportului, nu aplicare de autocolant ca si in cazul precedent, datorita literelor in relief.


Am folosit culoarea corecta pentru partea vasului situata sub linia de plutire, si in masura posibilitatilor pentru flota de avioane. Se dau foarte multe avioane in kit, dar la scara cu pricina nivelul de detaliere este oricum mic. Oricum un astfel de tip de nava are detalii mai putine decat o nava de lupta de tipul unui crucisator la scara ceva mai mare de exemplu 1:400.




Am montat in premiera la acest portavion antenele orizontal, incercand a tine cont de recomandarile facute.