Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
Pentru cei interesati de modelism si tehnici de modelism ce au legatura si cu trenuletele iata noua adresa a forumului Cartula.
Sunt mutati in casa noua.
Nu stiu exact unde sa postez aces mesaj ,ramane sa imi spuna Florin daca are timp si il observa.
Personal ma intereseaza calatoriile cu trenul in afara tarii ,navigand pe net am descoperit un site foarte interesant apartinand cailor ferate germane unde poti calcula orice ruta din europa http://bahn.hafas.de/bin/query.exe/en
ceea ce este insa si mai interesant faptul ca pe www.mersultrenurilor.ro nu se gasesc rutele internationale.
In mod interesant, desi Marea Britanie este "leaganul" transportului feroviar, si aici pasionatii epocilor "mici" sunt destul de putini, majoritatea modelistilor feroviari britanici alegand mai degraba epocile III-IV pentru dioramele lor. Iata de ce am considerat ca este interesant de vazut acest site:
Puteti vedea pe acest site informatii detaliate despre o diorama cu dimensiunile totale de 3.67 m x 0.61 m situata pe o ramura secundara cu linie simpla a celebrei "London, Brighton & South Coast Railway" (LB&SCR). Este vorba deci despre epoca I-a britanica, modelata cu foarte multa rabdare si atentie pentru detaliu.
Nu uitati ca materialul rulant englezesc pe care il puteti vedea aici a fost -mai mult sau mai putin- asemanantor cu acela care a "activat" si pe cele mai vechi linii din Romania. Respectiv pe D&BSR (Danube & Black Sea Railway: linia ferata Cernavoda-Constanta. De asemenea, tot material rulant britanic a fost la inceput folosit si pe calea ferata Bucuresti-Giurgiu.