Discutii generale

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Salut.

Aici putem discuta daca sunt nelamuriri cu privire la aplicarea normelor din standard dar nu discutii cu privire la stabilirea normelor pentru ca aceasta parte s-a incheiat.

Pana la sfarsitul saptamanii se vor adauga si ultimele specificatii legate de parte electrica iar Ionut are obligatia ( :p) sa faca un pdf cu aceste norme pentru ca acesta sa poata fi descarcat de oricine doreste sa aplice standardul.

De asemenea daca unele discutii se vor concretiza in noi subiecte atunci vom deschide topicuri pentru acestea.

Spor la facut module !
 
Am si eu o nelamurire :

In cazul in care spre exemplu cineva doreste realizarea a doua module statice, conectate intre ele, care reprezinta o sectiune dintr-un depou sau o statie, iar aceste module sunt doar conectate intre ele si nu au pretentia interconectarii cu alte module, este neaparata nevoie ca ele sa respecte totusi standardul ?

Mai exact vrea cineva sa construiasca remiza Sighisoara cu cladirile aderente si liniile din depou, pe care aseaza cateva locomotive si atat, dar nu vrea sa se interconecteze cu alte module. Este atunci obligatoriu sa respecte aceste standarde ?
 
Salut,
Exceptie de la aceste dimensiuni pot face modulele destinate conectarii intre diferite standarde de module, si modulele care impreuna formeaza un ansamblu, de exemplu module care impreuna formeaza o gara, caz in care doar capetele modulelor de margine trebuie sa respecte standardul.

Deci daca ai 2-3-4 module doar la capetele ansamblului format de aceste module esti obligat sa respecti standardul. Asta daca doresti sa te legi cu altii la expozitii, si ar fi pacat sa nu le legi.

Si bineinteles ca specificatiile legate de lungimea liniilor in gari, de raze de curbura, macaze, etc, raman valabile.
 
Ar mai trebui completat cu norme legate de catenara. La ce distanta de marginea modulului se pune ultimul stalp si cum se leaga doi stapli de pe doua module adiacente.

Oricum , pentru cine doreste sa inceapa module, deja standardul este suficient (dupa completarea cu specificatiile mufelor RCA)
 
standardul este aplcabil si la h0e? nu de alta dar nu am prea vazut pe la noi module h0e.

chiar ar fi interesant sa vedem cine ce are la scara asta si daca putem construi ceva cu care sa ne putem cupla la modulele h0. standardul pt h0 e ok dar nu e aplicabil 100% pt ecartament mic.

daca florinn nu are nimic impotriva as dori standardizarea unui modul adaptor h0 - h0e.
 
Salut,

pana acum nu s-a pus problema unui standard pt H0e insa nu vad d c nu s-ar putea face.

Daca se doreste comentarea cu module H0 atunci cineva trebuie sa faca o gara mixta H0 / H0e, altfel modulele H0e se vor conecta doar cu module H0e.

Cred ca ne putem inspira in mare din standardul pt H0 si sa facem si un standard pt H0e incluzand si normele de conectare/trecere de la H0 la H0e
 
Buna . Am ceva neclaritati cu privire la modul de legare al mufelor RCA la capetele modulelor, in standard se specifica :" O schema electrica detaliata privind modul de legare a mufelor RCA va fi adaugata aici" , dar nu s-a mai specificat. Concret, la un capat de modul, pentru o sina sunt cele doua fire, rosu si negru, si doua mufe RCA, una mama si una tata. Care fir se leaga la contactul central si care la cel exterior? Din desen nu reiese acest amanunt.
Multumesc.
Cu stima