Diorama X de la C.A.P-Cluj-Napoca

Multumesc de sfaturi si incurajari.
Cu siguranta voi face caile de acces inainte de a pune iarba,conform experientei cu facutul drumului pe zona bazala H0e la Club.
Pentru ca in Cehia birtul este un loc sfint,nu o sa pun carari mocirlogene ci
probabil,cai de acces pavatecu piatra cubica.
Voi reveni cu poze
s

S'traiti!
Muncim,muncim la diorama......
Am adus la cota drumul de acces si m-am apucat sa pun primul strat de iarba.O sa vedeti mai incolo de ce spun"primul strat".

Intre timp am pozitionat si birtul si am definit citeva carari in jurul sau:

In orice caz,berea e rece,cirnatii sint facuti,trebuie sa apara si "decanii" adica acei consumatori cronici fara de care birtul ar fi doar o idee pe hirtie:

Am lucrat si la heleseteu.Din pacate l-am facut cam adinc si astfel inghite mult material.Am folosit "Realistic Water" de la Woodland Scenics si am mai comandat o tura,ca sa aduc apa la nivel:

Am hotarit ca in partea Democratic-Germana a dioramei sa fac o sceneta in care are loc o nunta de la care se fura mireasa.Aceasta actiune se va realiza cu ajutorul unui camion IFA W 50 L ,a Wartburgului de Militie din sat(care supravegheaza actiunea ) si a unor tineri DDR-isti afumati :lol:
Va tin la(in) curent.
s

Salutare,
In fiecare zi mai lucrez ceva pe la diorama,parca nu mai am rabdare sa o vad gata :-?

Pina una-alta,am pus primul strat de iarba cam peste tot.In plus,Dom'Pro'esor Obiwan m-a cadorisit cu niste bolovani asa faini incit nu am resistat sa-i integrez in peisaj.El n-a aflat ,saracul,ca va participa la caratul dioramei,cind va fi cazul! :-D Atunci,sa te vad,Obiwane cum te descurci cu un modul de 250 de kile! 8O 8O 8O

Am pus si niste balustrade,una dintre obsesiile mele :grin:

Am asfaltat drumul,cu vopsea Tamyia RLM 74.Mai am de dat cu lac semimat,sa il fac ceva mai real.
In asteptarea ursilor si a turistilor atacati :-D ,dintr-un exces de zel,au sosit inainte de singeroasele evenimente o masina Volga de militie de la postul din satul invecinat,Straznice,precum si o autosanitara Praga.In asteptarea violentelor,dom plotoner Jiri Prashka impreuna cu Hana si Jana,cele doua asistente blonde de pe salvare,precum si soferul Culek,se racoresc cu o bere la birt:

Volga e un model de la Herpa iar autosanitara e un Mac Production,ceheasca.
Cind e vorba de bere,au venit iute doi batrinei,Čmouda si Pavouček,cu doua Skode vechi de la Igra(cred ca e vorba de Olympia si Octavia).Mosnegii nu se vad in poze pentru ca urineaza inre niste tufe,toaleta de la birt nefiind inca functionala :lol:

Urmeaza o saptamina grea,voi incepe lucrul la postul de control de granita.
Toate bune,
sandy

+ Valoare. iarba multa, actiune spatiu tratat Warsovia, excelent! Pacat ca s-au cam dus acele vremuri. As fi vrut sa fiu soferul ceh pe ambulanta sa le clatin pe asistente. Asteptam noi forme de relief si la tanti-uri si pe diorama :grin:
urmeaza ceva semetz?

Salutare,
Am inceput sa "impaduresc" partea cehoslovaca de diorama,astfel ca pe 13 iulie arata cam asa:

Din pacate m-a prins noaptea si lumina e cam slaba.Astazi voi continua cu pregatiri in partea germana,in speta voi aduce drumul de acces la cota pentru a-l asfalta.
s

arata destul de ispititor. deja ma gandesc sa-mi petrec concediul in birtul tau cu domnisoarele blonde cu tot. crezi ca au camere de inchiriat?

chiar atat de periculoase sunt blondele incat sa fie nevoie de targa si autosanitara?

Salut,
Conform politicii de impadurire,au ajuns pe diorama o sumedenie de noi pomi.
In general,ei sint facuti in dulcele stil clasic,adica folosind acel"schelet"-iarba de mare de la Noch sau Busch,vopsind apoi trunchiul cu spray maro si apoi lipind foliage de diverse nuante cu spray adeziv.
In paralel,am folosit si un kit de constructie copaci de la Woodland scenics si ,sincer cred ca se poate face o treaba buna cu ei:

Dupa ce am stricat cantitati impresionante de "apa" Realistic Water -ba s-a spart fundul lacului,ba am fost neglijent-iata ca mi-a venit un nou transport-pachet de apa din Anglia,care,cum credeti ca era?Spart si cu toata mizga aia scursa si adunata intr-o punga de un leu prin amabilitatea Postei Romane :-( .Parca era un ovar de extraterestru dupa autopsie:)
Sint sigur ca unii m-au blestemat(se stiu ei cine 8) ) ca de-abia dupa ce am mai luat niste apa de la Liliput hobby parca s-a mai atenuat woodoo-ul si am reusit sa umplul lacul din nou :-D 8O

Mai apoi,am pietruit drumul de acces spre satul DDR-ist si am mai pus si acolo ceva copaci:

Azi pe la prinz am avut si o bucurie-am primit de la Dan pachetul cu deja celebrii ursi,turistii ingroziti si trupele de graniceri.
S-auzim de bine!
s

Când vin în Cluj dau un telefon poate am ocazia sa o vad pe viu. :)
Eu ştiu macheta iniţială’, şi deja nu o mai recunosc deloc. Parca e TRANSFORMER cu funcţii secrete. :)

Salutare!
@mity,cind ai drum prin Cluj,te astept cu drag.La CAP se afla pe linga aceasta diorama si muuuuuuuuuuuuuulte alte surprize interesante!
Adevarul e ca-i mai usor sa faci ceva de la zero decit sa transformi.Dar am o placere nebuna sa lucrez si uneori stau si cite 6-7 ore pe zi sa mai fac ceva la ea.
Voi reveni cu poze,dar dupa concediu.
s

Lupule,io zic ca e mai mult lat decit lung.
In orice caz chiar acum am mai incheiat o tura de lucru la diorama, dupa ce am fost la Club sa- i spunem La multi ani lui Florin:)
in loc sa-mi fac bagajele am stat pe diorama si am facut tot felul de transformari.
Adevarul e ca, lucrind cu Woodland scenics am avut niste surprize colosale si mi-a fiost greu sa ma opresc(u):))
Peste fo 10 zile voi pune poze
sanatate
s

asteptam cu nerabdare sa fim uimiti. Concediu placut si LA MULTI ANI! pentru Florin.

Salut,
Revin cu noi episoade de munca la diorama:
Gara va fi cu totul alta(asta e una tipic elvetiana) dar am pregatit un "Multicar" care sta cuminta linga un camion IFA:

Am mai pus niste pomi pe drumul spre orasel,la umbra unora stau un Wartburg 311 si un Moskvici 407,iar mai in fundal,vine si un Trabant 601:

Am facut un drum care merge prin orasel si urca pe coama dealului.Am folosit ca baza kitul de derumuri de la Woodland Scenics,cu care am lucrat rapid si foarte placut,apoi am pus autocolant cu pavaj.Inca nu am ajuns la weathering,asa ca vor mai fi multe schimbari.
Am pus biserica in centru,i-am pus si gard,apoi am aplicat iarba proaspata peste tot,in asteptarea unui nou set de pomi.
Casele nu vor ramine acestea,poate doar una,de aceea ele nu sint fixate si nu au nici o pozitie:

In sfirsit am adus si lacul la cota dupa ce am consumat o tona de Realistic water(din vina mea):

Citeva instantanee de peisaj.In asteptarea granicerilor e un GAZ 69(MacProduction) inmatriculat,normal,cehoslovac:

Pe drumul de costisa ce vine din Kreisamt,
Veneau in jos agale,o IFA si-un Trabant...

Multumesc,LDH,asta cam asa e.
Oricum,era in plan sa schimb tote pavajele pentru ca au o textura destul de nerealista.
Poate gasesc ceva mai de calitate si cu care se lucreaza usor.
Banda asta nu e chiar pe gustul meu,mai ales pe un teren atit de denivelat.
S

Asa este, LDH bine zice...
Io l-as compara cu o piele de sarpe de vitrina. Acea banda merge pe domenii imperiale sau cotroceniste, nicidecum la relieful tau.

Daca tot stai bine cu timpul, toarna ceva petice de asfalt, mai lasi o gaura, doua, ca FTL din ambulanta stau cu bustul nederanjat si strica la impresia dinamica, nu? :grin: :grin: :grin:

Semneaza Tanti Asfaltella Betonella

Va salut !

@LDH,

Piatra cubica foarte realist lucrata: Noch 93055.

http://www.fundgrube-neandertal.de/onlineshop/start.htm?d_N93055_Noch_93055_Kopfsteinpflaster_romisch_50_x_20_cm.htm

http://www.eurorailhobbies.com/ERH/eurorailhobbiesdetail.asp?pageid=&erh_find=obb&stock=NO-93055

Marius.