Diorama trenulete Bucuresti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

felinar

New Member
21 Octombrie 2010
11
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Iata o diorama tehnica la care am executat partea electronica. Nu foloseste calculator. Complet automata. Pot merge simultan pana la 15 trenulete. Sunt respectate opririle in gari, semafoarele functioneaza perfect, trenuletele isi respecta distanta pe traseu, isi acorda prioritate cand se intersecteaza sau folosesc aceeasi linie.

http://www.youtube.com/watch?v=EMxOJAv5irI
 
Impresionanta ca dimensiuni...si are un aspect foarte placut,desi este destul de bogata in forme de relief .Foarte fain.
Felicitarile mele! :aplauze:
 
Va multumesdc! Da, la macheta au lucrat 2 oameni. Eu am facut partea de electronica si o alta persoana (Robert) a facut partea artistica. Aceasta macheta este pe persoana fizica caruia ii multumim ca ne-a dat mana libera, sa face cum vrem (bineinteles pornind de la sugestiile lui). O sa incerc sa mai fac un film care sa arate toate posibilitatile machetei. Toti suntem bucurosi de ea.
 
Bravo, felicitari!
Realizarea este impresionanta. Eu unul as fi facut-o mai aerisita, insa asta e o parere personala. Ma rog as fi comandat-o, ca de facut cred ca mi-ar fi luat 100 ani sa o fac... Apropos, cat timp ati lucrat la ea?
Inteleg ca este comandata in analogic, locomotivele nu au decodoare nu?
Cum isi respecta trenurile distanta pe traseu?
Multumesc.
PS Ferice de cel ce are podul acela si s-a gandit sa-l foloseasca pentru asa ceva!
 
Multumesc! Am omis sa amintesc si de ing. George care a realizat infrastructura traseelor si nivelelor pe care circula trenuletele. Eu, pe partea electrica lucrez la ea de 3 ani. Au fost facute numeroase modificari in decursul acestui timp, cum ne trecea ceva prin cap, aplicam. E minunata colaborarea. Si daca, sanatatea, timpul si ......, ne permit, v-a mai avea parte si de alte modificari, mai ales pe partea electrica, la stabilirea combinarii de trasee, in mod automat aleator. Macheta este comandata digital cu o telecomanda PICO, din aceea rosie, care duce multe locomotive, (cu decodor, desigur) si cu un booster bun. Eu duc 18. Distanta se pastreaza singura, data de start/stopurile din garile stabilite pe trasee. Senzorii folositi sint magnetici, implantati pe trasee, unii, permanenti blocheaza gara lasata in urma, pentru oprirea trenului din spate, si altii, de declansare, pentru deblocarea garii din fata sa. Si tot asa mereu la toate garile. Mai sunt montaje pentru opriri cand trenurile fac cruce, sau cind trei-patru trenuri folosesc acelasi segment de traseu si apoi se duc unde vor. Mutarea macazelor se face tot prin senzori. Unul il pune, celalalt il repune pentru trenul din urma, si are grija si de semafoare. CHICHITA E LA MULTELE BUCLE CARE SE FORMEAZA. De aceea cred ca e o macheta tehnica. de rezolvat situatii.

Numai bine!
 
Varianta de trasee imbunatatita a dioramei din Bucuresti

<r>In aceasta varianta se pot vedea 13 trenuri mergand simultan.<br/>
<br/>
<YOUTUBE id="Ad7pX254a4E" url="http://www.youtube.com/watch?v=Ad7pX254a4E"><URL url="http://www.youtube.com/watch?v=Ad7pX254a4E">http://www.youtube.com/watch?v=Ad7pX254a4E</URL></YOUTUBE></r>
 
Si in curand, in urmatorul film vei vedea 20 garnituri simultan. pentru atat e proiectata.Probele sant facute
Pe curand.cu bine.
 
Tare diorama ,si eu cred ca o termin in 10 ani am a mai mesterit cate ceva.
Spatiu isi spune cuvantul si mai ales investitia.
Cum spunea si un coleg mai inainte e cam aglomerata dar fiecare cu gustul lui.
BRAVO