In continuare va voi prezenta cum au decurs lucrurile in cele 2 zile de montaj ale blaturilor dioramei.
La ora 10:30 (miercuri 25 10) am ajuns impreuna cu Ionut la sediul clubului si am inceput prin a ne organiza putin. Aveam cam toate materialele, aveam palul gata debitat (pe acesta l-am folosit la realizarea ramelor modulelor), aveam osb-ul debitat in fasii late de 80 cm, ne lipseseau picioarele modulelor, speram sa le obtinem cat de repede.
Schita modulelor:
Schita cu ramele modulelor:
Aranjam piesele pe grupe pentru fiecare modul:
Pentru ramele modulelor vom folosii pal de 20mm:
Fasiile de osb (din fiecare placa de osb am obtinut cate 3 fasii late de 80 cm plus o fasie de 10 cm, pierdere):
Incepem sa asejam piesele modulului 6, doar ca sa ne facem o idee despre cum va arata modulul in final:
Viitorul suna bine:
Ionut pleaca dupa sculele necesare, eu ma apuc sa asej piesele si sa marchez unde vor veni gaurile pentru suruburile de pal:
Intre timp testez si tehnica moderna:
Ionut se intoarce, pentru inceput alegem sa facem un modul mic, montam rama modulului 7, initial am prins piesele si cu un clei special pentru lemn, doar pentru a mentine piesele si pentru a usura montajul suruburilor, acesta operatie a fost oarecum inutila, cleiul nu prea si-a facut treaba.
Rama este gata iar Ionut ii testeaza rigiditatea:
Ionut este multumit de rezultat si zambeste:
Ne-a luat cam 10-15 min pentru a monta o rama de modul.
Pregatim piesele pentru modulele 8 si 9:
Ionut imi face o poza in timp ce strang suruburile ramei, cateva minute mai tarziu reusesc sa ii distrug surubelnita lui Ionut:
Este ora 12:30 si suntem mandrii, am terminat primele 3 rame:
Ne pregatim de ramele mari si ne facem o zona de lucru folosind placi de osb:
Terminam rama modulului 4:
La ora 14:30 mai aveam de facut rama modulului 1:
Am reusit sa distrug inca o surubelnita, Ionut fuge si mai cumpara doua in speranta ca ne ajung la 1 rama:
Daca tot am avut cleiul cumparat ne-am gandit sa il folosim la lipirea placilor de osb pe rama chiar daca le vom prinde si in holsuruburi. Ionut a improvizat un pistol si intinde cleiul pe rama modulului 1:
Suntem multumiti de rigiditatea modulului odata ce am prins osb-ul pe rama:
Ionut trebuie sa plece, dar ce a fost mai greu a trecut. E foarte dificil de montat ramele de catre o singura persoana, fara ajutorul lui Ionut nu se putea face mare lucru.
Primesc si restul sculelor necesare si ma apuc de pus osb-ul pe rame.
Modulul 5 e gata, eu nu sunt foarte multumit de cum mi-a iesit prima debitare cu fierastraul pendular:
E gata si modulul 2, nici aici nu a iesit grozav, dar nu e nici o problema, gaura se acopera pana la final:
E gata si modulul 1, aici a iesit foarte bine, experienta isi spune cuvantul

:
E gata si modulul 3:
Ma apuc de modulul 4, montez o placa si las restul pentru ziua urmatoare:
Ziua 2 (miercuri 26 10):
La ora 12 termin si modulul 4:
La ora 13:45 au fost terminate toate modulele, aici modulele 7,8 si 9:
Dupa ce am asejaz modulele pe pozitii am facut cateva poze de ansamblu. Se pot vedea modulele in ordine si imbinarile destul de bune ditre acestea:
Imbinarea modulelor 1,7 si 2:
Voi continua cu imaginile de ansamblu:
Usa se deschide milimetric, dupa ce montam picioarele mai castigam 2 cm punand modulul pana in perete:
Cam atat pentru inceput, voi reveni dupa ce stabilim traseul sinelor.
Asteptam sugestii/comentarii/critici pe celalalt topic amintit mai sus (
aici)