Diorama mea HO - zolaadi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Multumesc,

Dar problema cu condimentele naturale e ca se schimba la culoare.ori trebuie folosit un protector, ori cumparam frunze noch.desigur este si varianta cu rumegus colorat.

Momentan voi face stalpi de iluminat public turnati.mai vad cum fac rost de lampi.

Spor la treaba.
 
Asa cum am zis mai devreme, am testat niste stalpi de iluminat public turnati, imitand stalpii de pe strazi din beton.Firele fiind in interior prinse, vor fi conectate la un led sau 2, dupa caz.

O idee simpla, care imita mult realitatea, cat si ieftina, neavand nevoie decat de pai de de baut din plastic, fire pentru tensiune, sarma pentru intarire interna ("fier beton"), ipsos de modelaj, seringa fara ac si talent binenteles.
 
care imita mult realitatea

...si nu prea!

Din ochi, pare sa aiba vreo 7mm diametru...asta ar fi chiar mai mult la H0 decat petru un stalp SC 15015, care are la baza diam. 53cm. iar la varf...aici e buba...32! Deci "realitatea" e tronconica!
 
Poţi încerca s㒠te apropii mai mult de realitate (şi cred eu cu un efect vizual mai mare) dac㒠foloseşti modelul ă’sta:


îţi trebuie cote cât mai exacte, un desen CAD şi trei straturi identice de carton de 2mm tă’iat cu laserul (lipite suprapus, chituit şi vopsit).

Mai jos ai un fişier dwg cu modele decorative de stâlpi, poate îţi foloseşte...
Stalpi_iluminat_Seria120_234_340_H_M_R_T_V.dwg

Uite şi celelalte variante de dimensiuni de la stâlpii propuşi de PDI: http://www.preconjilava.ro/index.php?prefabricate-beton=stalpi-electrici-centrifugati
problema mare de rezolvat la H0 (home-made) este tronconicitatea, într-adevă’r...

şi tot la oamenii 㒺tia: http://www.preconjilava.ro/index.php?prefabricate-beton=stalpi-electrici-beton-precomprimat ai ceva cote pentru ce propuneam eu.

Oricum 㒺tia nu prea se preteaz㒠la iluminat public, mai pe la periferie poate... sunt stâlpi pentru linii electrice aeriene, deci iluminatul public pe ei ar fi o funcţie secundară’.

Și felicită’ri pentru ce ai realizat pân㒠acum!
 
zolaadi a spus:
Astazi m-am "jucat" un pic cu constructia unui gard de lemn...weathered

Sincerele mele felicitari, si mie imi place sa mesteresc garduturi (si altele) din lemn, ... asta nu inseamna ca-mi si ies prea bine. :aplauze:

One question, ce lemn ai folosit? Bete de inghetata, chibrituri,..? :wink:
 
Continuare

<r>Am continuat cu constructia gardului, realizand o poarta.<br/>
<br/>
<URL url="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/DSCF4984.jpg"><s></s><IMG src="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/th_DSCF4984.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/DSCF4977.jpg"><s></s><IMG src="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/th_DSCF4977.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/DSCF4985.jpg"><s></s><IMG src="http://i1221.photobucket.com/albums/dd478/zolaadi/th_DSCF4985.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL></r>