Diorama foto

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

radubc

Member
12 Februarie 2008
38
0
Calgary, AB
www.trenulete.erbnet.ca
WEBSITE
http://www.trenulete.erbnet.ca
LOCATION
Calgary, AB
Ideea a pornit de la un articol de pe un forum, in care cineva explica foarte detaliat cum se pot fotografia trenuletele. Ideea era ca materialul rulant sa se aseze pe o hartie alba si sa se faca pozele pe un fundal alb. Eu m-am gandit ca totusi un decor de gara ar fi mai potrivit. Dupa aproape 2 luni de lucru am reusit sa fac o diorama care sa arate european. Doar stalpii de iluminat sunt model american dar eu sper sa nu va prindeti. Dupa ce am scris articolul pe situl propriu nu mai am rabdare sa mai pun poze si aici. Asa ca pun un link.

http://trenulete.erbnet.ca/content/view/14/35/

Comentariile pozitive sau negative le astept pe forum.
 
Buna Radu,

Pai de comentat nu sunt foarte multe.

Nu discut tema aleasa si pozitionarea componentelor pe planseta ci ideea care este foarte buna si din ce ai mai vazut pe forum la care adaug discutiile pe care le-am avut cu coloegii tot mai multi modelisti se indreapta spre asa ceva.

Nu atat din dorinta de a avea un "studio" unde sa pozeze desi asta este motivatia unora ci din dorinta de a lucra ceva daca tot nu au inca posibilitatea sa-si faca o macheta.

Revenind la studioul tau.
Am vazut ca liniile sunt alimentate la tensine, atarna niste fire pe acolo, si asta inseamna ca poti sa si rulezi modele.
Se pare insa ca o dezvoltare ulterioara avand in vedere ca pofta vine mancand o sa te cam oblige sa folosesti acelasi suport.

Spune-ne ceva despre stabilitatea mesei.

In rest, felicitari si spor in continuare!
 
ma bag si io

frumos articolul,felicitari!in felul asta modelele au parte de un binemeritat "studio"

@LDH

masuta aia e foarte rezistenta,se pot face multe pe ea.... :D :wink:
 
si totusi am doua pietre...

liniile trebuie sa le vopsesti pe lateral ca luciul ala metalic nu arata bine
terasamnetul nu ar trebui sa fie peste traverse,acestea trebuiesc lasate curate
 
Sa le luam pe rand.

Firele sunt de la o telecomanda DCC. Am 2 locomotive cu sunet si imi place sa le ascult, si cand le pozez vor avea si luminile aprinse.
Masa este foarte stabila. Este o masa de cafea de la Ikea. Daca ma am nevoie gasesc multe. Are avantajul ca are si polita de jos care ii si tine picioarele si pot sa si pun lucruri pe ea.

Despre luciul liniilor o sa fac ceva. Am vazut ca nu prea da bine asa. Despre terasament ai perfecta dreptate. Am vazut de la inceput ca a iesit rau si ii sigur din lipsa de experienta. Sper ca urmatoarea diorama va iesi bine.
 
iei o pensula subtire si dai cu vopsea maro mata pe care o poti combina cun un pic
de gri mat ca sa redai culoarea "naturala"....
terasamentul se poate remedia,cu un pic de rabdare cureti toate pietrele care sunt
peste traverse :D

si daca tot ai facut un modul ptr fotografii....arata-ne si noua poze cu material
rulant pe modul :p :D
 
Poze cu modele vor urma curand. Abia asteptam sa termin diorama sa pozez. Timpul este problema, ca vin Pastele si am sarcina sa fac ciorba de burta. Totul ar fi ok numa ca aici nu prea se gaseste burta.

Daca tot ma intrebati de poze, puteti intra si in galeria foto a sitului meu si vedeti ceva poze cu material rulant, poze de la Calgary Supertrain Show 2007 etc. Supertrain 2008 asteapta sa fie si el incarcat pe sit.