Pana aici este bine.
Pana la impartirea in segmente mai trebuie stabilit un scenariu de functionare.
Un prim scenariu de functionare.
Varianta Alfa, cum ar zice sograd ... multe cifre, de la care sa plecam si sa vedem ce se poate face.
In functie de scenariu se formeaza segmentele si se amplaseaza semnalalele.
Atentie!
Mai multe segmente nu inseamna mai multe semnale dar sigur inseamna mai multe circuite analagice, relee, linii de comanda sau comanta optica bla, bla, bla.
La comenzi in analogic, dupa ce se defineste scenariul, segmentele si amplasarea semnalelor trebuie sa apelam la PDI.
Sigur mai sunt si alti colegi de forum care se pricep dar eu pe el il stiu.
Cand spun scenariu ma refer la ceva de genul:
-garniturile ruleaza fiecare pe linia directa si pe partea dreapta a sensului de mers avand in vedere ca ai linie dubla;
-garniturile ruleaza pe oricare linie a dublei, in orice sens;
-pe o linie, indiferent daca este directa sau fals, nu circula decat o singura garnitura din statie in statie;
-pe o linie, indiferent daca este directa sau fals, circula n garnituri;
-semnalul de bloc/parcurs cel mai aprropita de statie se afla amplasat astfel incat sa fie permisa efectuarea manevrei in afara capetelor statie;
Sigur mai sunt combinatii.
Ideea este sa incepi cu ce este mai simplu si sa permiti dezvoltarea ulterioara.
Eu as face ceva de genul.
Dupa iesirea din stati, pe linia directa, as pune, pentru inceput, un singur semnal de parcurs astfel incat sa permit rularea a doua garnituri una dupa alta.
As "planta" un semnal de intrare in statie, amplasat la limita primului macaz de la capattul X sau Y.
As "planta" semnale de iesire din statie.
Toate astea in contextul in care tin cont de faptul ca am linie dubla si pot rula cel putin doua garnituri in sensuri diferite.
Este drept ca lucrarea facuta integral de la inceput este cea mai buna varianta dar se poate si in etape avand in vedere ca nu este necesara alocarea unei sume de bani mari, foarte mari, inca din start.
Oricum, la ce ai acolo, infrastructura dioramei, nu a caii de rulare, o sa coste ceva.
Daca ti-ai stabilit bugetul initial incearca sa te incadrezi in el.
Spoor!