Digitalizare E 44 Fleischmann

cornelTT

Well-Known Member
Trenulist
21 Iunie 2010
755
84
Bucuresti
corneltt.simplesite.com
WEBSITE
http://corneltt.simplesite.com/
LOCATION
Bucuresti
Am cumpă’rat de pe acest forum o locomotiv㒠E 44 Fleischmann, şi cum toate locomotivele mele sunt pe digital am zis s㒠o trec şi pe aceasta. Am cumpă’rat un ESU LP Basic şi am trecut la treabă’. Locomotiva în cauz㒠este în totalitate din metal ( cred c㒠are cel puţin 20 ani, scrie pe Made in Germany :D ). Am respectat modalitatea de conectare a decodorului la o locomotiv㒠cu plusul la şasiu şi când am pus-o pe şine pntru teste, surpriză’, centrala intra în scurt. Dă’i desfă’-o din nou, verific㒠din nou legă’turile -- erau ok -- , probe din nou. Binenţeles centrala se încă’pă’ţâna s㒠intre în scurt. La a doua verificare, zic s㒠vă’d ce zice motorul -- surpriz㒠-- motorul avea un fir la masă’, din fabrică’.
A trebuit s㒠fac cumva s㒠izolez asamblul de acţionare al motorului faţ㒠de şasiu. Am realizat acest lucru cu puţin scotch şi oj㒠de la nevast㒠:D . Dup㒠cum se poate vedea în poze:

.

Problem㒠rezolvată’. De asemenea a trebuit s㒠umblu la cele 2 CV ale controlului de tracţiune, deoarece motoraşul fiind de generaţie veche mergea sacadat. Dup㒠mai multe probe la cele 2 CV-uri am pus aceeaşi valoare -- 2 --. Merge şi trage la greu pe panta de pe dioram㒠de 5 cm. Trebuie s㒠mai umblu la viteza maxim㒠pentru c㒠alearg㒠ca nebuna. :D