Si pentru ca mostenitorul trenuletelor a mai crescut si ne intelegem din ce in ce mai bine, pentru ca se apropie noul an si, la fel ca toata lumea, incercam sa aducem o schimbare in viata noastra, m-am gandit ca pot schimba ceva si in ceea ce priveste trenuletele, cu un buget minim, necesar adaugarii catorva elemente, care sa duca in final la ceva care sa bucure ochiul si sa deschida pustiului noi dimensiuni in cultivarea acestei pasiuni. Am incercat sa realizez o trecere de la traseul de sine asezate pe un placaj gol, la un minim de peisagistica... astfel:
Am cumparat un blat de bucatarie de 1,70 x 0,60 cm. M-a cocosat, atat de greu este. Stiu ca este o alegere total nepotrivita, insa tinand cont de faptul ca in general iau deciziile si le pun in aplicare in maxim 2-3 ore si ca este sfarsit de an, ba mai mult, era si ora 8 seara, magazinele mai mult inchise... Daca mai tin cont si de faptul ca blatul are o mare suprafata suspendata, fara picioare de sprijin, la care adaug si greutatea unor boxe profesionale (adica foarte grele in ceea ce ne intereseaza pe noi ca aspect)... una peste alta alegerea a fost acceptabila, ca si componenta "plug'n'play".
Peste acest blat, care mareste dimensiunile biroului special destinat monitorului, boxelor si sintetizatorului de la 1m x 0,3m la 1,7m x 0,6m, cum am precizat mai sus, au fost asezate doua covorase cu iarba de 1m x 0.6m, din care evident a fost taiat surplusul. Apoi am scos de la naftalina cateva cladiri, am asezat si cateva segmente de sina, 2-3 macazuri, capete de linie, am scos si cateva autoturisme si utilitare, figurine (pe care nu am apucat sa le plantez, cu exceptia catorva care erau montate deja), am mai completat partea electrica cu cativa stalpi, unii mai vechi, altii proaspeti, am refacut instalatia cu un alimentator Mehano din amintiri, si am mai inverzit putin atmosfera cu cativa arbori. Nu m-am mai obosit cu terasamentul, desi pe de o parte aveam sine Roco cu terasament, pe de alta parte aveam role de terasament. La Roco nu este suficient de realist iar celalalt (nici numai stiu firma...) se scutura, necesitand un oarecare tratament, ceea ce nu e cazul acum. Precizez ca la mine rabdarea de chinez batran este inexistenta si imi plac lucrurile facute instantaneu, daca se poate. Cand voi avea timp o sa reconsider aceste aspecte, iar pustiul meu a crescut insa nu intr-atat incat sa merite migala... Deocamdata toate trebuie sa fie mobile, pentru a putea fi prezentate la cererea domniei sale. Copacii i-am fixat cu un dubluadeziv foarte subtire si la fel voi face si cu figurinele care nu au postament fie din fabrica, fie realizat de mine.
Dar sa revin la subiect si sa pun cateva imagini:
Prima se doreste de ansamblu.
Cam asa arata semidiorama... Nu este gata, dar sper ca 90% sa fie...
Cateva detalii...
Va doresc tuturor in an nou fericit, plin de impliniri pe toate planurile, cu o multime de trenulete si realizari frumoase. La multi ani!!! :razz: