Decupare/Modelare polistiren pentru munti, dealuri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Sprinterv6

Member
3 Aprilie 2011
44
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Buna seara , am si eu o nelamurire , dupa ce modelez un munte din polistiren , peste cu ce dau ? Cu ceva ca ipsosul? Multumesc!
 
salut...
1.poti face o pasta din gips, aracet, apa si 2, 3 picaturi de sapun de vase...
se poate pune cu spatula daca este solutia graosa sau se poate intinde cu o pensula.
2.gips+apa+sapun de vase (2-3 picaturi), apa si aracetul in proportii de 50%, se pune pe polistiren cu un vaporizator, apoi peste se pune, hirtie igienica, sau servetele deschise (sint impaturite ele in 4), sau hirtie de bucatarie...sau nu stiu alt gen de hirtie!
in functie de ceea ce doresti sa reprezinti, munte stincos sau cu coama mai dulce si cu copaco pe el, folosesti una din cele doua idei si in acelasi timp poti schimba, cu putina atentie inclinarea reliefului
eu aici ma opresc si las pe ceilalti sa continue cu alte idei sau cu explicatii mai detaliate!!!
 
Decupare polistiren munti , dealuri

<t>BUna seara , am achizitionat azi polistiren de 10 expandat , pentru realizarea unui munte , dar nu stiu cum sa il modelez , si imi este frica sa nu il stric .</t>
 
Nu stiu in ce masura te ajuta, dar nu intra in panica pentru o placa de polistiren :D
 
http://www.jucarii.com.ro/produs.php?prodcod=2535
 
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8750&postdays=0&postorder=asc&start=0
 
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galerie/Doplnky/page031.htm

http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galerie/SK/page034.htm

:wink:
 
Modelare polistiren , ajutor .

<r>Buna seara , cum as putea modela acest relief , astfel incat sa arata ca un deal ( gen pasune ) =>> <URL url="http://imageshack.us/photo/my-images/21/img2530a.jpg/">http://imageshack.us/photo/my-images/21/img2530a.jpg/</URL> <==</r>
 
Cu multa rabdare si talent .... folosind un cutter in lipsa de thermocutter ( poarca asa il cheama ) : http://www.youtube.com/watch?v=ue09kIZSBUo
Pacat ca nu e din extrudat... cu expandat o sa ai de lucru serios: ai grija ca nu e de lucrat in casa, bilutele de polistiren se "lipesc" de tot ce se poate incarca electrostatic.

dupa imbraci totul in aracet si in hartie crep... sau servetele
 
Ia o panza de bomfaier si taie in unghi intre portalele de tunel ca sa iti faci versantul.
Dupa ce tai, poti lipi bucati de polistiern de dimensiuni diferite pe suprafata.
Acoperi totul cu mix de hartie/aracet si gata. Bucatile de polistiren de dimensiuni diferite vor crea denivelari iregulate pe pasune.

Pe langa asta ai nevoie doar de imaginatie :).

Solutia asta e una extrem de mizerabila, deci ascula la Doru si n-o fa in casa. Iti vorbesc din experienta, caci am patimit mult si bine cu bilutele de expandat de la degete pana in gat :)
 
Fa rost de un fir de nichelina lung cam de 1m si aplica un 12-14V pe un segment de aprox 0,7 m . Poti folosi un traf de putere sau o baterie de acumulatori auto. Doi clesti crocozaurieni, bla bla.

Incearca sa pornesti cu partea de jos, tinand firul incins inclinat la 40-60 grade fata de laturile lungi, pana obtii inclinatia necesara. La cat e de inalta treaba in poza, as sugera un surplus in partea superioara, intr-o parte, sa nu obtii simetrie. Adica as mai pune o bucata de polistiren sa scot o coama.

Dupa ce ai format relieful, nu e greu sa-ti dai seama cat de real reprezinta dealul, chiar daca totul e alb.

Inca o chestiuta: daca ai de gand sa pui pomi, copaci, arbusti etc, ar trebui un strat de fasha gipsata pe o baza de aracet( diluezi cam 100ml aracet cu 70-80ml apa, apoi aplici cu o pensula lata). Acest strat intarit va sustine optim tulpinile infipte-n sol. Si ca sa nu se vada alb prin iarba, trebuie vopsit in culori inchise (verde/maron). Pentru treaba cu plantele, sunt destule topicuri pe forum despre.

Metoda cu fir incins te scuteste de bilute zburatoare, suprafata taiata se compacteaza, e ok.

Bafta cu succesuri fara eshece!

Sa vedem cum iese, nu ne lasa asa cu ochii-n polistiren :fluierat: