Materialul fotosensibil cel mai uzual este Photoresist Positiv 20, si se gaseste sub forma de vopsea spray care se aplica pe tabla sau pe cablaj:
http://www.conexelectronic.ro/content/category|displayProductDetails?catID=158&pID=109103&pageID=0&referer=http%3A%2F%2Fwww.conexelectronic.ro%2F%2Fcontent%2Fsearch%2Fconex-electronic.html%3FsQ%3Dpositiv%26sCatID%3D%26code%3D%26x%3D0%26y%3D0
Insa se aplica greu, in lumina slaba, miroase foarte urat iar suprafata trebuie curatata foarte bine. Se pare ca jetul de spray atrage ca un magnet orice scama sau firicel de praf din aer.
Se poate folosi la expunere orice tip de UV (A,B sau C) radiatia de tip C este daunatoare omului deoarece irita pielea, arde retina si produce ozon in aer, si in plus nu trece prin sticla si diverse sortimente de plastic. Lumina UV-A este mult mai apropiata de spectrul vizibil si nu produce ozon, trece mai usor prin multe tipuri de materiale transparente si deci e mai comod de utilizat.
Dupa expunere se developeaza cu solutie soda caustica diluata 7gNaOH/1l apa
Se corodeaza cu persulfat de sodiu sau clorura ferica si se spala cu acetona sau alt diluant. Ca o regula general-valabila, teoretic nu se pot executa decupaje de latimi mai mici decat grosimea tablei folosite, deoarece coroziunea se face si pe muchiile deja corodate.
PS. Link-ul nu merge direct, dati copy-paste sau cautati cheia "positiv 20"