Decodor locomotiva DIY

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

macleod

Well-Known Member
Trenulist
28 Ianuarie 2009
1.732
4
46
Bucuresti
www.macleod.ro
WEBSITE
http://www.macleod.ro/
LOCATION
Bucuresti
Adicatelea do it yourself, sau cum mai zicem noi home made.
Pot sa jur ca am vazut schema pe undeva, posibil chiar si pe forum, dar tot ce gasesc acuma si pe forum si pe gogu sunt fie boostere, fie decodoare de accesorii, am gasit la paco si tuushuu (sau cum il cheama) dar din cate vad pe schema parca nu prea iese decodor de locomotiva (ca nu vad iesirile catre motor).
E cineva la ora asta prieten mai bun cu gogu sau stie pe dinafara niste linkuri ?
(si sa stea lumea linistita, nu ma risc -inca- cu DIY la locomotive 'da firma'; dar pentru niste trocareli de la mehano niste bricolaje prin casa sunt chiar binevenite, mai invatam si noi tehnica)
 
Eu mi-am fă’cut dou㒠decodoare dup㒠schema celor de la MERG pe care le gă’seşti aici: http://www.merg.org.uk/merg_resources/dcc_download.php.
Mai precis am folosit schema acestui tip de decodor: Small loco decoder with feedback and stealth.
Din câte îmi amintesc am fă’cut unele mici modifică’ri schemei pentru a funcţiona, deoarece aproape toate schemele de la ei au unele mici "greşeli". Este vorba de un decodor cu 5 funcţii şi are un curent de 2A.
Iat㒠ce mi-a ieşit:
 
Sigur ala e decodor facut in casa ? ca arata destul de profi
si cum dce-ul din pacate mi-a fost un mare dusman in facultate (si acum ma ajung blestemele profesorilor), mai tii minte ce modificari ai facut (sau care ar fi greselile de care ziceai)?
 
Am aici "dovada" cu decodorul dezbră’cat:

Și cealalt㒠parte:

Din pă’cate am pierdut schema când mi-a cră’pat hardul de la laptop. Din câte îmi aduc eu aminte i-am pus un contensator dup㒠redresare(în paralel cu dioda zener de 27v), am înlocuit alimentarea de 5v cu 78l05 şi am mai pus doi rezistori de câte 10K între cele dou㒠intră’ri(Roşu şi Negru) şi pinii 25 şi 26. Asta pentru a avea lumini în sistemul analog. Voi încerca s㒠refac schema dup㒠cablaj dar s㒠nu o iei ca pe o promisiune.
în alt㒠ordine de idei, am testat acest tip de decodor cu locomotiva EA 060 de la A.F. şi mi-a funcţionat foarte bine cu centrala Nanox-S88, în sensul c㒠la vitez㒠foarte mic㒠locomotiva ruleaz㒠fă’r㒠smucituri. Nu pot spune acelaşi lucru despre testul fă’cut cu o central㒠Roco. în urma testului am constatat c㒠deşi am pă’strat setă’rile decodorului, la viteze foarte mici locomotiva avea un mic tremurat.
 
@ macleod
Am spus c㒠voi încerca s㒠fac schema dup㒠cablaj şi înc㒠nu am reuşit acest lucru. în schimb am reuşit s㒠compar schema celor de la MERG cu decodorul pe care l-am fă’cut şi nu am gă’sit alte modifică’ri în afara celor prezentate în mesajul anterior. Pentru alte informaţii suplimentare m㒠gă’seşti la [email protected]