De la Slobozia la Fetesti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Calatoria cu trenul de la Slobozia la Fetesti

Ziua de 3 mai a insemnat pentru mine un prilej de face o calatorie cu trenul personal de la Slobozia la Fetesti. Fireste ca nu am ratat ocazia de a face pe reporterul fotograf si am incercat sa imortalizez cu telefonul cat mai multe imagini de pe traseu. Am facut circa 90 de poze in care am surprins de la vehicule feroviare diferite pana la gari si instalatii feroviare. Cantoane parasite, locomotive in diverse scheme de culori, chiar si piesa antica de pe langa depoul Fetesti, o aburoasa langa care am stat o ora si in care m-am catarat spre disperarea unui muncitor feroviar plin de aplomb, care m-a apostrofat in cateva randuri. Batrana doamna care se odihneste sub frunzisul pomilor dupa ce probabil ca a batut in lung si in lat drumurile de fier. Cum nu cunosc prea multe nici desprea dumneaei si nici despre unele vehicule ale caror imagini le-am postat aici, orice explicatii de la cunoscatori vor fi binevenite si le voi posta la locul potrivit daca cititorii se vor incumeta sa le trimita…

Rog din tot sufletul sa nu fiti suparati caci nu am pus pe fiecare forum sau blog unde sunt memru, istoria detaliata si pozele, dar oboseala calatoriei abia mia permis sa inserez cele cateva randuri. Dorinta insa de a impartasi cat mai degraba experienta mea, m-a determinat sa incerc sa pun chiar astazi pe site, in speranta ca maine voi scrie ceva mai mult despre aceasta calatorie. Pana atunci las zecile de poze sa vorbeasca in locul meu. Va multumesc !

http://trenulete.info/calatoria-cu-trenul-de-la-slobozia-la-fetesti/

 
Locomotiva cu abur CFR cu numarul 130.525, tip 1C-h2, construit㒠în 1921 de Uzinele Skoda din Pilsen. Deţină’tor: Depoul CFR Feteşti, regionala Constanţa. Clasat în tezaur prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2686/31.07.2000.
 
Superb, Prognosis!!

Mi-a plă’cut cum ai prezentat fotografiile şi, deşi fă’cute cu telefonul, sentimentul care ne încearc㒠pe toţi când ne vedem ţara cu gă’rile ei în construcţie, fie cu ele furate pân㒠la ultimul colţ de sticlă’... este unul atât de cunoscut.

Ai surprins multe locomotive, fie aburoase, fie L25H, fie LDM18. Mi-a plă’cut duduia de la Rompetrol. Ea venea tocmai de la Rafină’ria Rompetrol de pe calea ferat㒠Dorobanţu - Cap Midia... un loc excepţional de surprins trenuri

Felicită’ri pentru incursiunea FeRoviaR㒠realizat㒠şi... mai aşteptă’m astfel de reportaje!

PS:

130.525, fotografiat㒠în 2005
 
Din goana unui Tico

Drumurile mele spre orasul de bastina al sotiei mele s-au inmultit in ultima vreme. Prefer sa calatoresc la volanul bolidului meu, un Tico de vreo 14 ani, pe vechiul DN2A in locul autostradei sterpe si plictisitoare. Cum soseaua se arcuieste de-a lungul caii ferate Bucuresti-Fetesti, speculez momentul si surprind cu telefonul imagini de pe drumul de fier aflat in reparatii. Va prezint cateva astfel de instantanee…

din “goana” unui Tico
http://trenulete.info/din-goana-unui-tico/

 
Din “goana”unui Tico – 2
http://trenulete.info/din-goanaunui-tico-2/

Alergand nebuneste pe sosele patriei, aparatul foto capteaza prin geamurile bolidului imagini inedite cu trenurile intalnite. Azi m-am incrucisat cu un lung tren alcatuit din vagoane incarcate cu Sandero… apoi alte si alte trenuri intra si ies din vizorul camerei. Doar pasiunea si iubirea pentru drumul de fier ramane ... de fier!

 
Din goana unui Tico (3)
http://trenulete.info/din-goana-unui-tico-3/

Alte si alte imagini cu material rulant surprins din “goana”bolidului meu pe traseul Slobozia – Fetesti.
 
Din goana unui Tico (4)
http://trenulete.info/din-goana-unui-tico-4/

Calatoriile mele cu limuzina Tico au continuat zilele acestea insa pe un alt traseu. Am ales drumul spre Fetesti prin Tandarei, de-a lungul caii ferate Buzau – Fetesti. Cum starea gonacului s-a imbunatatit dupa ultimile interventii ale echipei de soc de la ProDomus, am decis ca din loc in loc sa mai opresc si sa imortalizez momente cu trenuri in parcurs. Va prezint si voua un colaj din imortalizarile pe cardul telefonului meu. Imi cer scuze pentru calitatea imaginii dar sper sa va faca placere sa vedeti trenurile cu care ma intalnesc aproape zilnic pe bucata de linie de la Tandarei la Fetesti, linie care merge impreuna cu soseaua o buna bucata de vreme. Deja am retinut orarul unor trenuri si mi-am propus ca saptamana viitoare sa ajung cu cateva minute inainte la locurile de intalnire alese si sa incerc cateva cadre ceva mai aranjate.