De la Mehano la Piko

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

MariusMehano

Member
30 Iunie 2008
32
0
Constanta
LOCATION
Constanta
In legatura cu clipsul de alimentare de la Piko de tip analog? Merge conectat la telecomanda Mehano si adaptorul pentru 220 V ?http://www.mehano.si/imgpop.php?img=img/managed/421_a21af4a27dee6fefa87a23884531ffc8_b.jpg&title=f371regulator.jpg&desc=.
Cum se livreaza el? Se poate conecta clipsul cu firele din telecomanda Mehano? Impreuna cu adaptorul de la Mehano totul functioneaza corect? Vreau sa alcatuiesc un circuit de tip A de la Piko. Cum sa il achizitionez? Direct setul? Setul se livreaza cu clipsul de alimentare care are doua mufe unde vin cuplate firele din telecomanda? Sau asa il achizitionez la bucata-sinele? Multumesc.
 
In legatura cu Setul de sine B de la Piko, traseul de sina abatuta de la macazul inclus in set se termina cu un capat de linie? Acest capat de linie este inclus in set? Dar cand functioneaza trenul pe sine aceasta linie abatuta este izolata prin capatul de sina? Daca sina nu are capat de plastic Piko, Circuitul nu este inchis, nu? Astept parerile voastre. Multumesc.
 
MariusMehano a spus:
Dar cand functioneaza trenul pe sine aceasta linie abatuta este izolata prin capatul de sina? Daca sina nu are capat de plastic Piko, Circuitul nu este inchis, nu? Astept parerile voastre. Multumesc.

Nu imi dau seama exact ce vrei, dar cred ca este vorba despre o mica confuzie. Capatul de sina se gaseste pentru start seturile ce contin un traseu abatut, mult mai bine ar fi insa sa-ti iei unul cu doua macaze incluse care permit dublarea partiala a traseului (ma refer la seturi piko).
Una este clipsul izolator, care are rolul de a separa electric tronsoanele astfel incat acestea sa se preteze la automatizari, adica sa nu trimiti alimentare pe intreg traseul simultan cu pe bucati, clipsul izolator se monteaza la sinele piko.
Altceva este capatul de sina, o piesa care se poate achizitiona si separat, fiind destul de ieftina, care materializeaza un circuit care se termina, o linie moarta cum se mai numeste, asa cum gasesti cu gramada in toate garile.

Deci in concluzie, circuitul se inchide printr-un consumator, motorul loko, care culege alimentare de pe sine, nu se inchide prin piese din plastic. Clipsurile din plastic servesc tocmai la izolarea diferitelor portiuni de circuit, circuitt care de asemenea se va inchide pe tronsonul respectiv izolat electric fata de cel anterior.
 
Am o intrebare, am pus azi un circuit simplu [un oval sine Tillig cu terasament model nou ],circuit analog pe TT,am probat mai multe loco.Una Piko.
Intai nu au mers bine, apoi aveau dese intreruperi in mers, una nu a mers deloc,dupa aceea schimband des si sensul la mers, au mers aproape 100/100 perfect.[inclusiv un model piko, aidoma sus, cand nu a mers ]Care e cauza ?Alimentare defectuoasa pe portiuni la sine ?Precizez ca sinele sunt a doua oara folosite...
 
Montalbano a spus:
Alimentare defectuoasa pe portiuni la sine ?

Da, asta este cauza.

Liniile Tillig se imbina foarte bine dar trebuie atentie la clipsuri.

Era sa o patesc si je cu ele pana m-am prins care-i treaba. Bine clipsate nu ai probleme cu ele.

Evident ca nu au terasament.

Citeste ce scrie pe spatele lor.

Ale noastre sunt ceva ciudat. Pe cutie scrie Tillig iar pe linie Pills :D

:cafea: