De fapt... ce-i aia "digital"?!

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.340
80
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Pai nu e nevoie sa stea pe sine, chiar puse la loc in cutie dupa ce au fost rulate, adresa lor ramane in lista de refresh si consuma resurse de timp inutile, daca centrala nu a fost resetata. Trebuie verificat daca centralele mai noi sterg adresele nefolosite un timp din lista de refresh.

Chiar fara un sniffer, se pot da comenzi aiurea catre 100 de adrese diferite, viteze si functii, si se determina daca apare lag sesizabil la singura locomotiva de pe circuit.
 
  • Like
Reacții: mpursu

Patrocle

New Member
4 Ianuarie 2008
12
4
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Nu cred ca vreo centrala decenta sufera de lag de la numarul de locomotive. E foarte simplu ca orice comanda noua dai sa o pui in pachetul DCC imediat urmator pe sine, nu te obliga nimeni sa o pui la coada, dupa toate celelalte. Pana si Ţ21 avea aceasta facilitate :)
Se face simplu in cod cu o lista inlantuita sau structuri asemanatoare, care te lasa sa pui date (pachete DCC in cazul asta) oriunde ai chef in sir. Ca e una sau sunt 100 de locomotive, fix tot atunci ajunge o comanda noua.
Singura data cand ar putea sa apara lag e daca dai multe comenzi noi in acelasi timp, dar si aici poti sa faci prioritizari. De exemplu pachetele de schimbat viteza, si mai ales unul de emergency stop, inainte de cele cu functii.

In schimb, scosul pachetelor din lista pentru deviceurile ce necesita refresh (cum sunt locomotivele) nu cred ca e prea simplu si nici nu vad vreo bucata din standardul DCC care sa permita asta. Dar nu l-am mai citit din 2014, poate o fi aparut ceva nou intre timp.
Nu merge fiindca starea default a decodorului (e pe sine dar nu a primit nicio comanda) nu ai de unde sa o stii, si dupa ce ai dat o comanda nu ai cum sa revii la ce a fost inainte, fiindca e nedefinit, cum am zis. Era cu luminile aprinse sau nu? in ce sens de mers? Sunetul era pornit sau nu? etc.
Cel mai natural e ca un decodor ce nu mai primeste comenzi revine la starea default, dar nu stiu ca asta sa fie batut in cuie prin standard (ci doar ca trebie sa opresti locomotiva). Asadar, nu te poti baza pe asta.
Comenzile pentru accesorii ce nu necesita refresh, gen macaze, da, se pot scoate din lista dupa cateva repetari si cred ca toata lumea face asta.
 
  • Like
Reacții: mpursu