De ce oamenii inteligenÈ›i eşueaz㒠şi proştii reuşesc?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
53
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Ca s㒠fac şi eu pe domnul COPY-PASTE.

Cred c㒠este un articol care merit㒠citit. Unii, dac㒠nu toţi, ne regă’sim în articol ori într-o parte ori într-alta.

http://asaseya.wordpress.com/2013/04/24/de-ce-oamenii-inteligenti-esueaza-si-prostii-reusesc-in-viata/


E.
 
Salut, doar un scurt comentariu: ce inseamna esueaza si ce inseamna reusesc? daca a reusi inseamna bolid de 300CP si casa cu 2000mp camera... este o chestie. Daca a reusi inseamna tihna de acasa...atunci este altceva.
dar da, toti ne putem regasi...

Editare Ulterioara: si da, m-am regasit in randul desteptilor...in loc sa citesc intai articolul am comentat ce ar fi daca...:)))
 
Ohoo...asta este genul de subiect/articol ce se poate asemana unei fantani fara fund.
Adica prea subiectiv, prea vag, prea generalizat si fara sa spuna ceva concret.

Cunosc oameni care se considera realizati ca au scris o carte, altii ca au intemeiat o familie, altii ca au calatorit pana nu stiu unde, etc.. deci definitia reusitei in viata este cam acelasi tip de definitie pentru fericire, de exemplu, ...termene subiective, depinzand in mod direct de individ.
 
Este un subiect filozofic, cred ca s-au scris tomuri intregi si se vor mai scrie pe aceasta tema, a succesului. Totul este insa profund subiectiv fiind vorba de parerea proprie a fiecarui individ sau a indivizilor despre un altul. Succesul este relativ, la fel ca si scara proprie de valori.
 
  • Like
Reacții: M Marquis
Aminitiri de demult (periaoda de cocalarie... - fiecare trece prin asa ceva, depinde cât îl ţine)
în 1988 în recepţie la Hotel Europa din eforie Nord, am bă’ut o doz㒠de Coca Cola în5 sau 6 ore... O luasem de la bişniţari....
Am dohanit un pac de Camel adevart, nu ceea ce e acum, şi mâncam ciung㒠Wringley Original.
Se uita la mine câte un puşti sau puştioaic㒠şi ce m㒠mai umflam în pene...

Asta pe la 17 ani era scara valorilor...

Mai târziu Hummer H34r52 model lunatec :))
 
Acuma din intrebarea dlui COPY PASTE si din ultima postare cu Coca Cola la receptia hotelui io nu am inteles(nam inteles) unde se incadreaza interesantul?
La inteligenti, prosti sau cocalari? nu cash fi interesat da zic sa vedem cum raspunde el la intrebarea lansata.

:confused: :roll:
 
Io pe mine nu m㒠pot încadra. Nu-i fain s㒠te încadrezi pe tine însuşi.
Io las pe alţii s㒠m㒠încadreze.
Atunci, amu 25 de ani eram un cocalar adevă’rat, dup㒠definiţia actual㒠a cocalatului. Pe atunci 1% din populaţie ştia c㒠iegzist㒠Coca-Cola şi nu iegzista termenul de cocalar...
Eram tare atunci. :)

Amu... M㒠simt împlinit c㒠am ceva de fă’cut în trecerea mea pe ă’st pă’mânt.
 
Este mare adevar in cea ce a scris in articol. Vreau sa spun si eu ceva in legatura cu acesta: Caz real intru-un orasel micut dar prea comun pentru toata tara. Se fac alegeri dupa care noul consiliu format isi aduce pe cei dragi la birouri isi angajeaza in sectorul bugetar fara sa fie posturile alocate sau daca nu este acel post sa mai inventeaza una unde oricum ajunge omul desemnat de el si asa mai departe, iar daca tot a dat de lucru acestora de ce sa nu ii dea niste atributii la care respoectivul nou angajat habar nu are si cind esti nevoit sa treci cu proiectul tau te cenzureaza direct in fata, adica daca nu ii faci pe placul lui nu iti aproba lucrarea ta. Dar daca criticile sale ar fi de domeniul respectiv nu m-asi plinge dar de exemplu la un simplu afis unde creatia este bazata sa atraga privirea omului este criticat in felul urmator: "creatia este buna dar de ce sa folosit atitea caractere de litere???" Trebuie sa fi timpit la cap sa spui asaceva si sa fie asta o problema. De fapt acest functionar are o firma de tehnoredactare si prin acest lucru doreste sa nu mai faca invidual fiecare afisul lui ci sa mearga la firma lui sa o comande de acolo.


Asa merg lucrurile la noi in tara, stima
 
  • Like
Reacții: M Marquis
Ceea ce e scris in articol poate ca nu e foarte departe de adevar.
Imi imaginez un scenariu. Sa luam un esantion de 100 de prosti si 100 de oameni inteligenti, si care trebuie sa ajunga din punctul A in punctul B. Probabil ca prostii o sa mearga orbeste, fara sa gandeasca. Din ei, sa zicem ca 50 isi frang gatul pe parcurs (unii chiar intr-un mod cat se poate de comic pentru cineva care ii vede), iar 50 vor avea totusi noroc si vor ajunge in B. Desteptii isi vor face tot felul de planuri, asa cum scrie in articol, si mare parte din ei vor abandona ideea de a ajunge in B, din cauza posibilelor probleme, si poate ca vor mai si spune despre cei 50 de prosti care au ajuns in B "Ce noroc au prostii!"
E doar o parere subiectiva.
 
ca o comparatie :
diferenta intre cei curajosi si cei viteji !
cei viteji sunt cei curajosi dar prea prosti pt a intelege riscul la care se expun!

doar cei viteji sunt decorati.
post-mortem sau in viata.
cei in viata sunt cei periculosi .... pt ca se perpetueaza.

dupa aceasta expunere ..... cred ca sunt vitez :roll: :D