Multumesc de raspunsuri!
@sogard: Da, la semnal modulat m-am gandit si eu. Am citit si inteles standardul de comunicare al celor de la NMRA, ceva f asemanator vreau sa folosesc. Dar pana acolo trebuie sa vedem Mijlocul prin care are loc comunicarea. Mai jos voi detalia proiectul si poate gasim o solutie.
@ Myrcea : Da, asta va fi lucrarea mea de licenta, o detaliez mai jos. Da, stiu ce e PWM, au ambele uCtrollerele canale PWM si Da, si eu simt ca incerc sa reinventez roata.
Dar asta e modul in care a decis indrumatorul meu de licenta ca se vor petrece lucrurile, nu folosim decodoare si nici Roco, Lentz sau alte centrale mai smechere.
Si acum lucrarea de licenta este pe scurt in felul urmator:
Un trenulet inteligent, autonom, care isi adapteaza viteza de mers in functie de gradul de inclinare al sinei pe baza Logicii Fuzzy.
Locomotiva ( sau un vagon) are un AVR f mic, care doar citeste senzorii de viteza ( IR) si de inclinare ( un gyro) si care transmite aceste informatii la Centrala ( formata dintr-un ARM, uC de tip
mbed.org - e putin mai puternic decat avem nevoie dar il avem deja, si il vom folosi). La centrala vom avea si o interfata cu user-ul, inca nu am detaliat partea asta.
Bun, Centrala primeste informatiile, iar pe baza Logicii Fuzzy va calcula iesirea, anume factorul de umplere pentru motorul care e incojurat de o punte H, si o va transmite AVR-ului, care va trimite aceste impulsuri modulate catre puntea H ( sau driver-ul motorului).
Cam despre asta e vorba in mare.
Din ce am citit despre DCC, pentru a realiza comunicarea de la centrala la Loco, am nevoie de un Booster la un capat, si de un decodor la celalat. Cum nu folosim decodor, va trebui ca AVR-ul nostru sa fie in stare sa faca acelasi lucru si pentru aceasta mai avem nevoie de niste componente. ( Un redresor, stabilizator, alte module, nu stiu...).
Daca am rezolva problema asta, ar mai fi totusi una : cum, pe acceasi sina, comunicam bidirectional? Aici am gasit raspunsul clasic de DCC :
un RailCom.
Cum as putea face eu aceste lucruri cu cele 2 uC? Ce alte module electronice as mai avea nevoie, ce circuite si cum as putea face aceasta comunicare prin sina?
Multumesc!