Cum postam poze - Link-uri-miniatura

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.673
642
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Florinn a spus:
Salut.

Membri forumului care posteaza poze gazduite pe www.photobucket.com au un avantaj, codul necesar pentru generarea linkurilor in miniatura la postatul pozelor se genereaza automat, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi formula normala de pus poze:iar codul se genereaza automat.

Daca apar probleme de functionalitate va rog sa imi spuneti.

Cei care sunt in continuare nelamuriti sa citeasca mai jos explicatiile care au fost date inainte ca acest anunt sa fie valabil.
......

O modalitate simpatica de a introduce imagini in mesajele noastre este constituita de linkul-miniatura, adica o miniatura a imaginii respective care, daca se da click pe ea, ne conduce la imaginea normala care este stocata pe un server specializat (parca asa se zice :)), cum ar fi www.photobucket.com etc.
 
Linia de comanda pentru un link-miniatura arata astfel:Ma voi referi aici la imaginile stocate pe www.photobucket.com . Acest site genereaza automat miniaturi ale pozelor, pe care le vedem atunci cand accesam albumele.
Deci cum procedam? Cu copy/paste aducem "formula magica" de mai sus in locul unde dorim sa apara linkul-miniatura. Deschidem o fereastra cu albumul care contine imaginea dorita, deci vom vedea un sir de miniaturi, printre care si cea a imaginii alese. Click-dreapta pe aceasta miniatura, apoi click pe Properties; cu mouse-le se selecteaza si se copiaza ceea ce se vede dupa Address (URL), apoi se inlocuieste calea_spre_miniatura cu ceea ce s-a copiat. Apoi se face click pe Direct Link; Photobucket este atat de amabil cu noi, incat un simplu click pe Direct Link inseamna copierea directa a continutului de acolo :). In formula magica de mai sus se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat. Facem apoi click pe Previzualizare si admiram rezultatul :cool: .
S-ar putea ca aceasta sa fie o cale mai simpla: dupa ce in mesaj se aduce formula magica de mai sus, se face click pe Direct Link, deci in clipboard se copiaza calea spre imagine. Calea spre miniatura se obtine pur si simplu adaugand un th_ in fatza numelui imaginii. De exemplu, imaginea se numeste poza.jpg, iar miniatura generata automat se numeste th_poza.jpg. In formula se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat, apoi se inlocuieste si calea_spre_miniatura cu acelasi continut, dupa care se vine cu cursorul inaintea numelui imaginii si se adauga de la claviatura acel th_.
Iata aici doua exemple, in care se poate recunoaste electrica ES4990 de la Caile Ferate "La Ursu", in vizita la 060-EA:
 
OK, merg atunci pe un exemplu cat se poate de concret.
Eu am in albumul meu de pe www.photobucket.com imaginea http://i157.photobucket.com/albums/t72/mpursu/P1030078-ES4990_in_gara-1024.jpg si doresc sa o introduc intr-un mesaj de-al meu sub forma de link-miniatura. Stiu ca Photobucket genereaza automat miniaturi ale pozelor introduse in album, calea catre ele fiind aproape identica cu cea catre pozele propriu-zise, iar diferenta consta in faptul ca apare un th_ in fatza numelui fisierului-imagine; deci calea catre miniatura imaginii dorite este http://i157.photobucket.com/albums/t72/mpursu/th_P1030078-ES4990_in_gara-1024.jpg
1) scriu mesajul, apoi scriu formula magica acolo unde doresc sa apara miniatura - exact asa cum se vede;
2) intr-o alta fereastra deschid albumul meu, deci voi vedea un sir de miniaturi, printre care este si miniatura pozei dorite; sub fiecare miniatura apare o coloana de optiuni, a doua fiind Direct Link ("cale directa" catre poza);
3) fac click pe Direct Link; a aparut un mic dreptunghi galben in care scrie "Copied" - adica s-a copiat in clipboard calea spre imagine, adica exact ce am scris mai sus ( http://i157.photobucket.com/albums/t72/mpursu/P1030078-ES4990_in_gara-1024.jpg );
4) revin in fereastra unde se afla mesajul meu in curs de scriere;
5) selectez cu mouse-le (sau prin oricare alta metoda) textul calea_spre_imagine si apas CTRL+V (adica "paste"); textul respectiv va fi inlocuit cu calea spre imagine, care este in continuare memorata in clipboard;
6) acum selectez cu mouse-le (sau prin oricare alta metoda) textul calea_spre_miniatura si apas CTRL+V (adica "paste"); textul respectiv este inlocuit acum tot cu calea spre imaginea propriu-zisa, deci trebuie inca o interventie pentru a obtine calea spre miniatura;
7) deplasez cursorul inaintea lui P1030078-ES4990_in_gara-1024.jpg aflat acolo unde trebuie sa apara calea spre miniatura si scriu th_ , deci obtin http://i157.photobucket.com/albums/t72/mpursu/th_P1030078-ES4990_in_gara-1024.jpg

Linkul-miniatura obtinut este:


adica


Cam asta e tot :). Cu putina atentie, rezultatul este cel prezentat aici. Nu uitati sa selectati ("albastriti" :D) portiunile respective din componentza "formulei magice", fiindca prin comanda PASTE (CTRL+V) textele respective sunt automat inlocuite de ceea ce se afla memorat in clipboard - in cazul nostru calea spre imaginea de pe Photobucket. Desigur, daca nicicum nu reuseste operatiunea de selectare, atunci partile respective de text se pot si sterge pur&simplu inainte de a aduce calea memorata, dar astfel sunt mai multe miscari de facut ;).

Se apasa butonul Previzualizare pentru a vedea daca totul este OK, apoi se continua mesajul. Mult succes!
 
FLASH-NEWS!!! Mai butonind eu prin colectia mea de poze de pe Photobucket, am descoperit o modalitate si mai simpla de postare a imaginilor cu linkuri-miniatura.
Anume, se intra in contul propriu si, sub fiecare poza, se observa un click-box; se face click in caseta respectiva, iar atunci in josul paginii se activeaza butonul "Generate HTML and IMG code". Se face click pe acest buton si, astfel, se deschide o fereastra cu cateva optiuni de inserare a imaginilor. Se face click pe textul de sub "IMG clickable thumbnails for message boards - recommended", ceea ce inseamna ca "formula magica" de acolo este copiata in clipboard. Dupa aceea se face CTRL+V in locul in care imaginea trebuie sa apara in text. Gata!
Exemplu:
 
Salut.

incepand de aseara membri forumului care posteaza poze gazduite pe www.photobucket.com au un avantaj, codul necesar pentru generarea linkurilor in miniatura la postatul pozelor se genereaza automat, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi formula normala de pus poze:iar codul se genereaza automat.


Daca apar probleme de functionalitate va rog sa imi spuneti.

ciao.
 
Pe PhotoBucket, pentru a obtine calea directa spre poza, faceti click pe casutza aflata in dreptul lui "Direct Link".
Faza cu "Clickable Thumbnails" (adica exact linkurile-miniatura :D) este si ea OK, insa ne trimite la intreg albumul si nu doar la poza respectiva, deoarece "baietii destepti" de la PhotoBucket si-au schimbat putintel politica :-?
 
Asa cum spuneam si intr-un alt subiect, reamintesc pasii pentru inserarea de imagini in mesajele de pe acest forum.
1) Facem un cont pe www.photobucket.com (daca nu-l avem deja :D)
2) Incarcam acolo pozele pe care dorim sa le inseram pe forum
3) Deschidem o fereastra (fila) noua cu forumul, unde incepem sa scriem mesajul, ne oprim in locul in care dorim sa inseram o poza aflata deja in albumul de pe Photobucket si apasam pe claviatura ENTER, ca sa incepem un rand nou
4) Revenim in fereastra (fila) cu Photobucket si mergem cu mousele peste poza dorita, moment in care vom observa ca apare un meniu cu cateva optiuni chiar sub poza
5) Facem click peste casuta aflata in dreptul lui "Direct Link" si observam ca textul de acolo se albastreste
6) Apasam pe claviatura CTRL+C, ceea ce inseamna ca vom copia in clipboard continutul casutei respective
7) Revenim la mesaj si facem click pe butonul "Img"
8 ) Apasam pe claviatura CTRL+V, adica lipim dupa "" formula memorata anterior
9) Facem click pe butonul "/img"
10) Facem click pe butonul "Previzualizare" si... admiram noul link-miniatura pe care softul forumului tocmai l-a creat in mod automat :aplauze:
Mult succes!
 
Si acum... linkuri-miniatura pentru ImageShack!!!
yahoo.gif
yahoo.gif
yahoo.gif

Pentru acest test am folosit o imagine din colectia simpaticului nostru coleg Bogdan I :D

Problema linkurilor-miniatura care implica ImageShack consta in faptul ca nu prea se stie care este numele miniaturilor; chiar si eu am dat de miniatura acestei imagini facand nu-mai-stiu-ce manevre :fluierat:
In ceea ce priveste aceasta imagine, numele ei este

http://img9.imageshack.us/img9/9431/peronfaller2wj0.jpg

iar numele miniaturii este

http://img9.imageshack.us/img9/9431/peronfaller2wj0.th.jpg

Va rog sa remarcati ".th" inaintea lui ".jpg" :idea:. Aceasta aveti de facut pentru a obtine numele miniaturii din numele imaginii, deci nu mai e cazul de nustiuce manevre pentru a gasi efectiv miniatura.

Pur si simplu am procedat asa cum am tot spus mai sus: am scris formula magicadupa care am inlocuit numele_imaginii si numele_miniaturii cu cele de mai sus. Voila, asta e tot!
Mult succes la postarea de imagini frumoase & instructive sub forma de linkuri-miniatura! 8)
 
Multumim MPU, cred ca acuma Bogdan I sta intr-un colt in subsol si plange ca nu mai are nici o scuza :D :D
 
Salutare!
Am o nelamurire si va cer ajutorul.
Am vrut sa uploadez niste poze noi pe "www.photobucket.com" dar nu am reusit.
La "Account storage used:" zice ca am "19MB (4%)", din asta deduc ca mai am liber 96%. In dreapta unde scrie "Use our bulk uploader ?" era ceva, din cate imi amintesc, cu "old uploader" si dadeam click pe el si puteam uploada pozele din calculator in photobucket. Acum acest "old uploader" nu mai exista si nu stiu cum pot uploada poze.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa fac?
Multumesc anticipat.
 
Deoarece, dupa cate cred eu ca inteleg, "baietii destepti" de la Photobucket au injumatatit spatiul alocat pozelor si au inasprit conditiile de utilizare, lansez aici un apel de identificare a altor site-uri gratuite de stocare a pozelor, cu spatii de stocare mai generoase sau, de ce nu, nelimitate :D
 
mpursu a spus:
Deoarece, dupa cate cred eu ca inteleg, "baietii destepti" de la Photobucket au injumatatit spatiul alocat pozelor si au inasprit conditiile de utilizare

De aprox.o saptamina am contul blocat pe photobucket,nu numai ca numai pot incarca nimic dar nu merge nici sa pun poze pe forum de acolo :(
 
mpursu a spus:
Deoarece, dupa cate cred eu ca inteleg, "baietii destepti" de la Photobucket au injumatatit spatiul alocat pozelor si au inasprit conditiile de utilizare, lansez aici un apel de identificare a altor site-uri gratuite de stocare a pozelor, cu spatii de stocare mai generoase sau, de ce nu, nelimitate :D
Am incercat Picasa si... n-a mers :p
 
Deoarece mi-am dat seama ca o demonstratie valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte, va prezint efectiv fazele de introducere a unei poze stocata pe Photobucket.
Mai intai deschidem casuta de text in care vom introduce mesajul care va contine poza. Scriem textul dinaintea pozei, apoi aducem cursorul acolo unde dorim sa apara poza.
Intr-o alta fereastra, aducem pe ecran poza dorita din Photobucket, cu sau fara autentificare, trecem cu mousele peste ea si facem click pe continutul casutei "IMG Code". Scrisul din casuta se albastreste si, uneori, apare un dreptunghi galben "Copied", ceea ce inseamna ca a fost memorat direct in clipboard. Daca dreptunghiul "Copied" nu apare, atunci pur si simplu apasam CTRL+C pentru memorare in clipboard.

Dupa aceea revenim in casuta de mesaj a forumului si apasam CTRL+V; unde s-a aflat cursorul apare acum continutul casutei "IMG Code", memorat anterior:

Acum facem click pe butonul "Previzualizare" si admiram formula magica a linkului-miniatura, creata automat de softul acestui forum 8) :

Aducem cursorul dupa formula magica. Daca dorim sa mai aducem alte poze langa cea pe care tocmai am introdus-o, atunci aducem in continuare formulele magice ale celorlalte poze, separate prin SPACE.
Dupa ce am terminat cu linkul/linkurile-miniatura, tastam ENTER si scriem mesajul mai departe, facand din cand in cand click pe "Previzualizare". Cand mesajul arata asa cum ne-am dorit, facem click pe "Trimite". Asta-i tot! 8)