Critical Mass

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Salut,

ce este Critical Mass?

Critical Mass este un mod de a sarbatori ciclismul. Este un mod de a promova mersul pe bicicleta. Este o miscare care are loc la nivel mondial, in cele mai mari orase din lume, mai multe informatii gasiti pe wikipedia.

Probabil ca unii ati observat linkul spre "REACTIE IN LANT" pus la rubrica de publicitate.

Pe scurt, "Reactie in Lant" este o campanie de promovare a bicicletei ca mijloc privilegiat de transport in oras, ea are loc in Cluj Napoca, obiectivul principal este realizarea de piste de biciclete si facilitati adiacente cum ar fi de exemplu, autobuze care sa poata transporta biciclete, pasaje, etc.

Nu cunosc foarte multe despre alte campanii de acest gen de la noi din tara, stiu doar ca manifestari asemanatoare s-au organizat si se organizeaza in Bucuresti.

Ce se organzieaza? In principal se organizeaza cate un mars in fiecare sfarsit de luna, ne strangem cat mai multi si mergem pe un traseu prestabilit, escortati de politie si jandarmerie. Se mai organizeaza marsuri si ocazinal, cum a fost de exemplu "ziua mondiala a pamantului".

Printre alte activitati, Reactie in lant se mai ocupa si cu stransul de semnaturi pentru construirea de piste de biciclete in oras.

Am sa va prezint cateva poze de la marshurile la care am participat si eu.

Primul marsul cu numarul 7, in 29 feb:

- ne adunam la "sediul" de unde vom porni pe traseu:



- pornim pe traseu, la primu semafor ne dam seama cat de multi suntem:



- pornim mai departe, strangem putin randurile pentru a putea intra pe o pista de biciclete proaspat terminata:



- alte cateva poze de pe traseu, din pacate cu soarele in fata:



- strangem randurile din nou pentru a intra pe alta pista de pe malul somesului:



- revenim la sediu dupa circa 1.5 ore de pedalat

 
Poze de la un alt mars la care am participat,

cu ocazia depunerii semnaturilor la primarie, din pacate a fost o zi in mijlocul saptamanii si pe deasupra si ploioasa, nu ne-am strans cat am fi dorit, insa nici putini nu am fost:

- ne pregatim de pornire:



- in drum spre primarie:



- oprim la primarie pentru depunerea semnaturilor



- la final de traseu:

 
Excelenta initiativa, BRAVO!

Ar trebui sa existe grupuri de sprijin de genul acesta in toate orasele mari care sa faca presiuni asupra autoritatilor pentru reglementarea situatiei circulatiei pe bicicleta.

Din pacate, nu pot sa nu observ ca in Romania, cu rare exceptii, cei care fac politica, inclusiv urbana, o fac din GIPAN si nu de pe bicicleta!
:(

Salutari din Constanta (un oras unde mersul pe bicicleta este virtual INTERZIS)
Dorin
 
Bravo voua!
V-ati strans cativa...
Pe la noi prin Bucuresti mersul pe bicicleta este... nu am cuvinte sa spun cum.
Anul trecut, toata vara am mers la sevici cu bicicleta, dar asta numai pentru ca traseul a permis asta, am avut la dispozitie trotuare largi si necirculate. Pentru cine stie Bucurestiul mergeam pe traseul Pajura-Scanteia-Fantana Miorita- Baneasa.
Pe sosea mi se pare prea periculos.
In rest mi-am cumparat portbagaj pentru bicla si mai iesim la munte.
Un traseu frumos si usor (relativ) este urmatorul:
Mergeti la Busteni la telecabina (atentie sa ajungeti acolo cel tarziu la 7 dimineata ca sa nu stati 2 -3 ore la coada) urcati cu bicicletele la Babele (platiti bilet de copil pentru bicicleta).
De la Babele pornitila vale spre Piatra Arsa si apoi pe drumul Paduchiosul. La un moment dat va veti intalni cu drumul Sinaia - Bolboci. Acolo faceti stanga spre Sinaia.
Din Sinaia urcati pe DN1 inapoi in Busteni (atentie la masini). Daca e week-end, e coloana intre Sinaia si Busteni. Totusi e bine sa nu faceti acest traseu sambata sau duminica, deoarece au aparut extrem de multi smecheri care urca cu masinile de teren si inghititi mult praf.

2 poze de pe acest traseu



Ca locuri de evitat in Bucegi ar fi Poiana Secuilor si cabana aia a lui Sarbu, Susai parca, unde e raiul ATV-istilor si e un praf si o baraiala de iti trece orice chef...

Bicicleta prinde greu la romani, ca e nasol, e cu dat la pedale... ATV-ul sa traiasca, stau baietii in fund pe saua moale si la dardaie suncile in urlet de motor turat. Si mai miroase si frumos a benzina arsa...

Va salut de pe bicicleta!
http://www.youtube.com/watch?v=9rHPzjnFckw