Coreea de Nord

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

bavareze

Guest
13 Septembrie 2008
88
0
los angeles
LOCATION
los angeles
salutare.

am intreprins recent o calatorie in scopuri turistice in Coreea de Nord.

am avut ocazia sa vad ceva material rulant inedit, sa ma plimb cu metroul din Phenian si, foarte placut, sa petrec 23 de ore in trenul international Phenian - Beijing.

Inca mai lucrez la poze, sortare etc dar voi reveni in scurt timp cu ceva poze si mai multe detalii.

Numai bine,
Radu
 
Te rog s㒠ne spui cum ai primit accesul de a intra în Coreea de Nord.

Multumesc!
 
:D si eu imi doresc sa merg in scop turistic in C de N,Afganistan ,Sudan si Valea Bekaa البقاع :D
 
bavareze a spus:
[...]
Inca mai lucrez la poze, sortare etc dar voi reveni in scurt timp cu ceva poze si mai multe detalii.

[...]

E de mirare ca ai ce sorta!...
 
Oho, in Coreea de Nord sunt multe lucruri interesante.

Intre altele si foste vagoane elvetiene - o gramada de Schlierenwagen Typ BLS ale SBB, A foste AB, B foste C sau Bc, toate exportate cu acte in regula spre 1989-90.
 
..."bavareze".....Radule, fi bun si spune cum ai reusit - asa cum intreaba si Eusebiu - sa primesti intrarea pentru "buricul pamantului" din aceste zile.....Coreea de Nord ?? Sincer, toata "belicozitatea" situatiei locale, din ultima vreme - cu amenintarile de atac - m-au trimis cu gandul la un circ !!!!
P.S. Ascult acum comentarii despre decesul lui Giulio Andreotti - senator pe viata- decedat azi la Roma... savurand o bere Perroni si scremandu-ma sa-mi aduc aminte ce a facut acest om pentru tara lui, om pe care italienii-l apreciaza foarte mult................dar aici , nici o vorba despre Coreea de Nord...............
 
Buna,

Despre Giulo Andreotti am pareri impartite - nu a fost el cel care a sustinut sus si tare in 1990 ca trebuie sa existe mai departe doua state germane si ca Italia se opune cu fermitate reunificarii germane? Bine ca atunci ca si acum Italia nu a fost luata in seama de cei cu adevarat mari.

A fost insa unul din putinii oameni politici adevarati pe care i-a dat peninsula italiana in ultimul secol, un om integru (cine s-a mai supus de bunavoie la anchete privind Mafia renuntand singur si de bunavoie la imunitate? Numai Andreotti) si merita respect.
 
Cum a ajuns bavareze acolo cred ca e mai putin important. Important e ca "unul de-al nostru" a ajuns acolo si e dornic sa imparta cu noi ceea ce a vazut/pozat. Eu astept sa vad un colt de lume unde putini au acces.
Si poate ne arati si ceva din locatia trecuta la profilul tau :)
Sunt pe aici si cativa iubitori de trenuri fara tampoane.....
 
Io vreau sa stiu cuym a ajuns, deoarece si eu vrea sa fac o calatorie in timp, atata timp caat nu-l impusc㒠şi pe Kim...
 
Dupa cite am vazut pe net au mai fost de-ai nostri pe acolo.

in zilele astea belicoase cred ca sint tocmai bine veniti turistii straini ca sa vada ca in tara nu e asa cum spun ,,imperialistii".

dar bavareze eu unul de-ai nostrii astia cu trenurile. Asta asteptam noi.

Pina cind tovarasul eporta va face o vizita ,,de lucru" in zona.
____________________________________
http://www.imperatortravel.ro/categoria/destinatii/asia/coreea-de-nord
http://www.victorkapra.ro/2008/05/am-fost-in-coreea-de-nord/
 
salutare. inca sunt prin china cu program intens, cum am scris si aici http://www.b66ama.com/ nu e deloc greu.

pe scurt: am gautat pe net "north korea travel" si am gasit vreo 3-4 agentii. m-am uitat pe evaluari, pe wikitravel, si pana la urma am ales koryo tours, o companie a unor englezi din beijing.

din momentul in care m-am hotarat sa plec, in 48 de ore aveam si bilet de avion si viza, baietii sunt pe treaba serios de tot. si turistii nu sunt chiar asa putini precum ar fi de asteptat.

nu m-am putut plimba in voie peste tot, era un program predefinit si nu ma puteam desparti de grup, asa ca am fotografiat ce / cum am prins. am ales optiunea de a merge cu trenul in loc de avion tocmai pentru a putea vedea mai multe (apropos, si in korea trenurile sunt fara tampoane - legat de ce a scris catalin).

felipe: nu e chiar de mirare. erau in permanenta niste oameni cu ochii pe noi (in afara de cei PATRU ghizi), niste delegati de partid cred. dar dupa ce in prima zi ni s-a spus "fotografiati numai cand suntem opriti si numai ce va zicem noi" cu timpul am ajuns ca, in ultima zi, sa ma invihte chiar delegatul de partid sa stau in dreapta langa sofer (pe locul lui, si el s-a asezat in alta parte) ca sa pot fotografia mai bine din mers, fara sa ma chinui prin geamurile laterale ale autobuzului.

singurele lucruri pe care nu le-am putut fotografia deloc au fost posturile de control ale armatei, bazele militare etc. dar am reusit sa fotografiez baricadele de la nord de DMZ (zona patrulata de ONU).

revin in curand. numai bine!
 
m-am invrednicit.

iata o prima arhive

www.b66ama.com/dhr_misc/dprk-misc.zip

explicatiile:621: am vazut multe camioane de tipul asta pe strada, interesante, foarte asemenatoare cu sr-101

758 - 768: imagini dintr-o revista cu realizarile tarii. vad ceva camioane roman - katyusha si un tractor (asemanator cu cele mai vechi de la brasov?; locomotivele probabil import china?)

771: tramvaie care circula pe o linie cu ecartament ingust, de vreo 2-3km, de la mausoleu pana la prima statie de metrou. din cate am inteles ar fi elvetiene

847, 866, 008, 060, 063: tramvaie tatra din phenian, ecartament normal

005 - 007, 009: locomotive fotografiate din autocar in phenian

010: foarte multe gaz-uri in circulatia de zi cu zi. am vazut (dar nu am apucat sa forografiez) si modele cu 2 usi si roata de rezerva laterala. acelea cred ca sunt m461, daca nu ma insel)

280: multe dacii 1310 sunt folosite ca taxi sau scoala. poza este facuta in fata palatului copiilor din phenian, unde am asistat la un program artistic deosebit de reusit!

699 - 719: monorail in parcul de distractii din phenian

mai sortez si mai adaug vreo 2 seturi din coreea si apoi cateva din china.

ceau!
 
:D sa fim pe faza cand se va schimba regimul
-plecam de acasa cu 100 de euro
- vindem mai intai tricouri,jeansi,boni-bon ,chewing gum si alte nimicuri din China care e aproape;
-facem un chiosc mic;
-schimbam valuta,
-importam orez,calculatoare,telefoane mobile si masini second hand;
-cumparam terenuri si spatii comerciale;
-ne imprietenim cu organele ;
-obtinem cetatenia;
-cumparam fabrici ,locomotive ,tancuri rusesti, vapoare si le vindem la fier vechi;
-candidam la Parlament

:D Vi se pare cunoscuta reteta?

Felicitari ptr poze
 
gid a spus:
...sunt nostalgici........numai sa-si faca timp unii.

1. Nu e nostalgie, ci curiozitate. Chiar sunt curios cum pot s㒠suporte unii un aşa mod de trai. Chira i-a îndobitocit de tot zeul soare Kim şi cu urmaşii glorioşi ai lui?

2. Ăia care ”n-au timp”, nici nu o să’-şi fac㒠timp...
Dac㒠îşi fac pierd raţiunea de a sta cu mii se soldă’ţiei în coasta Chienei, acesta fiind de fapt lucrul care-i interesează’. Nu c㒠câteva milioane mă’nânc㒠paie şi scoart㒠de copac, nu c㒠Zeul de amu se joac㒠cu cuvintele şi mai d㒠câte o pocnitoare... China este marele intres al lu americanu. S㒠aib㒠trupe aproape şi foarte aprope de chinezi.

3. Chiar sunt foarte curios. chiar vreau ca în urmă’torii 2-3 ani s㒠ajung pe acolo.