Copaci - home made

smotocel

Well-Known Member
Trenulist
10 Octombrie 2012
580
1
Timisoara
LOCATION
Timisoara
din nou... ca sa ies din rutina (da, mai am de facut un perete la canton si ultimul acoperis)... m-am apucat de o tentativa de copaci. materialul este... niste ramasite de cabluri de alimentare 48V (da' de amperaj mare frateeee) adica niste multifilar de 189 de litze pe un fir... si am vreun metru de 2 fire... daca imi iasa ce vreau, am materie prima la greu... kilograme de Cupru...dezizolat 15 cm de fir... desfacut manunchiurile... apucat de calcule.... si am zis sa testez un copacel de 30 de fire... 5 ramuri mari...fiecare cu cate 6 ramificatii...am mai incercat si varianta "mai bogat"... 42 de fire... 7 ramuri mari cu 6 derivatii fiecare...si cei 2 copacei...dupa ce am terminat prima faza de constructie a copacilor, a venit vremea sa achizitionez cele necesare pentru a merge mai departe...

primer de la Dedeman (15 lei tubul, 500 ml)spray adeziv de la Hobby Art (34 lei tubul, 400 ml, cam scump parerea mea)luat primul copacel si dat cu un strat de primer. aici am fost putin dezamagit (da, este prima data cand lucrez cu primer) dezamagirea venind din faptul ca dupa 2 maini de primer tot se vedeau sarmulitele rasucite. da, dupa ce am citit mai mult si am vorbit cu un prieten modelist la alta scara si alta tematica (1:43, militare) am aflat ca de fapt primer-ul nu incarca materialul ci are doar rol de liant pentru urmatoarele tehnici de vopsire.a urmat apoi "incarcarea" propriuzisa, luat aracet incolor nediluat, cateva picaturi de acrilic negru si rosu si amestecat pentru a obtine maro. cu o pensula am incarcat de 2 ori tot copacelul cu combinatia de mai sus.dupa ce s-a uscat si a 2-a mana de aracet colorat, am dat cu spray adeziv pe copacel si am presarat prima tura de "foliaj"...dupa cum spunea Andrei (aka @piti) azi dimineata e frumos dar parca se astepta la alta culoare la foliaj. pai nah... fiind primul copacel produs, am zis sa nu stric din prima foliaj bun si atunci ca romanul e ingenios tare... am sacrificat partea mai subtire si mai tare de la un burete de vase (sotia inca nu stie). cu atentie sau fara se poate observa ca in unele locuri mai este si un verde mai deschis (era cealalta parte din burete). dupa ce am dat jos partea ce ma interesa si fiind abraziva, a urmat o frecare energica pentru a scapa de grauntele abrazive (o adevarata "delectare" pentru pielea de pe degete). multumit de cum a iesit, m-am hotarat sa ii dau si putina "culoare" si am tras inca o tura foarte fina de spray adeziv si am presarat frunze foarte fine galbene, din pachetul Noch Profi line. era singurul si unicul pachetel de frunze la Hoby Art (10 lei).asadar:si ceva poze de zi...dupa cum spuneam mai sus, din discutiile cu un prieten modelist de alta scara, el mi-a spus ca nu foloseste primer ci direct aracet si acrilice. am incercat si eu la al 2-lea copacel (cel de 42 de fire) direct cu aracet si culoare aplicat pe tulpina. nu am fost multumit deoarece se pare ca primer-ul are rolul lui de a face el capilaritatea si a "sigila" sarmulitele intre ele.am dat primer-ul si pe al 2-lea copacel, astept sa se usuce si voi trece la aracetat, colorat si "imbracatul" in haine de vara.

p.s. am mai gasit un tip de burete de vase.

stay tuned!!!
 

lokomoto

Active Member
2 Mai 2008
97
2
Arad
YAHOO
lokomotodcc
LOCATION
Arad
Salut
Uite aici un link pentru inspiratie:
http://www.svensktmjforum.se/forum/index.php?topic=8409.0
Baga un translate pe Google si o sa afli multe chestii interesante mai ales despre adeziv, pentru ca foliajul sa nu cada in timp.
Spor la treaba.
 

leon-gr

Well-Known Member
Trenulist
27 August 2009
699
3
athens (braila, timisoara)
YAHOO
[email protected]
LOCATION
athens (braila, timisoara)
salut!
Zic si eu... peste lite eu am pus un amestec de hirtie de bucatarie ordinara, lasata in apa vreo 24 de ore, astfel formind o pasta, aracet si putin gips. Am spoit copacelul si l-am lasat la uscat. Am vopsit cu culori acrilice. pentru coroane, am folosit filtru de hota, peste care, am adaugat "mirodenii" maruntite din pliculetele gasite la super market. Astfel am copacii cu miros de oregano, cimbru, menta, etc. Apoi am sigilat cu fixativ de par. :aplauze: